CELEBRITIES

Μαρία Πρωτόπαππα: 5 πράγματα που δεν ξέρεις για την ηθοποιό του Σασμού που έκανε το Twitter να υποκλιθεί

Alpha

Η Μαρία Πρωτόπαππα είναι μία από τις ηθοποιούς που κάθε της τηλεοπτική, αλλά και θεατρική ερμηνεία, μένει χαραγμένη στη μνήμη του κοινού. Φέτος έχει μπει στα σπίτια μας ως Μαρίνα, της τηλεοπτικής σειράς Σασμός του Alpha, και τα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας, όπου η ηρωίδα που υποδύεται έρχεται αντιμέτωπη με τον θάνατο του γιου της, χαράχτηκαν στη μνήμη μας.

Η Μαρία Πρωτόπαππα ήταν σπαρακτική στην ερμηνεία της ως Μαρίνα στη σειρά Σασμός του Alpha. Το Twitter υποκλίθηκε στην ερμηνευτική της δεινότητα τόσο στις σκηνές στις οποίες πληροφορείται τον θάνατο του Πετρή, όσο και στις σκηνές της κηδείας του.

Πόσα όμως είναι αυτά που ξέρεις για την ηθοποιό που έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα πρόσωπα του Twitter. Η Μαρία Πρωτόπαππα είναι μία καταξιωμένη ηθοποιός κι όπως θα καταλάβεις από τα παρακάτω πράγματα που μάθαμε για εκείνη είναι κι ένας πολύ ωραίος άνθρωπος.

Αν η Μαρία Πρωτόπαππα δεν είχε γίνει ηθοποιός, θα γινόταν γιατρός

Η Μαρία Πρωτόπαππα ξεκίνησε το Λύκειο με τελείως διαφορετικά όνειρα. Όπως έχει εξομολογηθεί η ίδια σε συνεντεύξεις της ήθελε να σπουδάσει Ιατρική. Όταν τελικά αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο της τέχνης, οι γονείς της στενοχωρήθηκαν. Όπως εξομολογήθηκε η ίδια σε συνέντευξή της στο texnes-plus.gr κάποιες φορές μετάνιωσε κι η ίδια την απόφασή της, καθώς υπήρχαν φορές που στο θέατρο ένιωθε περιορισμένη.

«Πήγαινα για ιατρική αλλά μετά από μελαγχολία, μοναξιά, κλεισούρα δεν άντεχα άλλο να είμαι κλεισμένη μέσα με τα βιβλία. Οπότε μια μέρα στην Γ’ Λυκείου αποφάσισα να αλλάξω δρόμο. Είχα ξεκινήσει να κάνω προετοιμασία για πρώτη ή δεύτερη δέσμη, αλλά αγαπούσα πολύ το θέατρο. Τότε ήμουν και σε μια ερασιτεχνική ομάδα και ένιωθα ότι με βοηθούσε πολύ να εκφραστώ, γιατί ήμουν και ένα κλειστό παιδί.

Επίσης μου άρεσαν πολλά πράγματα ταυτόχρονα και αν πήγαινα στην ιατρική θα σπούδαζα κάτι πολύ συγκεκριμένο. Οπότε τράβηξα χειρόφρενο και έκανα μια απότομη στροφή. Στεναχώρησα τους γονείς μου και μετά από χρόνια στεναχωρήθηκα και εγώ η ίδια», σημείωνε χαρακτηριστικά η Μαρία Πρωτόπαππα.

Η ψυχική σύνδεση με την οικογένειά της

Οι γονείς της ήταν φιλότεχνοι κι ήταν εκείνοι που έφεραν για πρώτη φορά την Μαρία Πρωτόπαππα σε επαφή με το θέατρο από μικρή ηλικία. Η οικογένειά της είχε χαρτοπωλείο και μεγάλωσαν την ίδια και τον αδερφό της με αρκετά μεγάλη ελευθερία όπως έλεγε σε συνέντευξή της στη Lifo. Η αγάπη της οικογένειάς της παραμένει το κέντρο της μέχρι σήμερα.

«Δεν έχω κάνει κάτι θεαματικό, όχι. Γιατί είμαι πολύ επιρρεπής σε συναισθηματικούς εκβιασμούς, μου είναι πολύ δύσκολο να εγκαταλείπω πρόσωπα και καταστάσεις που αγαπάω. Ας πούμε με την οικογένεια μου με την οποία είμαι ψυχικά δεμένη, όσες αλλαγές κι αν έχω κάνει στη ζωή μου, όσα βήματα ανεξαρτησίας, ποτέ δεν φεύγω από την αγάπη τους. Είναι το κέντρο μου», σημείωνε απαντώντας αν έχει κάνει κάποια μεγάλη απόδραση προς την ελευθερία σε συνέντευξή της για το monopoli.gr.

