CELEBRITIES

Κώστας Μακεδόνας: Σπάνια οικογενειακή έξοδος με τη σύζυγο και τον γιο του

Papadakis Press Βαγγέλης Γκικόπουλος

Ο Κώστας Μακεδόνας έχει τραγουδήσει τις λύπες σου, τις χαρές σου, τους έρωτές σου, μέχρι και το πτυχίο σου σε περίπτωση που σε λένε Λίζα. Είναι ένα πρόσωπο γνώριμο που η φωνή του έχει μπει στην καρδιά και το μυαλό σου εδώ και χρόνια. Είναι παράλληλα ένας καλλιτέχνης που όταν τα φώτα της σκηνής, του στούντιο (ή ακόμα και του αεροδιαδρόμου αφού ο Κώστας Μακεδόνας είναι και πιλότος) σβήνουν, αποσύρεται στον ιδιωτικό του κόσμο, που φροντίζει να κρατά μακριά από τη δημοσιότητα.

Ο Κώστας Μακεδόνας και η σύζυγός του, Σταυρούλα είναι ζευγάρι εδώ και περίπου 25 χρόνια. Μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την 21 ετών Μανολία και τον 16 ετών Νικόλα. Ο Κώστας Μακεδόνας έχει δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή του στο περιοδικό ΟΚ! πώς «Με έναν μαγικό τρόπο έχω ισορροπήσει καλά στα τρία ενδιαφέροντας της ζωής μου, στη μουσική, την αεροπορία και την οικογένεια». Το ίδιο καλά έχει ισορροπήσει ανάμεσα στην έκθεση και την ιδιωτικότητα, όπως ο ίδιος την ορίζει.

Η στάση ζωής του για την έκθεση και την ιδιωτική του ζωή

«Από θέση και άποψη. Μου αρέσει να µε ξέρει ο κόσµος από τη δουλειά µου και όχι για το τι κάνω σπίτι µου. ∆εν ανήκω στην κατηγορία των συναδέλφων µου που παλεύουν να είναι στον χώρο µέσω των προσωπικών τους. Ποτέ δεν πούλησα την προσωπική µου ζωή – άσε που νοµίζω ότι δεν αφορά και κανέναν, µιας κι έκανα πάντα µια κανονική ζωή, χωρίς ποτέ να θορυβώ, χωρίς σκάνδαλα, µίση και πάθη, χωρίς να περνάω από τη µια σχέση στην άλλη», είχε πει στην εφημερίδα Real, σχετικά με το γεγονός ότι ενώ η επαγγελματική του ζωή είναι πασίγνωστη, λίγα είναι γνωστά για την προσωπική του.

Ο Κώστας Μακεδόνας δεν έχει πραγματοποιήσει παρά ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις με την όμορφη σύζυγό του, Σταυρούλα, και στην τελευταία από αυτές δεν ήταν μόνο οι δυο τους. Μαζί με τον τραγουδιστή και τη σύζυγό του, ήταν και ο γιος τους, Νικόλας, τον οποίο ίσως βλέπουμε για πρώτη φορά. Οι τρεις τους απαθανατίστηκαν κατά τη διάρκεια βόλτας τους για αγορές στο κέντρο της Αθήνας πριν από λίγες εβδομάδες. Για τη σύζυγό του, Σταυρούλα σου έχουμε ήδη γράψει πώς η ομορφιά της θα σε κάνει να μην τη κοιτάξεις «μόνο μία φορά» που τραγουδά και ο Κώστας Μακεδόνας. Το ίδιο θα επαναλάβουμε και για τον γιο του με το όμορφο βλέμμα και τα πυκνά, σγουρά μαλλιά.

Κώστας Μακεδόνας Γιάννης Νταρίλας/ Papadakis Press

Γιάννης Νταρίλας/ Papadakis Press

Ο Κώστας Μακεδόνας είχε μιλήσει για τη σχέση του με τα δύο του παιδιά, στο περιοδικό OK!. «Είμαι περισσότερο φίλος τους. Η αυστηρότητα πρέπει να υπάρχει όταν συντρέχει λόγος. Όταν δεν υπάρχει λόγος να κάνεις τον αυστηρό και μπορείς να συνεννοηθείς όμορφα, μπορείς να το χειριστείς έτσι και να νιώθουν και τα παιδιά ότι είσαι φίλος τους», απαντούσε για το αν είναι αυστηρός πατέρας.

Κώστας Μακεδόνας Γιάννης Νταρίλας/ Papadakis Press

Γιάννης Νταρίλας/ Papadakis Press

Κώστας Μακεδόνας Γιάννης Νταρίλας/ Papadakis Press

Ο Κώστας Μακεδόνας για το ενδεχόμενο τα παιδιά του να ασχοληθούν με το τραγούδι

Τα δύο του παιδιά, όπως έλεγε ακούνε και ξέρουν τα τραγούδια τους, αλλά κυρίως αγαπούν την ξένη μουσική. «Τους αρέσει πολύ η τέχνη, και κυρίως η μουσική, αλλά δεν υπάρχει κάποια κίνηση που δείχνει να θέλουν να ασχοληθούν με το τραγούδι», εξηγούσε για το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν τα χνάρια του όταν ήταν ακόμα στην ηλικία της προεφηβείας.

«Όσους κι αν ρωτήσουν “Τα παιδιά σου θα ήθελες να κάνουν το ίδιο επάγγελμα με το δικό σου;” 9,5 στους 10 θα πουν “Όχι. Μακριά”. Δεν θέλω ούτε να τους αποτρέψω ούτε να τους προτρέψω να το κάνουν. Θέλω να αποφασίσουν ελεύθερα, να δουν τις επιλογές τους, να βρουν τι θέλουν να κάνουν κι από εκεί και πέρα να είμαι ο σύμμαχός τους. Πάντως τραγουδιστές να μη γίνουν», συμπλήρωνε γελώντας.

Ο Κώστας Μακεδόνας αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε πρόβες, για τη συναυλία του που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Κολωνού τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κολωνού του ΟΠΑΝΔΑ.