CELEBRITIES

Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη: Γιορτάζει με μία τρυφερή φωτογραφία τη μεγάλη κόρη της

Papadakis Press Γιώργος Παπαδάκης

Η Σοφία Μητσοτάκη, η μεγαλύτερη κόρη του Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου, την ονομαστική της εορτή. Η μητέρα της, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, θέλησε να της ευχηθεί δημόσια μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και για να το κάνει, διάλεξε την πιο τρυφερή, κοινή τους φωτογραφία.

Σε αυτήν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη κρατά στην αγκαλιά της την κόρη της, Σοφία και τη φιλά στο μάγουλο, ενώ εκείνη χαμογελά με τα μάτια της κλειστά.

«Χρόνια πολλά Σοφία μας! Πάντα θα είμαι κοντά σου, σ’ αγαπώ πολύ», έγραψε στα ελληνικά η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ επανέλαβε την ευχή και τη δέσμευσή της στα αγγλικά με μόνη διαφορά ότι η «Σοφία» έγινε το δικό της «Sofaki».

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν αποκτήσει μαζί 3 παιδιά, την 26χρονη σήμερα Σοφία, τον 25χρονο Κωνσταντίνο και την 20χρονη Δάφνη. Είχε μιλήσει για εκείνα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Τα Νέα τον περασμένο Μάιο.

«Είναι δύσκολο να κρατήσεις την ισορροπία στην οικογένεια. Να μην φτάσουν τα παιδιά να νιώθουν πως θα τα βρουν εύκολα. Θεωρώ ότι αυτή είναι κυρίως υπόθεση της μητέρας. Να διδάξει στα παιδιά καλή συμπεριφορά. Ημουν πάντα, λοιπόν, πολύ αυστηρή κυρίως σε ό,τι αφορά τη μόρφωσή τους», είχε πει ενώ αναγνώριζε ότι παρά το ότι έχει κανονικές ανησυχίες για τα παιδιά της, αυτά δεν μεγάλωσαν σε μία «κανονική» οικογένεια.

«Αντιλαμβάνομαι πως ανήκουν στα προνομιούχα παιδιά, με ευκαιρίες που ίσως δεν έχουν άλλοι συνομήλικοί τους. Κακά τα ψέματα. Αυτό είναι κάτι που το αναγνωρίζουν και γι’ αυτό δουλεύουν σκληρά. Είναι δεδομένο πως θα τους ασκήσουν κριτική για το ποιοι είναι. Δεν θέλω, όμως, να θυματοποιηθούν. Κάτι που είναι παγίδα και πρόκληση. Γι’ αυτό και είμαι σίγουρη πως με τη δική τους σκληρή δουλειά θα πετύχουν τελικά όσα θέλουν. Σε αυτό επιμένω», εξηγούσε στη συνέντευξή της η Μαρέβα Γκραμπφσκι – Μητσοτάκη, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της στις δύο κόρες της, Σοφία και Δάφνη, στις οποίες αναγνωρίζει και πολλά δικά της στοιχεία.

«Αισθάνομαι ότι οι κόρες μου – και τα τρία μου παιδιά, αλλά μιλάω πιο πολύ για τις κόρες μου – έχουν πολλά δικά μου στοιχεία. Εμαθαν να διεκδικούν, να πιστεύουν στον εαυτό τους, να είναι ανεξάρτητες. Αυτό είναι το Α και το Ω. Τώρα που μεγάλωσαν, το βλέπω και στις δυο. Είναι κορίτσια με αυτοπεποίθηση. Εχουν το θάρρος της γνώμης τους», είχε πει η ίδια.

H Σοφία Μητσοτάκη έχει παρακολουθήσει σπουδές στη Δημόσια Υγεία στο Πανεπιστήμιο John Hopkins και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Columbia Business School. Ζει και εργάζεται στο εξωτερικό κατέχοντας σύμφωνα με τον λογαριασμό της στο Linkedin θέση σε επενδυτική εταιρεία. Η βάση της είναι η Αμερική, όπως αναφέρει στο προφίλ της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στην ονομαστική εορτή της κόρης του, Σοφίας, ξεκλέβοντας λίγο χρόνο για να της ευχηθεί, ενώ απαντούσε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Αφού ευχήθηκε σε δημοσιογράφο που επίσης γιόρταζε, αλλά και στην πρωτότοκη κόρη του, ο πρωθυπουργός διευκρίνισε: «Με τη διαφορά της ώρας στην Αμερική αμφιβάλλω αν θα βλέπει αυτή τη συνέντευξη ζωντανά τώρα».