CELEBRITIES

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Οι (ολόσωστες) απαντήσεις σε όσους ρωτούν γιατί κρύβει την κοιλιά της

Instagram.com/konstantinaspyropoulou

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου απολαμβάνει τις καλοκαιρινές της διακοπές κι από εκεί συχνά μοιράζεται φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Στις φωτογραφίες αυτές, και δη στις ολόσωμες λήψεις της, η Κωσνταντίνα Σπυροπούλου φροντίζει να καλύπτει την κοιλιά της ή να φωτογραφίζεται με γυρισμένη την πλάτη.

Βλέπεις, ενώ η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου βρίσκεται διακοπές, τα δημοσιεύματα που τη θέλουν να διανύει την περίοδο της εγκυμοσύνης της πληθαίνουν. Περιοδικά και sites έχουν φιλοξενήσει φωτογραφίες της παρουσιάστριας από τις διακοπές της, άλλες με την κοιλιά της καλυμμένη με παρεό κι άλλες όχι. Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου δεν δίνει την απάντηση, δεν επιβεβαιώνει, δεν διαψεύδει, δεν μοιράζεται μία σχετική ανακοίνωση στο Instagram. Κι είναι δικαίωμά της να χειριστεί όπως εκείνη θέλει, τη δημόσια εικόνα της και το δικό της βίωμα.

Η παραπάνω πρόταση ήταν και το δικό της, βασικό και (θα έπρεπε) αυτονόητο επιχείρημα όταν αποφάσισε να απαντήσει σε followers που έκαναν επίμονα την ίδια ερώτηση με διαφορετικές διατυπώσεις. «Γιατί κρύβεις την κοιλιά σου;», «Προς τι η τόση μυστικοπάθεια;». Οι ερωτήσεις διατυπώθηκαν κάτω από το album με καλοκαιρινά στιγμιότυπα το οποίο μοιράστηκε η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου το περασμένο σαββατοκύριακο.

Κι ενώ θα μπορούσε να αρκεστεί να απαντά «Για να ρωτάς εσύ» με copy paste σε όλους, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου απάντησε πιο αναλυτικά.

«Αυτό το κρυφτούλι το βρίσκω βαρετό αν είσαι με το καλό, αν δεν είσαι another time» της έγραψε μία χρήστης του Instagram. «Το ότι κάποιος επιλέγει να κρατήσει την προσωπική του ζωή ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ γιατί να λέγεται κρυφτούλι; Ειλικρινά δεν σας καταλαβαίνω. Δεν θεωρώ ότι ένα πρόσωπο που κάνει μια δουλειά που προβάλλεται στον κόσμο οφείλει κάθε τι που περνάει ή όχι οποιαδήποτε χρονική στιγμή να το ανακοινώνει ή να δίνει εξηγήσεις. Κατά τη γνώμη μου η κατανόηση και η ενσυναίσθηση σε αυτές τις περιπτώσεις θα ήταν δυο έννοιες που καλό θα ήταν να μάθετε την ερμηνεία τους», έγραψε απαντώντας η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου.

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου Instagram.com/konstantinasyropoulou

Και κάπου εκεί, θα πεις, δεν μπορεί, το έπιασαν το νόημα και οι επόμενοι, αλλά όχι, οι ερωτήσεις, επίμονες και αδιάκριτες συνεχίστηκαν. «Προς τι η τόση μυστικοπάθεια;» ρώτησε κάποια άλλη κι η παρουσιάστρια απάντησε: «Προς αδιάκριτους και περίεργους».

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου Instagram.com/konstantinasyropoulou

Κι όταν μία follower της τη ρώτησε γιατί κρύβει την κοιλιά της, αποφάσισε να μιλήσει ένας άντρας κάνοντας το απαραίτητο mansplaining. «Γιατί είναι κομπλεξική κορίτσι μου! Την πιο όμορφη περίοδο της γυναίκας κι αυτή ρετουσάρει τις φωτογραφίες κι ανεβάζει παλιές», έγραψε μεταξύ άλλων.

Instagram.com/konstantinasyropoulou

«Εσείς κύριε που το γνωρίζετε; Έχετε κυοφορήσει και μιλάτε εκ πείρας;», αναρωτήθηκε η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου με τον χρήστη του Instagram να περνά στην αντεπίθεση.

«Ποιο από όλα το ότι είστε κομπλεξική; Δεν κάνετε άλλη δουλειά. Το ότι είστε έγκυος; Σας πέτυχα στη Ρόδο κ η κοιλιά έφτανε στο στόμα κ στις φωτογραφίες ίσα ίσα που φαίνεται», απάντησε εκείνος.

