CELEBRITIES

Μαρία Λεκάκη: H throwback υποβρύχια φωτογραφία της που έφερε το καλοκαίρι στο Instagram

ΑΝΤ1

Η Μαρία Λεκάκη είναι μία ηθοποιός που προτιμά να κρατά την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Παρόλο που είναι ενεργή στα social media, είναι επιλεκτική ως προς τις αναρτήσεις που κάνει και οι δημοσιεύσεις της δεν ξεπερνούν τις 100.

Η τελευταία από αυτές μας ταξίδεψε στο ατέλειωτο ελληνικό καλοκαίρι που προσμένουμε και φέτος να έρθει με ανυπομονησία. Η Μαρία Λεκάκη ανάρτησε μια φωτογραφία της από μία καλοκαιρινή της βουτιά και το Instagram γέμισε αίφνης με το γαλάζιο της θάλασσας και του μαγιό της. Η ίδια προτίμησε να μην βάλει λεζάντα στη φωτογραφία της γιατί μπροστά σε όλο αυτό το μπλε τα λόγια είναι περιττά. Μόνο τρία hashtag έκαναν την εμφάνισή τους, ανάμεσα στα οποία κι ένα που μας ενημέρωνε ότι η φωτογραφία αυτή ανήκει σε παλιότερες καλοκαιρινές στιγμές της.

Η υποβρύχια Μαρία Λεκάκη, δεν βούτηξε μόνη της στο νερό. Στο πλευρό της είναι ένα παιδί που αν κρίνουμε από την μεταξύ τους ομοιότητα, είναι η κόρη της Ζωή, που πλέον είναι έφηβη.

Όταν η Μαρία Λεκάκη είχε μιλήσει για την κόρη της στη «Φωλιά των Κου Κου»

«Μου αρέσει η παρεούλα, μου αρέσουν οι φίλοι. Δεν μου αρέσει να μένω μόνη μου. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα μείνω μόνη μου στο σπίτι να αράξω. Έχω μόνιμα την κόρη μου, δεν το συζητάω, αλλά σου λέω όταν έχει σχολείο ή λείπει», έλεγε πριν τρία χρόνια στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου», η Μαρία Λεκάκη, σε μία από τις σπάνιες φορές που αναφέρθηκε στην κόρη της on camera.

Η ίδια μιλούσε για τη Ζωή που βρισκόταν τότε στην προεφηβεία καθώς ήταν πλέον 12 ετών και εξηγούσε στους παρουσιαστές Κατερίνα Καραβάτου και Κρατερό Κατσούλη πώς αντιμετώπιζε τις αλλαγές στη συμπεριφορά της. «Με αγάπη και υπομονή. Φέτος είδα μεγάλη αλλαγή αλλά το παλεύουμε. Κάνω ότι δεν ακούω, μετράω μέχρι το 10, μέχρι το 20, μέχρι το 100. Δεν έχω καταλήξει πότε είναι η προεφηβεία και η εφηβεία. Τώρα αρχίζει πιο νωρίς. Κλείνουν πόρτες, μη μιλάς, δεν ξέρεις εσύ», σημείωνε η Μαρία Λεκάκη.

Η συστολή και οι δημόσιες σχέσεις

Η ηθοποιός σε συνέντευξή της στο BΗΜΑ, με αφορμή την τελευταία της τηλεοπτική δουλειά, τη σειρά «Μην Ψαρώνεις» του ΑΝΤ1, εξηγούσε την στάση ζωής της σε σχέση με τη δημοσιότητα, τις λιγοστές συνεντεύξεις που παραχωρεί και το «τοίχος προστασίας» με το οποίο έχει καταφέρει να περιβάλλει την ιδιωτική ζωή της.

«Δεν έχω παράπονα απ’ τη δουλειά μου, πράγμα που σημαίνει πως μάλλον δεν χρειάζεται ν’ αλλάξω τη συμπεριφορά μου στα θέματα που περιγράφετε. Η αντίληψη πως το να είσαι ηθοποιός σημαίνει πως πρέπει να ξέρεις να κάνεις δημόσιες σχέσεις οδηγεί σε λάθος δρόμους. Για πολλά επαγγέλματα ισχύει το ίδιο. Κι ενώ αυτό έχει καταστρέψει την Ελλάδα συνεχίζουμε να μαθαίνουμε στα παιδιά μας πως χωρίς δημόσιες σχέσεις δεν γίνεται τίποτα. Και βλέπεις εφήβους ηττημένους πριν καν αρχίσουν την προσπάθεια. Επίσης όταν δουλεύεις στην τηλεόραση, όταν με τις επαναλήψεις κινδυνεύεις να είσαι στα μάτια του τηλεθεατή 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να εξαφανιστείς και λίγο», εξηγούσε η ίδια για τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις της.

Όσο για το κομμάτι «συνεντεύξεις» η Μαρία Λεκάκη τόνισε, ότι τις αποφεύγει: «Αρχικά από συστολή, που τη βίωνα λίγο ενοχικά. Σιγά-σιγά κατάλαβα πως αυτή η συστολή ήταν σημαντικό κομμάτι του χαρακτήρα μου και μου υπαγόρευε απλά να είμαι ο εαυτός μου και να μην υποδυθώ μια άλλη. Τουλάχιστον όχι στην πραγματική ζωή μου».