CELEBRITIES

Κορέα: Τα είδωλα της K-pop με την καλύτερη «εικόνα», σύμφωνα με ψηφοφορία

ⓒ 2021 Lee Jin-man/Associated Press

Υπάρχει μια γωνιά σε αυτήν τη γη που αν δεν ανταποκρίνεσαι στα πρότυπα ομορφιάς (τα βασικά είναι ανοιχτόχρωμο δέρμα, τέλεια επιδερμίδα, πολύ αδύνατη φιγούρα, μικρό πρόσωπο), δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις χωρίς να γίνεις στόχος bullying.

Που για να βρεις την ησυχία σου (και καμια δουλειά, με την εμφάνιση να είναι εκ των βασικών κριτηρίων), επισκέπτεσαι μια από τις περισσότερες από 500 κλινικές για επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής της πρωτεύουσας (εκ των κορυφαίων λόγω των εκατομμυρίων επισκεπτών κάθε χρόνο) και τιμάς την πρώτη βιομηχανία του έθνους που είναι τα καλλυντικά ομορφιάς (αξίας 13.000.000.000 δολαρίων, τη σήμερον ημέρα). Ναι, η γωνιά είναι η Κορέα.

Σε μια άλλη από τις πιο προσοδοφόρες βιομηχανίες, αυτήν της K-pop ζήτησαν από μέλη 22 groups να ψηφίσουν, ανώνυμα για τα idols που έχουν την καλύτερη «εικόνα». Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, διάλεξαν τον ύψους 1.83 Cha Eun Woo, μέλος του band που λέγεται Astro (έχει έξι μέλη), ο οποίος εργάζεται και ως ηθοποιός -κάτι που συμβαίνει με κάθε idol που θεωρείται ξεχωριστά όμορφο.

Η τελευταία του εμφάνιση ήταν στο True Beauty που πραγματεύεται την πραγματικότητα του να ζεις στην Κορέα και να μην ανταποκρίνεσαι στα ‘must’. O soon to be 24 χρόνων καλλιτέχνης των 17.2 εκατομμυρίων followers στο Instagram πληρώνεται και από 10 διαφορετικές εταιρίες για να διαφημίζει τα προϊόντα τους.

Στη δεύτερη θέση ήταν ο Jeonghan του γκρουπ που λέγεται Seventeen, αλλά διαθέτει 13 μέλη και ως band ανήκει σε εταιρία που αγόρασε πρόσφατα η Big Hit, όπου ανήκουν -και πλέον είναι μέτοχοι- οι BTS. O ύψους 1.78 vocalist της ομάδας του, είναι 26 χρόνων και το κανονικό του όνομα είναι Yoon Jeong Han.

Tην πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο «πιο όμορφος άνδρας για το 2020» σύμφωνα με αμερικανικό μέσο. Δηλαδή, ένα μέλος του πιο επιτυχημένου γκρουπ της K-pop, δηλαδή των BTS, δηλαδή ο V, ο οποίος γεννήθηκε ως Kim Tae-hyung. Eίναι 25 χρόνων, έχει ύψος 1.81 και η αξία του εκτιμάται στα 20 εκατομμύρια δολάρια.

Στην κατηγορία των γυναικών, τη μάχη κέρδισε η Lee Na-eun 21 χρόνων, ύψους 1.75 και βάρους 44 κιλών, μέλος του band με το όνομα April και ηθοποιό. Ήταν η πρώτη φορά που προτιμήθηκε από συναδέλφους της στη δημοσκόπηση που γίνεται για την κινεζική πρωτοχρονιά.

Κέρδισε με τρεις ψήφους την Irene, μέλος των Red Velvet που υπάρχουν από το 2014. Η 29χρονη είχε επιτεθεί λεκτικά σε δημοσιογράφο μόδας, γεγονός που καταδίκασαν χιλιάδες άνθρωποι στα social media. Απολογήθηκε (μέσω Instagram όπου την ακολουθούν 8 εκατομμύρια άνθρωποι), εξαφανίστηκε, άφησε άλλο σκάνδαλο να καλύψει το δικό της και επέστρεψε.

Tην τρίτη θέση μοιράστηκαν

α) η 26χρονη Suzy (Bae Su-ji), τραγουδίστρια και ηθοποιός, που μπορείς να βρεις στο Start up

β) η 20χρονη Μinju (Kim Min-ju), μέλος των Iz*One των 12 μελών και

γ) η 24χρονη Miyeon (Cho Mi-yeo), μέλος του γκρουπ (G)I-dle των έξι μελών, η οποία θα κάνει φέτος το ντεμπούτο της και σε k-drama.