CELEBRITIES

Kate Middleton και βασιλιάς Κάρολος είναι οι ρατσιστές του παλατιού. Η «βόμβα» του Piers Morgan

© 2023 Jane Barlow/Pool photo via AP Images

Μέσα από την εκπομπή του ο Piers Morgan αποφάσισε να αποκαλύψει τα ονόματα των μελών της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, που είχαν εκφράσει ανησυχίες για το χρώμα του δέρματος του πρίγκιπα Archie, του πρώτου παιδιού που απέκτησαν ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle. Κι αν για τον βασιλιά Κάρολο κάτι είχες υποψιαστεί, το δεύτερο όνομα σίγουρα προκαλεί έκπληξη. Η Kate Middleton και ο πεθερός της ήταν «οι ρατσιστές του παλατιού».

Τα ονόματα αναφέρθηκαν από λάθος στα αντίτυπα του βιβλίου Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival, του δημοσιογράφου Omid Scobie, που κυκλοφόρησαν στην Ολλανδία. Ο Piers Morgan πληροφορήθηκε τα ονόματα που αναφέρονταν στα αντίτυπα που αποσύρθηκαν άμεσα κι αυτά, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του είναι η Kate Middleton και ο βασιλιάς Κάρολος.

Στο βιβλίο του ο δημοσιογράφος, υποστηρίζει ότι η Meghan Markle έγραψε προσωπικές επιστολές που απέστειλε στον βασιλιά Κάρολο, αναφέροντας μέλη της βασιλικής οικογένειας (τον ίδιο και την Kate Middleton), που είχαν εκφράσει ανησυχία για το χρώμα του δέρματος της ίδιας και του γιου που κυοφορούσε. Στην τελική έκδοση του βιβλίου, ο Omid Scobie δεν κατονομάζει τα 2 αυτά πρόσωπα.

Στην τελική έκδοση του βιβλίου το απόσπασμα για το συμβάν, στο οποίο είχε αναφερθεί η Meghan Markle στην κοινή της συνέντευξη με τον πρίγκιπα Harry στην Oprah Winfrey, βάζοντας «φωτιά» στις σχέσεις του συζύγου της με το παλάτι, αναφέρει: «Παρόλο που η Meghan και ο Charles αντάλλαξαν επιστολές για πιθανή ασυνείδητη προκατάληψη εντός της οικογένειας, αφού αποκαλύφθηκε ότι ο (όνομα) συμμετείχε σε τέτοιες συζητήσεις για τον Archie, ο (όνομα) απέφυγε να συζητήσει το θέμα με τον (όνομα)».

O Piers Morgan, σαν άλλη Κατερίνα Γκιουλάκη στο Κωνσταντίνου και Ελένης είπε μεν ότι «δεν πιστεύω ότι έγιναν ποτέ ρατσιστικά σχόλια από κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας», αποκάλυψε δε τα ονόματα γιατί όπως υποστήριξε ο βρετανικός λαός έχει δικαίωμα να ξέρει αυτές τις πληροφορίες. «Ειλικρινά, αν οι Ολλανδοί που αναζητούν το βιβλίο σ’ ένα βιβλιοπωλείο, μπορούν να το πάρουν και να δουν αυτά τα ονόματα, τότε εσείς, οι Βρετανοί που πληρώνετε πραγματικά για τη βρετανική βασιλική οικογένεια, έχετε το δικαίωμα να το μάθετε επίσης», ανέφερε ο Piers Morgan σε σχετική ανάρτηση στο Twitter/X.

Βασιλικές πηγές πάντως ανέφεραν σε Μέσα όπως η Mirror, ότι υπάρχει πρωτοφανής δυσαρέσκεια καθώς τα ονόματα της Kate Middleton και του βασιλιά Κάρολου δημοσιεύτηκαν κι έγιναν αντικείμενο σχολιασμού με τις ώρες στα social media.

Σύμφωνα με τη Mirror, που δεν αναφέρει τα ονομάτα από επιλογή, το παλάτι του Buckingham «σκέφτεται όλες τις επιλογές» ακόμα και τη νομική οδό. Ο Omid Scobie αρνείται ότι είχε γράψει ονόματα, επιμένοντας ότι δεν είναι υπεύθυνος για τις μεταφράσεις σε άλλες χώρες. Ο συγγραφέας, συχνά αναφέρεται ως «φίλος της Meghan» καθώς είχε υπογράψει και το βιβλίο Finding Freedom για την παραίτηση του ζευγαριού από τα πριγκιπικά του καθήκοντα, είπε ότι γνωρίζει τα ονόματα, αλλά οι νομικοί περιορισμοί στη Βρετανία τον εμπόδισαν να τα εκδόσει.

«Έχοντας μόνο γράψει και επιμεληθεί τη βρετανική βρεσιόν του βιβλίου, μπορώ να σχολιάσω το χειρόγραφο, στο οποίο δεν κατονομάζονται τα δύο πρόσωπα που πήραν μέρος στη συζήτηση. Είμαι χαρούμενος που έμαθα ότι το λάθος στη μετάφραση της ολλανδικής έκδοσης έχει διορθωθεί», είπε χαρακτηριστικά ο συγγραφέας σε εκπομπή του ITV.

Βασιλικές πηγές θεωρούν ότι οι δικαιολογίες του συγγραφέα είναι «ανοησίες», αφού ένα ολόκληρο απόσπασμα που δεν υπήρχε στη βρετανική έκδοση εμφανίστηκε στην ολλανδική. «Όπως συμβαίνει γενικά με αυτό το βιβλίο, που περιλαμβάνει από άγριες θεωρίες συνωμοσίες ως μεγάλα ψεύδη και προσβλητικές γνώμες, δεν είναι όλα όπως δείχνουν. Είναι κατανοητό ότι στη μετάφραση κειμένων μπορεί να περιλαμβάνονται παράδοξα λάθη, αλλά ολόκληρες παράγραφοι με ψεύδη; Σίγουρα είναι ανοησίες», είπαν πηγές στη Mirror.