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έβαλε τα πράγματα στη θέση τους στις απαντήσεις της. «Δεν έχω την τιμή να σας γνωρίζω προσωπικά Και ούτε και εσείς εμένα! Γι’ αυτό κρατήστε εσείς τα κόμπλεξ σας για εσάς και την επόμενη φορά που θα με δείτε να έχετε το θάρρος της γνώμης σας να μου τα πείτε όλα αυτά κατάμουτρα! Θεωρώ ότι λέγεται ανθρώπινο δικαίωμα και όχι ΚΟΜΠΛΕΞ πάντως έτσι για την ιστορία», έγραψε αρχικά ενώ καθώς ο διάλογος τους συνεχίστηκε έγραψε τα εξής:

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου Instagram.com/konstantinasyropoulou
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου Instagram.com/konstantinasyropoulou

«Το ότι με ξέρετε λόγω δουλειάς δεν σημαίνει ότι γνωρίζετε και την προσωπικότητα μου. Δεν κατανοώ την επιχειρηματολογία σας, με συγχωρείτε ούτε και την διατύπωση σας “δεν έχετε συνηθίσει”. Δεν σας επιτρέπω όπως και σε κανέναν να με θίγει. Κρύβεστε πίσω από μια ανωνυμία πληκτρολογίου, μιλάτε για ένα τόσο λεπτό και ευαίσθητο γυναικείο θέμα που δεν θα νιώσετε ποτέ την αγωνία και το φόβο! Ειλικρινά ντρέπομαι για τον τρόπο που σκέφτεστε και καλό θα ήταν να μην με ακολουθείτε άλλο και να προβληματιστείτε έστω και λίγο».

Το ταξίδι του καθενός στη ζωή είναι προσωπικό, το βίωμα του μοναδικό και η διαχείριση της δημόσιας εικόνας του το ίδιο. Για οποιοδήποτε λόγο κι αν δεν θέλει κάποιος να μοιραστεί τα δεδομένα της προσωπικής του ζωής δημόσια, είναι δικαίωμά του. Κι αν δικό μας δικαίωμα είναι να κρίνουμε τα δημόσια πρόσωπα που εκτίθενται, όπως συχνά απαντούμε σε τέτοια επιχειρήματα, τότε γιατί κι εμείς δεν περιορίζουμε την κριτική μας στη δουλειά τους;

Είναι πολύ εύκολο πράγμα να ξεχνάμε ότι αυτοί που αποκαλούμε «διάσημοι» είναι άνθρωποι που θα κάνουν λάθη και σωστά, θα ζήσουν όμορφα και δύσκολα, θα πληγώσουν και θα πληγωθούν, όπως όλοι μας. Είναι πολύ εύκολο να κάνουμε τα δικά μας σενάρια και να πιστεύουμε πως ξέρουμε όλα τα κίνητρα πίσω από τις κινήσεις τους κι είναι ακόμα πιο εύκολο να τα μοιραστούμε σε ένα σχόλιο στο Instagram. Εξάλλου τα social media βασίζονται σε αυτή την αλληλεπίδραση και στον τρόπο που ο καθένας γύρω μας ξαφνικά μοιάζει πιο προσιτός από ποτέ. Ε, κι αν το μενού περιλαμβάνει το πάντα φλέγον ζήτημα για όλους «εγκυμοσύνη» για το οποίο όλοι έχουν άποψη, πώς να μην εκμεταλλευτείς βρε αδερφέ αυτή την πρωτόγνωρη εγγύτητα; Γιατί να μη ρωτήσεις την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου γιατί κρύβει την κοιλιά της; Γιατί να μην της υποδείξεις ότι ζει την «πιο όμορφη περίοδο για κάθε γυναίκα»;

Εκτός κι εντός social media, γεγονός είναι πως οι γυναίκες καλούνται πάντα να απαντούν σε ερωτήσεις. Αν είναι μόνες, πότε θα βρουν σύντροφο, αν βρήκαν πότε θα παντρευτούν, αν παντρεύτηκαν πότε θα κάνουν παιδί, αν έκαναν πότε θα κάνουν δεύτερο. Η ζωή μας στα social media κι εκτός είναι ένα ατέλειωτο ερωτηματολόγιο που όπως δείχνει η συγκεκριμένη περίπτωση δεν παύει να εμπλουτίζεται.

Και μπορεί η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου να σπατάλησε χρόνο, ψυχραιμία και λέξεις για να απαντήσει αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι σε όλες τις ερωτήσεις που δεχόμαστε για την προσωπική μας ζωή και τις επιλογές μας σε αυτή, εντός κι εκτός διαδικτύου η καλύτερη απάντηση παραμένει το «για να ρωτάς εσύ». Και ξεμπέρδεψες.