CELEBRITIES

Μαρί Σαντάλ – Παύλος: Η ζωή του γιου τους Οδυσσέα κινδύνευσε

Instagram/Mariechantal22

Μία συγκλονιστική αφήγηση παρέθεσε στο προσωπικό της blog η σύζυγος του γιου του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου, Μαρί Σαντάλ. Η σχεδιάστρια παιδικών ενδυμάτων μαζί με τον σύζυγό της Παύλο είδαν τον γιο τους Οδυσσέα να κινδυνεύει από τροφική αλλεργία και συγκλογισμένη η μητέρα του θέλησε να μοιραστεί την εμπειρία της.

«Κάτι τρομακτικό μου συνέβη χθες το βράδυ και νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ την ιστορία αυτή μαζί σας. Ο 13χρονος γιος μου, Οδυσσέας παρουσίασε σοβαρή αλλεργία από κάτι που έφαγε. Συνέβη τόσο γρήγορα και αν και εγώ θεωρούμαι ο “ειδικός” της υγείας στην οικογένειά μου, με αιφνιδίασε όλο αυτό που συνέβη γιατί δεν σκέφτηκα στιγμή παρά τα συμπτώματά του ότι ο γιος μου όδευε προς την αναφυλαξία. Είμαι για πάντα ταπεινωμένη» ξεκίνησε την αφήγηση της η Μαρί Σαντάλ, που έκανε και μια σχετική ανάρτηση μέσω Instagram.

 

Αφού εξήγησε ότι πάντα είχε ενδιαφέρον για τις τροφικές αλλεργίες θέλοντας να ξέρει τα συμπτώματα και το πώς να αντιδράσει σε αυτές με τελευταία μάλιστα μια συζήτηση μία ώρα πριν το περιστατικό με τον γιο της, ξεκίνησε να αφηγείται τι ακριβώς συνέβη.

«Όταν επιστρέψαμε στο σπίτι, αποφασίσαμε να παραγγείλουμε σούσι, από ένα γνωστό εστιατόριο. Μόλις τρία λεπτά αφού είχε τελειώσει το φαγητό του, ο Οδυσσέας άρχισε να παραπονιέται για στομαχόπονο ενώ έβηχε περίεργα και συνεχόμενα. Σχεδόν αμέσως άρχισε να μην μπορεί να αναπνεύσει. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι ακριβώς συνέβαινε τόσο γρήγορα που συνέβαιναν όλα και σκέφτηκα ότι ο βήχας του προερχόταν από μία αλλεργική ρινίτιδα ήταν έντονη στην Αγγλία αυτό το καλοκαίρι. Νιώθω χάλια επειδή ο εγκέφαλός μου δεν συνέδεσε τα κομμάτια του παζλ και δεν ανησυχούσα (ως τότε). Συνέχισε να βήχει και όταν άρχισε να φτύνει φλέμματα, είπα στον άντρα μου να καλέσει τον γιατρό.

Ο Οδυσσέας δεν μπορούσε να εξηγήσει πώς ακριβώς αισθανόταν και τον ρώτησα αρκετές φορές αν αισθανόταν πως δεν μπορούσε να αναπνεύσει σωστά. Μετά από πέντε λεπτά συνομιλίας του συζύγου μου με τον γιατρό στο τηλέφωνο κατά το οποίο του εξιστορούσε τα συμπτώματα ο Οδυσσέας άρχισε να γίνεται κόκκινος στο πρόσωπο ενώ τα χείλη του έγιναν μοβ. Τότε λοιπόν αποφασίσαμε να τον πάμε στο νοσοκομείο. Μέσα σε τρία λεπτά αφότου είχαμε φτάσει στο νοσοκομείο, οδηγήθηκε σε δωμάτιο, υπεβλήθη σε εξετάσεις και οι γιατροί τού χορήγησαν τα απαραίτητα φάρμακα για αλλεργικό σοκ», περιγράφει η ίδια και καταλήγει: «Το χρώμα του επανήλθε αμέσως. Οι νοσοκόμες και οι γιατροί ήταν εκπληκτικοί και λειτούργησαν τόσο γρήγορα κρατώντας τον Οδυσσέα ήρεμο. Όλα αυτά που περιγράφω συνέβησαν μέσα σε μισή ώρα και δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα συνέβαινε αν είχαμε καθυστερήσει».

 

Στο τέλος η Μαρί Σαντάλ παραθέτει και την εμπειρία του Οδυσσέα μέσα από τα δικά του λόγια: «Ήξερα πως κάτι δεν πήγαινε καλά αφού τελείωσα το φαγητό μου, είχα πολύ άσχημο στομαχόπονο. Άρχισα να βήχω και δεν μπορούσα να σταματήσω, δεν μπορούσα να αναπνεύσω και ένιωθα σαν να παίρνω οξυγόνο από ένα καλαμάκι. Πονούσε ο λαιμός μου και ένιωθα σαν να υπήρχε μία μπάλα στον λαιμό που δεν μπορούσα να βγάλω. Τα μάτια μου και το πρόσωπό μου τα ένιωθα πρησμένα και ένιωθα ζεστός ενώ νόμιζα ότι είχα γίνει κατακόκκινος σαν τομάτα. Ένιωθα ότι θα πεθάνω. Ήταν φρικτό. Δεν μπορούσα να εξηγήσω το συναίσθημα καθώς όλα συνέβησαν μαζί και το ένα μετά το άλλο».

Περαστικά Οδυσσέα!

Μπες κι εσύ στην παρέα μας στο Facebook. Σε περιμένουμε!

Κεντρική φωτογραφία: Instagram/Mariechantal22