Η επαφή της με τη σκηνοθεσία

Η Μαρία Πρωτόπαππα αγαπά να εξελίσσεται. Μπορεί να μην νιώθει σκηνοθέτης, αλλά θέλει να μαθαίνει σε κάθε της συνεργασία, ενώ μία από τις πρώτες της σημαντικές συνεργασίες ήταν αυτή με τον Λευτέρη Βογιατζή. Η Μαρία Πρωτόπαππα δούλεψε αρχικά ως ηθοποιός του και στη συνέχεια ως βοηθός του. «Μου πήρε χρόνια να εισπράξω ψήγματα μόλις από αυτά που μου πρότεινε. Βοηθός του έγινα ακριβώς για να μην είμαι στο στόχαστρο και να μπορώ να παρατηρώ απ’ έξω», όπως έλεγε στη Lifo.

«Από όλους τους σκηνοθέτες πήρα πράγματα. Είτε ήταν πολύ νέοι, είτε πολύ έμπειροι, είτε εγώ τα πήγα καλά μαζί τους, είτε όχι σ’ όλους χρωστάω εργαλεία μου», εξηγούσε στο texnes-plus.gr.

Και μετά ήρθε η ώρα να δώσει κι εκείνη κάποια πράγματα στη νεότερη γενιά ηθοποιών και το κάνει διδάσκοντας και σκηνοθετώντας. «Δεν είμαι σκηνοθέτης και το καταλαβαίνω κάθε φορά που είναι να ανεβάσουμε μια παράσταση. Για να είσαι σκηνοθέτης πρέπει να εστιάσεις σ’ αυτή την τέχνη, η οποία έχει να κάνει με πολλά και κυρίως με την εικόνα. Εμένα πάντα μ’ ενδιέφερε η υποκριτική», εξηγούσε η ηθοποιός.

Τώρα, η Μαρία Πρωτόπαππα ετοιμάζεται και πάλι να καταπιαστεί με τη σκηνοθεσία, καθώς θα παρουσιάσει την «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ, που από τις 18 Φεβρουαρίου ανεβαίνει στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Η Μαρία Πρωτόπαππα ζει μία ζωή γεμάτη ανθρώπους

Η Μαρία Πρωτόπαππα μιλά σπάνια για την προσωπική της ζωή. Η ίδια έχει παραδεχτεί σε συνέντευξή της το 2019 ότι δεν είχε κάνει ποτέ μία μακροχρόνια σχέση. «Η ζωή τα φέρνει αυτά. Δεν είναι μόνο θέμα επιλογής. Είναι πολλοί παράγοντες: η τύχη, το πώς είσαι. Για μένα δεν υπάρχει κάποιο σωστό μοντέλο. Επίσης δεν πιστεύω στα στερεότυπα, η ζωή μας είναι μια και μοναδική, αρχίζουμε να περπατάμε έναν δρόμο και στη συνέχεια τραβάμε λαχνούς. Ανάλογα με τον λαχνό προχωράμε», σημείωνε.

Έναν χρόνο νωρίτερα είχε μιλήσει, ωστόσο, για την καθημερινότητά της και πώς αυτή είναι γεμάτη με ανθρώπους, στο site eirinika.gr, περιγράφοντας ένα 24ωρο από τη ζωή της. «Έχουμε πάντα παρέα. Όλο και κάποιος φίλος πέρασε το βράδυ από δω και ξέμεινε. Κάποιοι έχουν δικό τους δωμάτιο και κλειδί. Κάποιοι έρχονται σ’ εμάς για να συγκεντρωθούν, να δουλέψουν και να εκτονωθούν με παιχνίδια ή γιορτές όποτε μας προκύπτουν. Λατρεύω να έχω γεμάτο σπίτι», εξηγούσε η ηθοποιός.

Τα όνειρά της για τη ζωή και το μέλλον της εξάλλου περιλαμβάνουν τους ανθρώπους και τη γνώση. Αυτά τα δύο είναι οι άξονες στους οποίους κινείται στη ζωή.

«Θα ήθελα να διαβάσω πράγματα, να ζήσω με διαφορετικούς ανθρώπους, σε διαφορετικά μέρη, να γνωρίσω τον κόσμο! Θα ήθελα να ασχοληθώ με την γλώσσα, μ’ ενδιαφέρει πολύ η γλωσσολογία και η σχέση της με την ψυχολογία και την ανθρωπολογία», σημείωνε στο texnes-plus.gr.

Το αυτοάνοσο που παρατήρησε το Twitter

Στον Σασμό το κοινό έχει αγαπήσει τη Μαρία Πρωτόπαππα όχι μόνο για την ερμηνεία της, αλλά και για τα σημάδια της λεύκης που φαίνονται στα χέρια της. Η Μαρία Πρωτόπαππα δεν έχει μιλήσει για το αυτοάνοσο νόσημα, μία χρήστης του Twitter το παρατήρησε και μαζί με εκείνους που σχολίασαν το tweet της δήλωσε τον σεβασμό της στην επιλογή να μην καλύπτει τα σημάδια στα χέρια της.