CELEBRITIES

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου – Μάρθα Κουτουμάνου: Ανταλλαγή εξωδίκων για την περιουσία της Ζωής Λάσκαρη

ndp

Λίγο καιρό αφού η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου δήλωσε δημόσια ότι δεν ήταν ποτέ δεμένες με την ετεροθαλή αδερφή της Μάρθα Κουτουμάνου, ήρθε μια νέα είδηση στην επιφάνεια που μιλά για ακόμα μεγαλύτερη ένταση στη σχέση τους. Η είδηση μιλά για ανταλλαγή εξωδίκων μεταξύ της Μάρθας και της Μαρίας Ελένης για την περιουσία της διάσημης μητέρας τους, Ζωής Λάσκαρη, που πέθανε τον Αύγουστο του 2017 εντός του σπιτιού της στο Πόρτο Ράφτη.

Την είδηση που δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα, μετέδωσε και το Πρωινό. Όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2018, κι ενώ ο τελευταίος σύζυγός της Ζωής Λάσκαρη, Αλέξανδρος Λυκουρέζος έχει αποποιηθεί την περιουσία της που έχει περάσει εξ ημισείας στις δύο της κόρες (μεταξύ των οποίων και το σπίτι στο Πόρτο Ράφτη, μαζί με τα χρέη του που έφταναν πάνω από 22.000 ευρώ σε κοινόχρηστα). Οι δυο τους προσπάθησαν να βρουν μια συνεννόηση για το μέλλον του σπιτιού και των χρεών του, η μία έχοντας αρχικά φύγει από το σπίτι και η άλλη ζώντας τον πρώτο καιρό ακόμα εκεί. Όπως θα καταλάβεις πιο κάτω όσο και να προσπάθησαν δεν τα κατάφεραν να συμφωνήσουν.

Διάβασε κι αυτό: Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: Η σύλληψη του πατέρα της και οι ψυχρές σχέσεις με την αδερφή της και τη Ζένια Μπονάτσου

Κάπως έτσι εστάλη το πρώτο εξώδικο της Μαρίας Ελένης στη Μάρθα με το οποίο της ζητούσε τα αντίγραφα κλειδιών του σπιτιού προκειμένου να μπορέσει να το δείξει σε υποψήφιους αγοραστές. Για απάντηση λίγες ημέρες αργότερα έλαβε ένα άλλο εξώδικο στο οποίο η Μάρθα Κουτουμάνου ανέφερε: «Το σπίτι δεν είναι αυτοσυντηρούμενο και τα χρήματα δε φυτρώνουν σε κάποιο δέντρο. Δε δώσατε ούτε ευρώ σε χρέη που μας βαραίνουν… Φρόντισε να μας προσδιορίσεις ποια θα είναι η συμμετοχή σου στα έξοδα του σπιτιού που τρέχουν». Ανάμεσα σε όσα ειπώθηκαν ήταν πώς η Μάρθα κατηγόρησε τη Μαρία Ελένη πώς άδειασε αποθήκες με πράγματα αξίας και υλικής και συναισθηματικής εν αγνοία της.

 

Όπως καταλαβαίνεις η ένταση κλιμακώθηκε εξαιτίας των χρεών που αναγκάστηκαν να αποδεχτούν μαζί με την κληρονομιά. Και παρόλο που τέτοιες εξελίξεις δεν είναι ωραίο να συμβαίνουν σε οικογένειες, σπάνιες δεν είναι και δεν είχαν και τέλος εκεί. Αρχές του 2019 άλλη απάντηση υπό μορφή εξωδίκου από τη Μαρία Ελένη Λυκουρέζου που έγραφε: «Ο πατέρας μας Αλέξανδρος κάλυπτε για περισσότερα από 40 χρόνια κάθε σου ανάγκη, πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεσαι ότι ο πατέρας μας σου οφείλει έστω και ένα ευρώ;». Μπουρλότο η κατάσταση, μυρίζει ήδη το μπαρούτι και πριν από ενάμιση μήνα έρχονται και τα ασφαλιστικά μέτρα. Η Μαρία Ελένη τα κατέθεσε ζητώντας «να διοριστεί ως προσωρινός διαχειριστής της περιουσίας της Ζωής Λάσκαρη ο επί πολλά χρόνια σύντροφος της Μαρίας Ελένης Λυκουρέζου, Μάκης Σούλης και να διανείμει ανάμεσα στις δύο αδελφές όσο περιλαμβάνονται σε τραπεζική θυρίδα», αναφέρθηκε στο Πρωινό.

Ενός κακού (και μιλώ για το πρώτο και κύριο, αυτό της απώλειας της Ζωής Λάσκαρη) μύρια έπονται όπως βλέπεις. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα ασφαλιστικά μέτρα συζητήθηκαν πριν από λίγες μέρες, η αίτηση δεν έγινε δεκτή και οι δύο αδελφές θα συναντηθούν στα δικαστήρια τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ας ελπίσουμε ως τότε να έχει βρεθεί μια άκρη. Πάντως το «πολεμικό κλίμα» μεταξύ των δύο αδερφών είχε ήδη διαφανεί εδώ και μήνες, από όταν η Ζένια Μπονάτσου, κόρη της Μάρθας Κουτουμάνου τόσο σε εμφάνισή της στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου όσο και στο Πρωινό, είχε αφήσει να φανεί πώς κάτι δεν πάει καλά στις σχέσεις της με τη θεία αλλά και τον παππού της. Να σου θυμίσω εδώ ότι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είναι βιολογικός πατέρας μόνο για την Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, ωστόσο μεγάλωσε μαζί με τη Ζωή Λάσκαρη την κόρη του από τον πρώτο της γάμο με τον Πέτρο Κουτουμάνο.

 

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency