CELEBRITIES

Κυριάκος Μητσοτάκης – Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη: Οι τρυφερές ευχές στην κόρη τους

Papadakis Press Δημήτρης Πελέκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη γνωρίστηκαν πριν από αρκετές δεκαετίες όσο ήταν ακόμα φοιτητές στο Harvard. «Ήμασταν μαζί στο Χάρβαρντ. Εγώ δευτεροετής, αυτή πρωτοετής. Βρεθήκαμε μέσα από την βοήθεια που της παρείχα σε ένα μάθημα στατιστικής στο οποίο είχε κάποιες μικρές δυσκολίες», είχε πει σχετικά, στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Οι δύο αλλοτινοί φοιτητές έγιναν τελικά οικογένεια και πριν από 25 χρόνια απέκτησαν το πρώτο τους παιδί μαζί.

Η Σοφία Μητσοτάκη είναι το πρώτο από τα τρία παιδιά που απέκτησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη. Ακολούθησαν ο Κωνσταντίνος και η Δάφνη. Η Σοφία όμως ήταν εκείνη που πρώτη τους χάρισε μία νέα ιδιότητα στη ζωή τους, αυτή του γονέα. Όπως καταλαβαίνεις, η ημέρα των γενεθλίων της συνοδεύεται πάντα από συγκίνηση για τους δύο γονείς της, οι οποίοι πραγματοποίησαν σχετικές αναρτήσεις για να της ευχηθούν δημόσια μέσω Instagram.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη μοιράστηκαν με τους ακόλουθούς τους δύο φωτογραφίες τους μαζί με την 25χρονη κόρη τους και δημοσίευσαν παράλληλα τις σκέψεις τους για τα γενέθλιά της, αλλά και τις ευχές τους προς εκείνη.

«Πέρασαν 25 χρόνια απο τότε που γέμισες τη ζωή μας με φως! Χρόνια πολλά Σοφάκι!», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον λογαριασμό του στο Instagram. Στη φωτογραφία τους, κρατά τη Σοφία αγκαλιά και τη φιλά στο μέτωπο.

Με μία selfie τους σηματοδότησε την ξεχωριστή αυτή μέρα η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη. «Σοφάκι μου δεν το πιστεύω ότι έφτασε η ώρα που γίνεσαι 25! Τόσο υπερήφανη για όλα που έχεις πετύχει και για την απίστευτη καλοσύνη σου», έγραψε στη δική της δημοσίευση. Τη λεζάντα της συνόδευε το πιο τρυφερό hashtag που έλεγε «Εγώ έχω εσένα κι εσύ εμένα».

Η Σοφία Μητσοτάκη σπούδασε Δημόσια Υγεία στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins και ξεκίνησε να εργάζεται στον τομέα των τραπεζών και των επενδυτικών ομίλων. Πλέον κατέχει τη θέση της investors relation manager στα κεντρικά μεγάλης εταιρείας στο Λονδίνο. Στο πόστο αυτό είναι υπεύθυνη για τις σχέσεις του ομίλου με τους μετόχους και το επενδυτικό κοινό.

 

Μιλώντας για τη σύζυγό του, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφερθεί στα τρία τους παιδιά που αποτελούν και για τους δύο την πρώτη τους προτεραιότητα.

«Έχουμε μια σχέση πολύ μεγάλη. Βαθιά αγάπη, βαθιά εκτίμηση. Βαθύτατο θαυμασμό και σεβασμό του τι κάνει ο άλλος. Περνάμε καλά μαζί. Γελάμε μαζί πολύ. Τα παιδιά μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα», σημείωνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

«Μοιραζόμαστε τα βάρη όσο καλύτερα μπορούμε και ξεδιπλώνοντας το άλμπουμ των δικών μας προσωπικών αναμνήσεων, δεν θα δείτε κάτι διαφορετικό, νομίζω, από το άλμπουμ μιας οικογένειας η οποία στην πρώτη προτεραιότητα έχει τα παιδιά της. Δεν είμαστε εμείς μια συνηθισμένη οικογένεια, εκ των πραγμάτων. Είμαστε μια κανονική οικογένεια όμως. Με την έννοια ότι το νιάσιμο του κάθε γονιού, πάνω και πέρα από όλα είναι το καλό των παιδιών του. Περάσαμε και τις δυσκολίες μας, μεγάλες δυσκολίες, βγήκαμε πιο δυνατοί», πρόσθετε ο ίδιος.