CELEBRITIES

Κατερίνα Παπουτσάκη: Η ψυχοθεραπεία, η επόμενη μέρα μετά το διαζύγιο και ο ενδεχόμενος, νέος έρωτας

Αγγελική Καλαμαρά/ 24MEDIA

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η ηθοποιός στο περιοδικό Hello! και στον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα.

Η Κατερίνα Παπουτσάκη αναφέρθηκε στο δύσκολο διαζύγιο των γονιών της, στην περίοδο της ψυχοθεραπείας, στην επόμενη μέρα μετά το δικό της διαζύγιο, στο bullying και την παρενόχληση στην ηλικία των 12 και στον νέο έρωτα που μπορεί να έρθει στη ζωή της.

Κατερίνα Παπουτσάκη: Οι σχέσεις με τους γονείς της και το διαζύγιό τους όταν ήταν 7 χρονών

«Πάρα πολύ καλές. Είχα πάντα την αποδοχή και τον θαυμασμό τους. Δεν ένιωσα ποτέ ότι έπρεπε να κάνω κάτι για να τραβήξω την προσοχή τους, είχαμε καλή επικοινωνία. Υπήρξε μία δυσκολία όταν αποφάσισαν να χωρίσουν, διότι είχαν δύσκολο διαζύγιο. Εκεί παιδευτήκαμε – κυρίως εγώ που ήμουν 4μιση χρόνια μεγαλύτερη από τον αδελφό μου, Γιάννη, και ήταν σαν να εισέπραξα όλο αυτό που γινόταν».

«Η ανάλυση θα μας έπαιρνε πολλή ώρα αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ζορίστηκα. Η κατάσταση που δημιουργήθηκε ήταν λίγο εμπόλεμη, προφανώς δεν ήταν ιδανική. Κάνοντας ψυχοθεραπεία, διαπίστωσα ότι πολλά ζητήματα που δουλεύω με τον εαυτό μου πηγάζουν από εκείνη την περίοδο», ανέφερε για το διαζύγιο των γονιών της, όταν η ίδια βρισκόταν στην ηλικία των 7.

Η περίοδος της ψυχοθεραπείας

Όσο για το τι αποκόμισε από την ψυχοθεραπεία, η Κατερίνα Παπουτσάκη δήλωσε: «Την τεράστια δυσκολία που έχω στο να βάλω όρια. Δεν θέλω να στεναχωρήσω τον άλλον. Δεν θέλω να τον φέρω σε δύσκολη θέση. Έχω θέμα στο να… σπάσω αυγά, να αντιπαρατεθώ, να έρθω σε ρήξη. Προσπαθώ να φτάσω στο αποτέλεσμα που θέλω μέσω άλλων οδών… Μιας συζήτησης, μιας διπλωματικής συμπεριφοράς, με θετικότητα, με χαμόγελο. Πολλές φορές όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Πολλές φορές χρειάζεται υψώσεις το ανάστημά σου και να πεις “όχι” σε συμπεριφορές που δεν είναι επιτρεπτές.  Δουλεύω πολλά χρόνια πάνω σε αυτό».

«Έχει αντίκτυπο σε όλους τους τομείς της ζωής μου. Θα ήθελα να είμαι πιο δυναμική σε αυτό το κομμάτι. Σε επαγγελματικό επίπεδο, αντίθετα, δείχνω μεγάλο δυναμισμό – στο να αναλάβω μια δουλειά και να κάνω το καλύτερο που μπορώ και τολμώ στη σκηνή και να είμαι διαθέσιμη στις πρόβες», πρόσθεσε η ίδια.

Το νέο ξεκίνημα της Κατερίνας Παπουτσάκη μετά το διαζύγιο

«Πράγματι, είναι μία επίπονη διαδικασία. Από τη μία, έχει ενδιαφέρον το νέο ξεκίνημα και, από την άλλη, είναι στενάχωρο το γεγονός ότι πάμε από την αρχή, είναι διττό. Εγώ, όμως, θέλω να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο. Νιώθω ότι γίνεται μια νέα αρχή στη ζωή μου. Είναι ευχάριστο να έχουμε δεύτερες ευκαιρίες. Να είμαστε καλά, να έχουμε την υγεία μας και να τις στηρίζουμε», ανέφερε η Κατερίνα Παπουτσάκη για το διαζύγιό της.

«Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ξέρεις πολύ καλά γιατί συμβαίνει. Δεν είναι μια απόφαση που παίρνεις εν μία νυκτί. Οι σκέψεις έχουν ωριμάσει άρα βαδίζουμε γερά, προχωράμε», δήλωσε η Κατερίνα Παπουτσάκη για τη συνειδηοποιημένη απόφαση του διαζυγίου.

Το bullying και η παρενόχληση στην ηλικία των 12 και ο ρόλος των γονιών της

Μιλώντας για το πώς αντιλαμβανόταν τότε, το bullying που βίωνε, η Κατερίνα Παπουτσάκη είπε: «Μπορούσα να καταλάβω ότι ήταν παραβατική συμπεριφορά. Είχα τους γονείς μου πολύ κοντά μου. Ήταν πάντα υποστηρικτικοί. Και μίλησα για την καταπληκτική μαμά μου, αλλά δεν είπα και για τον καταπληκτικό μπαμπά μου!».

«Είναι ένα υπέροχο πρότυπο άντρα για μένα. Διαθέτει πολύ χιούμορ και αγάπη για τους ανθρώπους και είναι ανοιχτός, με κατανόηση και προοδευτικός. Πάντα του μιλούσα για τις σχέσεις μου. Έβλεπε τις σχέσεις με ισότητα. Το λέω αυτό γιατί κάποια πράγματα “επιτρέπεται” να τα κάνουν τα αγόρια στην εφηβεία, αλλά όχι τα κορίτσια. Ο μπαμπάς μου ήταν ένας new age μπαμπάς. Γι’ αυτό είπα ότι είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτούς τους δύο ανθρώπους. Ακόμα κι αν δεν τα κατάφεραν μεταξύ τους, ξεχωριστά ο καθένας έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά», πρόσθεσε η Κατερίνα Παπουτσάκη, μιλώντας για τον πατέρα της, που τον έχει ως πρότυπο.

Κατερινα Παπουτσάκη: Το επόμενο διάστημα και ο ενδεχόμενος, νέος έρωτας

«Ήσυχο, ήρεμο, γαλήνιο, με αγάπη και υγεία. Θέλω να περνάω όμορφες στιγμές με τα παιδιά μου και να έχω όμορφες στιγμές στη δουλειά, με καλλιτεχνικές υπερβάσεις», δήλωσε η ίδια μιλώντας για το πώς βλέπει το άμεσο μέλλον της, ενώ για το ενδεχόμενο ενός νέου έρωτα, η ηθοποιός ανέφερε: «Είναι πολλά αυτά που μου συμβαίνουν σε αυτήν τη φάση και χρειάζομαι λίγο χρόνο».