CELEBRITIES

Μαρία Μενούνος: Η πιο συγκινητική κίνηση του πατέρα της στην πιο τρυφερή φωτογραφία

Instagram.com/mariamenounos

Αν ξέρεις 3 πράγματα σε αυτή τη ζωή για τη Μαρία Μενούνος, αυτά είναι ότι κατάγεται από την Αρκαδία όπου έγινε και ο γάμος της, ότι είναι επιτυχημένη παρουσιάστρια στις Η.Π.Α. και ότι λατρεύει τους γονείς της, Κώστα και Λίτσα Μενούνος. Σε αυτό το 3ο στοιχείο που ξέρεις για εκείνη, θέλω να σταθείς.

Η Μαρία Μενούνος εδώ και πολύ καιρό συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο στη μητέρα της, Λίτσα, που δίνει από το 2016 τη δική της μάχη με τον καρκίνο. Η Λίτσα Μενούνος έχει όγκο στον εγκέφαλο και τα τελευταία νέα που είχε μοιραστεί τον Ιανουάριο η παρουσιάστρια μέσω Instagram ήταν ενθαρρυντικά.

Η Μαρία Μενούνος είχε μιλήσει τότε για τα αποτελέσματα των εξετάσεων που είχε κάνει η μητέρα της, τα οποία παρουσίαζαν συρρικνωμένο το γλοιοβλάστωμα στον εγκέφαλό της. «Εχθές λάβαμε υπέροχα νέα για τη μαμά. Ο όγκος στον εγκέφαλο έχει συρρικνωθεί. Το να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς επέμβαση θεωρείται μεγάλη μάχη. Σαν οικογένεια δεν είμαστε θαυμαστές της χημειοθεραπείας. Μέσα σε τρεις μήνες, είδαμε την συρρίκνωση στην φωτογραφία αυτή. Πήγαμε ακόμη και στο Μεξικό για τις θεραπείες. Επίσης βρίσκεται σε αυστηρή διατροφή, χωρίς ζάχαρη και υδατάνθρακες. Προσευχόμασταν αρκετά», είχε πει μεταξύ άλλων η παρουσιάστρια.

Σε αυτό το σημείο σου θυμίζω πώς και η ίδια η Μαρία Μενούνος είχε έρθει στο παρελθόν αντιμέτωπη με έναν, καλοήθη ευτυχώς, όγκο στο κεφάλι. Στην δική της περίπτωση ο όγκος αφαιρέθηκε μετά από μία πολύωρη επέμβαση. Η παρουσιάστρια όσο κανείς άλλος καταλάβαινε την αγωνία της μητέρας της. Ωστόσο δεν είναι ο μόνος άνθρωπος που την στηρίζει.

Η πιο τρυφερή φωτογραφία που δημοσίευσε η Μαρία Μενούνος με τους γονείς της

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του πατέρα της Κώστα, να κάνει μια συγκινητική πράξη αγάπης και υποστήριξης για τη γυναίκα που φροντίζει καθημερινά και αδιάκοπα τα τελευταία χρόνια. Τη σύζυγό του. Ο Κώστας Μενούνος ξύρισε το κεφάλι του σε μία συμβολική κίνηση συμπαράστασης προς τη σύζυγό του, Λίτσα, που έχει χάσει τα μαλλιά της από τις θεραπείες στις οποίες έχει υποβληθεί λόγω του καρκίνου.

«Πόσο αξιολάτρευτοι είναι οι γονείς μου; Ο πατέρας μου ξύρισε το κεφάλι του αυτό το σαββατοκύριακο και είπε ότι ήθελε να της κάνει παρέα και να την κάνει να νιώσει καλύτερα», έγραψε η Μαρία Μενούνος στο Instagram. Και η λεζάντα της συνόδευσε αυτή τη γεμάτη αγάπη, πίστη και υπομονή φωτογραφία των πιο δικών της ανθρώπων.

Η Μαρία Μενούνος σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο People είχε μιλήσει για τη μητέρα της, τον αγώνα της και όσα θαυμάζει σε εκείνη. «Η μητέρα μου έτσι κι αλλιώς πίστευε πως αν μπορούμε να βοηθήσουμε και άλλους ανθρώπους που έχουν χτυπηθεί από τον καρκίνο, γιατί να μη μοιραστούμε το ταξίδι μας; Το γεγονός πως είμαστε στη δημοσιότητα έχει πλεονεκτήματα καθώς έχουμε περισσότερη πληροφόρηση, επιλογές και εναλλακτικές από άλλους ανθρώπους. Αυτές τις γνώσεις που αποκτήσαμε και η μαμά και εγώ θέλαμε να τις μοιραστούμε γιατί μπορεί να βοηθήσουν και άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα», είχε πει για τον λόγο που μίλησε δημόσια για όσα περνά η μαμά της.

«Η μητέρα μου θα είναι πάντα για μένα νικήτρια»

«Είναι πάρα πολλά αυτά που θαυμάζω στη μαμά μου, αλλά μάλλον η δύναμή της είναι το πρώτο. Ο καθένας μας μαθαίνοντας ένα τέτοιο νέο θα ήταν καταρρακωμένος -και θα ήταν λογικό. Αλλά η μαμά μου παρέμεινε τόσο θετική και δυναμικά αισιόδοξη όπως πάντα. Δεν ξέρω πώς όλα αυτά τα χρόνια βρήκε τη δύναμη να αναστήσει τόσες φορές τον πατέρα μου -που κινδύνεψε η ζωή του από το ζάχαρο- ή να δουλεύει ταυτόχρονα σε δύο δουλειές πλήρους απασχόλησης και να φροντίζει μαζί και εμάς. Αλλά πάντα τα κατάφερνε και πάντα με χαμόγελο. Προσεύχομαι να συνεχίσει να χαμογελά για πολλά, πολλά ακόμα χρόνια. Ξέρεις, όταν ήρθε ο γιατρός έχοντας πια τη διάγνωση (σ.σ. για τον καρκίνο) καθόμουν δίπλα της.

Ο μπαμπάς και ο αδελφός μου είχαν μόλις βγει από το δωμάτιο, οπότε εκείνη και εγώ το ακούσαμε πρώτοι. Και μόλις της είπε αυτά τα τρομερά νέα, χαμογέλασε ελαφρά και είπε «ok». Ήταν τόσο δυνατή, τόσο θετική, τόσο απίστευτα γενναία που με ξάφνιασε. Κανονικά δεν θα έπρεπε, γιατί ξέρω πως έτσι αντιδρά, αλλά πράγματι εντυπωσιάστηκα. Πώς μπορεί κάποιος να διαχειριστεί ένα τέτοιο νέο; Γι’ αυτό θα είναι πάντα για μένα νικήτρια», σημείωνε η Μαρία Μενούνος.