CELEBRITIES

Και διάσημοι και φιλάνθρωποι

Η προσφορά στον συνάνθρωπο και σε όσους έχουν ανάγκη είναι στάση ζωής. Τις εορταστικές περιόδους νιώθουμε τη βαθύτερη επιθυμία να δώσουμε ώστε να βοηθήσουμε.

Το χρήμα είναι σαν την κοπριά σε ένα χωράφι. Είναι καλή, μόνον όταν απλώνεται παντού έλεγε ο Φράνσις Μπέικον και είχε δίκιο. Αυτά που παίρνουμε είναι προς το ζην. Ζωή είναι αυτά που δίνουμε.

Το Χόλιγουντ φιλοξενεί δύο φυλές σταρ. Αυτών που ασχολούνται με την περιουσία και τη φήμη τους και εκείνων που στις παραπάνω ανησυχίες προσθέτουν μία ακόμη: πώς θα σώσουν τον πλανήτη.

Κι επειδή εσύ κι εγώ δεν είμαστε Angelina και το υπόλοιπο στην τράπεζα δε φτάνει για να χτίσουμε σχολείο μπορούμε να δώσουμε δώρα που έχουν μεγαλύτερη αξία.

Γι’ αυτό η Vodafone συνεχίζει το έθιμο της και κάνει δώρο με κάθε αγορά σε αξεσουάρ, smartphone και tablet, 1 ευρώ στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS. Γιατί αξίζει να χαίρονται περισσότερο.

Οι πιο διάσημοι φιλάνθρωποι

Angelina Jolie

 

Ως πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Υπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έχει επισκεφθεί περισσότερες από 20 χώρες, από τη Σιέρα Λεόνε ως το Κοσσυφοπέδιο. Ενισχύει οικονομικά καμπάνιες όπως την “ONE Campaign” και τα “Παιδιά που χρειάζονται προστασία”.

Brad Pitt

 

Μαζί με την Angelina έχει δημιουργήσει ίδρυμα για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών. Είχε ασχοληθεί με την ανακούφιση των πληγέντων του τυφώνα Κατρίνα και στηρίζει οικονομικά και ηθικά οργανώσεις όπως το “Live 8” για την καταπολέμηση της φτώχειας, ή την οργάνωση “Human Rights Watch” για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Bono

 

O τραγουδιστής των U2 έχει προταθεί τρεις φορές για το Νομπέλ Ειρήνης. Η πρώτη του επαφή με τον  Τρίτο Κόσμο έγινε το 1986 όταν μετά το Βand Αid και το Live Αid του 1984 ο διεθνής οργανισμός για την καταπολέμηση της φτώχειας και της αδικίας World Vision τον κάλεσε στην Αιθιοπία για να δει από κοντά την κατάσταση. Μαζί με τη σύζυγό του Αλι ανέπτυξε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα και εξέδωσε ένα βιβλίο με φωτογραφίες του από το ταξίδι. Έχει συντονίσει κοινωφελείς μουσικές εκστρατείες, έχει συναντηθεί με πολιτικούς αρχηγούς και έχει χρισθεί ιππότης της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Παραμένει μέχρι και σήμερα συνήγορος της Αφρικής και της Αιθιοπίας.

Oprah Winfrey

 

Έχει δημιουργήσει το δίκτυο “Oprah’s Angels Network” με σκοπό την προσφορά βοήθειας σε όσους το έχουν ανάγκη. Το πιο γνωστό και σημαντικό όμως φιλανθρωπικό της έργο είναι η δημιουργία του Ιδρύματος “Leadership Academy for Girls in South Africa” που βοηθά κορίτσια με χαμηλό ή ανύπαρκτο εισόδημα να μορφωθούν. Τη χρονιά που μας πέρασε δώρισε για την παιδεία και την υγεία το ποσό των 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ellen Degeneres

 

Έσπευσε να προσφέρει βοήθεια στους πληγέντες του τυφώνα Κατρίνα ενώ στηρίζει οργανώσεις για την προστασία των ζώων, όπως επίσης και για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

George Clooney

 

Δίνει αγώνα προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον δυτικό κόσμο στο θέμα της γενοκτονίας στο Νταρφούρ του Σουδάν.

Susan Sarandon

 

Έχει ταχθεί κατά της εισβολής στο Ιράκ και πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε στη Μυτιλήνη προκειμένου να βοηθήσει τους Σύρους πρόσφυγες. ”Βρίσκομαι εδώ για να βοηθήσω τον κόσμο να αντιληφθεί τις ιστορίες των ανθρώπων εδώ, ότι πρόκειται για οικογένειες που θέλουν για τα παιδιά τους ό,τι θέλουμε κι εμείς για τα δικά μας παιδιά.. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο απελπισμένος πρέπει να είναι κανείς για μπει σε μια τέτοια βάρκα. Ως μάνα τριών παιδιών, καταλαβαίνω απόλυτα τι σημαίνει να είσαι μάνα παιδιών που κυνηγημένη από τον πόλεμο και την ανέχεια φτάνεις στην ακτή και υποχρεώνεσαι να κάνεις αυτό το αδιανόητο μεγάλο ταξίδι απλά και μόνο για να επιβιώσεις” δήλωσε σχετικά.

Shakira

 

Η κολομβιανή τραγουδίστρια είναι πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF. Ασχολείται συστηματικά με τις συνθήκες ζωής των παιδιών στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, ενώ δημιούργησε και συγχρηματοδότησε μεταξύ άλλων το ίδρυμα ”Pies Descalzos” σκοπός του οποίου είναι η παροχή εκπαίδευσης σε φτωχά παιδιά της Κολομβίας, καθώς και το ίδρυμα ”ALAS” το οποίο προσφέρει περίθαλψη, σίτιση και στέγαση σε φτωχά παιδιά.

Leonardo DiCaprio

 

Τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και οικολογίας τον απασχολούν πολύ. Χρηματοδότησε το ντοκιμαντέρ ”Η 11η ώρα” που πραγματεύεται το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την υπερθέρμανση του πλανήτη. Τα τελευταία χρόνια έχει ιδρύσει ίδρυμα για τις κλιματικές αλλαγές.

 

Αν θέλεις κι εσύ να προσφέρεις με τον τρόπο σου να θυμάσαι η Vodafone κάνει δώρο με κάθε αγορά σε αξεσουάρ, smartphone και tablet, 1 ευρώ στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS.