CELEBRITIES

Μαρίζα Ρίζου: Με μπεζ μαγιό, βρεγμένα μαλλιά και την αδερφή της. Η ευτυχία σε εικόνες

NDPPHOTO / ΕΛΛΗ ΠΟΥΠΟΥΛΙΔΟΥ

Τι χρειάζεται κανείς για να είναι ευτυχισμένος; Η Μαρίζα Ρίζου χρειάζεται την ηρεμία του καλοκαιριού και τους δικούς της ανθρώπους. Με αφορμή μία ταινία που αποτελεί σπουδή στη μοναχικότητα, με τίτλο Into the Wild, που βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Christopher McCandless (Alexander Supertramp), η Μαρίζα Ρίζου μίλησε για το δώρο του να κρατάς τα χέρια των ανθρώπων σου. Μαζί δημοσίευσε τις πιο όμορφες φωτογραφίες των καλοκαιρινών της διακοπών, που πέρασε μαζί με φίλους και την αδερφή της, Γιάννα.

Στην πρώτη από αυτές τις φωτογραφίες, βλέπεις τη Μαρίζα Ρίζου με μπεζ μαγιό και πράσινο παρεό, με τα μαλλιά της βρεγμένα από τη θάλασσα, τον ήλιο πίσω της στη δύση του και τη θάλασσα στα πόδια της. Η καλοκαιρινή ευτυχία προσωποποιημένη.

Ακολούθησαν φωτογραφίες με φίλους της, ενώ στην 5η και την 6η από αυτές τις φωτογραφίες θα δεις την αδερφή της, Γιάννα Ρίζου με την οποία η τραγουδίστρια μοιάζει αρκετά. Δεν έλειψε κι ένα στιγμιότυπο από το βιβλίο στο οποίο διάβαζε, ένα απόσπασμα που τέλειωνε με μία ταοϊστική φράση: «Κάμε το έργο σου κι αποτραβήξου. Αυτός είναι ο δρόμος τ’ ουρανού». Κι η Μαρίζα Ρίζου φαίνεται να έχει επιλέξει να κάνει το έργο της πολύ δημόσια στη σκηνή, σε κάθε της συναυλία και να αποτραβιέται για να ζει τις στιγμές της ανεμελιάς της μακριά από τα φώτα της σκηνής στο πλευρό των ανθρώπων της.

«Πριν χρόνια είδα μια ταινία που με στιγμάτισε. Αφηγείται την αληθινή ιστορία ενός ανθρώπου που αφού πρώτα έκαψε όλες τις πιστωτικές του κάρτες, προσπάθησε να “κάψει” και τις κοινωνικές φυλακές που είχε μέσα του. Ξεκίνησε ένα ταξίδι πραγματικό αλλά και βαθιά ενδοσκοπικό για να σπάσει στεγανά, “πρέπει”, ματαιοδοξία και άλλα τέτοια δωράκια του σύγχρονου, ασύλληπτα γρήγορου -χωρίς ουσιαστικό λόγο- ρυθμού ζωής. Είχε παρέα του συγγραφείς και ποιητές (φυσικά και δεν έλειπε ο Thoreau ;-)», έγραψε αρχικά συνοδεύοντας με λόγια το καλοκαιρινό της άλμπουμ φωτογραφιών στο Instagram η Μαρίζα Ρίζου.

«Νομίζω έφτασε σε ένα συμπέρασμα συγκλονιστικό όταν το συναντά και το ξανασυναντά κανείς με την ψυχή και όχι μόνο με το μυαλό του. Λίγο πριν το τέλος της ταινίας, αλλά και της ιστορίας του, χάραξε κάπου “Η ευτυχία είναι πραγματική μόνο όταν τη μοιράζεσαι”», συνέχισε η τραγουδίστρια που τον φετινό θεατρικό χειμώνα απόλαυσες και στη σκηνή του θεάτρου στο μιούζικαλ Απλή Μετάβαση.

«Μάλλον η διαδικασία της πνευματικής ανάπτυξης είναι μοναχική, συνεχής, σκληρή, αλλά και συναρπαστική. Είναι ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος, αλλά τι δώρο να κρατάμε χέρια ανθρώπων που περπατάνε τις δικές τους διαδρομές δίπλα μας», συμπέρανε η Μαρίζα Ρίζου κι ευχήθηκε καλό μήνα «σε όλους εκείνους που ψάχνουν κάτι με τιμιότητα, θάρρος, αγάπη και φως! Εντάξει, και στους υπόλοιπους». Η ίδια στο υστερόγραφό της ονόμασε την ταινία στην οποία αναφερόταν και προέτρεψε τους ακόλουθούς της να «κάνουν ένα δώρο στον εαυτό τους» βλέποντάς την.

Στο συνεχές, σκληρό και μοναχικό ταξίδι της πνευματικής ανάπτυξης (αλλά και τα δώρα που αυτό φέρνει) είχε μιλήσει η Μαρίζα Ρίζου σε συνέντευξή της στην Athens Voice το καλοκαίρι του 2023. «Ευχαριστιέμαι τα πράγματα σε μεγαλύτερο βάθος. Έχω κάνει μια καλή βουτιά μέσα μου, που την ήθελα πολύ, και αποδέχομαι πολύ πιο συχνά την πραγματικότητα με ηρεμία. Δεν τα καταφέρνω πάντα, όμως νιώθω ότι είμαι σε καλό δρόμο», είχε πει για την εξέλιξή της από τότε που εμφανίστηκε στα μουσικά δρώμενα της Ελλάδας μέχρι σήμερα.