CELEBRITIES

Jason Momoa: «Η οικογένειά μου λιμοκτονούσε μετά το Game of Thrones»

Getty Images Albert L. Ortega

Με την πρώτη υπερεπιτυχία του “Game of Thrones” να διαδέχεται τη δεύτερη του “Aquaman”, ο Jason Momoa είναι πια ένας περιζήτητος ηθοποιός στο Hollywood. Η ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο 41χρονος ηθοποιός από τη Χονολουλού είχε συνολικές εισπράξεις της τάξεως των 1,1 δισ. δολαρίων, καθιστώντας την, την πέμπτη ταινία με τα υψηλότερα κέρδη του 2018 και η 20η υψηλότερη όλων των εποχών.

Ωστόσο, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Jason Momoa στο Instyle, εκμυστηρεύθηκε πως ο ίδιος και η οικογένειά του βίωσαν δύσκολες στιγμές στο παρελθόν, κατά τις οποίες πολλές φορές δεν είχαν να φάνε.

Jason Momoa: «Δεν μπορούσα να βρω δουλειά»

Ναι, όλοι γνωρίζουμε για την επιτυχία του GOT. Η λεπτομέρεια που διεφεύγει είναι πως η σειρά έγινε επιτυχία, αφού προβλήθηκε η σεζόν 1 της σειράς. Ο Jason Momoa, στον ρόλο του Khal Drogo, σκοτώθηκε νωρίς. Οπότε, οι εμφανίσεις του στην σειρά ήταν αρκετά περιορισμένου διαστήματος. Μέχρι, λοιπόν, η σειρά της HBO να αποκτήσει ένα από τα μεγαλύτερα fan clubs παγκοσμίως, ο Jason Momoa έμεινε άνεργος για δυο ολόκληρα χρόνια, αδυνατώντας να βρει κάποια δουλειά. Η ανεργία του ηθοποιού, ήταν βαρύ πλήγμα τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του, καθώς αδυνατούσαν να αποπληρώσουν τα χρέη του σπιτιού τους. «Δεν μπορούσα να βρω δουλειά. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να δυο παιδιά και χρωστάς παντού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Όπως είναι λογικό, η ειρωνεία της κατάστασης είναι αρκετά μεγάλη, με τους fans της σειράς να μένουν έκπληκτοι και απροετοίμαστοι για μια τέτοια δήλωση. Ωστόσο, το διάστημα μεταξύ 2016 και 2018 ήταν καλύτερο για τον Jason Momoa, μετά τη συμμετοχή του στις ταινίες “Justice League” και φυσικά το “Aquaman”. Πλέον, η καριέρα του έχει κάνει στροφή 180 μοίρες, με τον ηθοποιό να είναι «κλεισμένος» μέχρι το 2024. Τελικά, όλα για κάποιον λόγο γίνονται.

Ο ηθοποιός κάνει συνεδρίες ψυχοθεραπείας

Όπως αποκάλυψε ο Jason Momoa, παρακολουθεί συνεδρίες ψυχοθεραπείας με σκοπό την ανακάλυψη των ανδρικών αδυναμιών και όχι μόνο. Όπως αναφέρει ο ηθοποιός, δυσκολεύεται να αποβάλλει την ενέργεια που απαιτείται κατά την διάρκεια σκηνών με ένταση – όπως σκηνές μάχης -, όταν επιστρέφει σπίτι. «Για εμένα, το να κρατηθώ ήρεμος και να μείνω στάσιμος σε ένα σημείο, είναι σχεδόν ακατόρθωτο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ηθοποιός, που δυσκολεύεται να «κατεβάσει ταχύτητα». Σε ένα βαθύτερο επίπεδο, ο ηθοποιός εξερευνά τις πιθανές επιδράσεις που μπορεί να έχει ως μπαμπάς, καθώς ο ίδιος μεγάλωσε εν απουσία του δικού του. «Δεν ήξερα τι σημαίνει να είσαι μπαμπάς», είπε ο Momoa.

«Είμαι προϊόν δυο τελείως διαφορετικών κόσμων»

Ο Jason Momoa, όπως ανέφερε, στην παιδική του ηλικία ήταν ένα αρκετά ξεχωριστό παιδί. Μεγαλωμένος στην αγροτική περιοχή της Αϊόβα μαζί με την ανύπαντρη μητέρα του, έκανε συχνές επισκέψεις στον πατέρα του στην Χαβάη. Η διαφορετικότητά του ήταν τέτοια, που στάθηκε αφορμή ώστε να δεχθεί bullying όταν πήγαινε Δημοτικό στην Αϊόβα. Στην συνέχεια, η απόφασή του να ασχοληθεί με την τέχνη και το skateboard, δεν έγινε αποδεκτή. «Με ξυλοκόπησαν αρκετά. Επειδή ήμουν λίγο διαφορετικός, ήταν περίεργο. Για παράδειγμα φορούσα Birkenstocks στο σχολείο και όλοι με κοιτούσαν λέγοντάς μου “Είσαι ένα φρικιό», δηλώνει ο Jason Momoa. Ωστόσο, δεν έγινε αποδεκτός ούτε στην Χαβάη. Οι ντόπιοι τον αντιμετώπιζαν ως ξένο από την ηπειρωτική χώρα.

O Jason Momoa και η ηθοποιός Lisa Bonet απέκτησαν το πρώτο τους παιδί το 2007. Το 2017, παντρεύτηκαν μετά από 14 χρόνια σχέσης. Το 2021, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα η ταινία επιστημονικής φαντασίας “Dune”, στην οποία πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός.