CELEBRITIES

Julia Roberts: Ο άγνωστος δεσμός της με τον Martin Luther King

@2021 Victoria Will/ Invision/ AP Images

Μία απροσδόκητη αποκάλυψη πραγματοποιήσε η Julia Roberts κατά τη διάρκεια συνέντευξή της στη Kayle King. Η Julia Roberts αναφέρθηκε στην εποχή που ο Martin Luther King και η σύζυγός του Coretta Scott King είχαν γίνει φίλοι με τους γονείς της, Walter και Betty Lou. Όπως είπε η ηθοποιός, ήταν εκείνοι που πλήρωσαν για το μαιευτήριο, όταν η Julia Roberts γεννήθηκε.

Η αποκάλυψη είχε γίνει ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο, η πληροφορία για τον άγνωστο δεσμό της με τον Martin Luther King έγινε viral καθώς η Zara Rahim, πρώην σύμβουλος στρατηγικής του Barrack Obama, την μοιράστηκε μέσω Twitter μαζί με το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης της Julia Roberts στην Gayle King, με αφορμή τα 55α γενέθλια της ηθοποιού στις 28 Οκτωβρίου.

Η Julia Roberts γεννήθηκε πριν από 55 χρόνια κι ήταν μία ιστορική φιγούρα που φρόντισε η ζωή της να μην ξεκινήσει με χρέη. Όπως είχε πει στην Gayle King τον Σεπτέμβριο, η ηθοποιός, ο Martin Luther King και η σύζυγός του, Coretta, πλήρωσαν το μαιευτήριο γιατί «Οι δικοί μου προφανώς δεν είχαν χρήματα να το πληρώσουν».

Η Julia Roberts αποκάλυψε έπειτα το πώς δέθηκαν αυτά τα δύο ζευγάρια για να φτάσουν στο σημείο να είναι τόσο κοντά που οι King πλήρωσαν για το μαιευτήριο όταν γεννήθηκε εκείνη. Όλα ξεκίνησαν από το θεατρικό εργαστήρι που διατηρούσαν οι γονείς της, Walter και Betty Lou στην Ατλάντα.

«Οι γονείς μου είχαν μία θεατρική σχολή στην Ατλάντα που την έλεγαν Actors and Writers Workshop, και μία μέρα η Coretta Scott King πήρε τηλέφωνο τη μητέρα μου και τη ρώτησε αν μπορούν τα παιδιά τους να συμμετέχουν στη σχολή, γιατί είχαν δυσκολευτεί να βρουν ένα μέρος που θα τα δεχόταν. Και η μαμά μου απάντησε “Βέβαια, ελάτε”. Κι έγιναν φίλοι έκτοτε και μας βοήθησαν στις δύσκολες στιγμές», είχε εξομολογηθεί η Julia Roberts.

Η Gayle King έδωσε την πραγματική διάσταση εκείνου του απλού «Βέβαια», που είχε πει η μητέρα της ηθοποιού στο τηλέφωνο. «Τη δεκαετία του ’60 δεν θα έβλεπες μαύρα παιδιά να συναναστρέφονται λευκά παιδιά σε μία σχολή θεάτρου. Και οι γονείς της Julia τα υποδέχτηκαν θερμά και νομίζω αυτό είναι εξαιρετικό, κι είναι η βάση για το ποια είναι η Julia», είχε σχολιάσει η δημοσιογράφος.

Julia Roberts O Dr. Martin Luther King Jr., η σύζυγός του, Coretta Scott King, με 3 από τα 4 παιδιά τους στην Ατλάντα το 1963. / @2022 AP Images
O Dr. Martin Luther King Jr., η σύζυγός του, Coretta Scott King, με 3 από τα 4 παιδιά τους στην Ατλάντα το 1963.

Η Julia Roberts έγινε φίλη με τη Yolanda King, το μεγαλύτερο από τα παιδιά του Martin Luther King, που έφυγε από τη ζωή το 2007 από επιπλοκές μίας χρόνιας καρδιοπάθειας. Η Yolanda ήταν που είχε πρωταγωνιστήσει σε ένα από τα θεατρικά έργα που ανέβασε η θεατρική σχολή των γονιών της Julia Roberts. Σε αυτό είχε φιλήσει έναν λευκό ηθοποιό, με αποτέλεσμα η Κου Κλουξ Κλαν να ανατινάξει ένα αυτοκίνητο έξω από το θέατρο.

O Dr. Martin Luther King Jr. ήταν ιερέας και ακτιβιστής και επίσης ένας από τους πιο επιδραστικούς ηγέτες του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα από το 1955 μέχρι και τη δολοφονία του το 1968.

 

Έχοντας μεγαλώσει με τέτοιες εμπειρίες σε ένα περιβάλλον αποδοχής και ουσιαστικής ισότητας, ήταν αναμενόμενο η Julia Roberts να μάχεται τον ρατσισμό σε όλη της τη ζωή. Το 1990 είχε χαρακτηρίσει μια πόλη στη Νότιο Καρολίνα «τρομερά ρατσιστική» και «επί γης κόλαση», όταν σε αυτή ένας μαύρος φίλος της βρέθηκε σε ένα εστιατόριο στο οποίο αρνήθηκαν να τον εξυπηρετήσουν. Ήταν η πόλη Abbeville στην οποία η Julia Roberts γύριζε την ταινία Sleeping with the Enemy. Τα σχόλια της πήραν διαστάσεις και εξόργισαν τους κατοίκους της πόλης.

«Γεννήθηκα στον Νότο, οπότε με κανέναν τρόπο δεν προσπαθώ να δημιουργήσω κάποιο στερεότυπο. Με σόκαρε το ότι αυτού του τύπου η συμπεριφορά εξακολουθεί να υπάρχει στην Αμερική στα ’90s – στον Νότο ή όπου αλλού», είχε δηλώσει τότε η Julia Roberts.