CELEBRITIES

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου: Μιλά πρώτη φορά για τον λόγο που έφυγε από την Ελλάδα και γιατί γύρισε

Instagram/Ioannatri

Μπορεί να μην αγαπά τις συνεντεύξεις και τις προσωπικές εξομολογήσεις αλλά η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου αποφάσισε να παραχωρήσει μια συνέντευξη στο περιοδικό People στην οποία μίλησε για όλα. Και εξήγησε και για ποιο λόγο έφυγε από την Ελλάδα δύο χρόνια πριν αλλά και ποια πρόκληση την έκανε να επιστρέψει έστω και για λίγο.

Δες παρακάτω τι ακριβώς απάντησε η ηθοποιός και παρουσιάστρια του Bake Off Greece που θα προβληθεί αυτή τη σεζόν από την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, στο πρόγραμμα του Alpha.

Είναι αξιοθαύμαστο που φύγατε για το εξωτερικό τη στιγμή που η καριέρα σας εδώ ήταν στο απόγειο. Όταν μπορείς να απολαύσεις τους κόπους μιας πολύχρονης δουλειάς, τότε που και οι πιο δύσκολες πόρτες ανοίγουν, εσείς επιλέξατε να φύγετε στο εξωτερικό. Δεν είναι εύκολη απόφαση. Πόσο δύσκολο ήταν τελικά;

Δεν θα μιλήσω στον πληθυντικό, γιατί ο καθένας είχε τους δικούς του στόχους και τα δικά του «θέλω» με αυτή την αναζήτηση στις ΗΠΑ. Αν ένιωθα πως έχει πιάσει κορυφή η καριέρα μου, μπορεί και να μην έφευγα. Αλλά δεν το ένιωθα.

Εννοώ στην κορυφαία στιγμή της μέχρι τότε πορείας σου και αναγνωρισιμότητας.

Ναι, εντάξει. Απλώς ήθελα πολύ καιρό να πάω στο εξωτερικό, να ζήσω εκεί, να κάνω μαθήματα. Την προηγούμενη φορά που είχα πάει ήταν μόλις για δύο μήνες. Δεν πήγα με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα ή στόχο, πως θα ψάξω ατζέντη για να δουλέψω. Το μόνο που ήθελα για αρχή ήταν να ξεκινήσω τα μαθήματα. Τύχαινε στα μαθήματα να γνωρίζω συμμαθητές, casting directors που έκαναν σεμινάρια, να φτάσει το βιογραφικό μου και το υλικό μου σε κάποιους ατζέντηδες. Οπότε ένιωθα πως προχωράω, χωρίς παράλληλα να σταματήσω τα μαθήματα. Πλέον, τον τελευταίο χρόνο μπορώ και πηγαίνω σε ακροάσεις και έτσι νιώθω όλο και πιο κοντά στο να διεκδικήσω το όνειρό μου και επαγγελματικά. Γενικά, μου αρέσει να νιώθω πως κινούμαι. Αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που με ώθησαν να φύγω από την Ελλάδα, παρόλο που φαινομενικά ήμουν εν κινήσει: σειρά, θέατρο, ταινία. Ωστόσο μέσα μου δεν ένιωθα ότι εξελίσσομαι όπως θα ήθελα. Αν αισθανθώ πως είμαι στάσιμη, θέλω να το αλλάξω, να με ταρακουνήσω. Δεν ευθύνεται κανείς άλλος για αυτό, αφού ήμουν πολύ ικανοποιημένη από τις συνεργασίες μου, αλλά κάτι μου έλειπε, ίσως να ήταν αυτή η πρόκληση. Επειδή είχα πάντοτε αυτό σαν όνειρο, ήθελα να το κάνω και στην πορεία το επανεξετάζω. Όπως βλέπεις, πάλι εδώ είμαι.

Ποια ήταν η πρόκληση που είδες στην πρόταση του Alpha και σε έκανε να αφήσεις τις ΗΠΑ και να επιστρέψεις;

Στα χρόνια που λείπω διατηρούμε μια πολύ καλή σχέση με τους ανθρώπους του Alpha. Ποτέ δεν έκλεισα τις πόρτες με την Ελλάδα, είμαι πάντοτε ανοιχτή σε πρότζεκτ που μου αρέσουν. Δεν έφυγα με την προοπτική να μην κάνω τίποτε ξανά εδώ. Απλά, δεν θέλω να λείπω για καιρό από τις ΗΠΑ, από τη στιγμή που αποφάσισα να επικεντρώσω τις προσπάθειές μου εκεί. Όταν κάνεις ένα νέο ξεκίνημα, θα πρέπει να αφιερώσεις όλες τις δυνάμεις και το χρόνο σου. Δεν θα είχε νόημα να φύγω και επί της ουσίας να βρίσκομαι οκτώ μήνες το χρόνο στην Ελλάδα. Παρόλο που δεν έχω ιδιαίτερη σχέση με την κουζίνα, ως τηλεθεατής κολλάω με εκπομπές όπως το Bake Off, ειδικά εκείνες που έχουν να κάνουν με γλυκά. Ίσως λόγω της αισθητικής τους, αφού έχουν όλα αυτά τα χρώματα, τα σχέδια… Έτσι, υπήρχε ένας συνδυασμός λόγων για να αποδεχτώ την πρόταση του Alpha: συνεργάτες που εμπιστεύομαι, θεματολογία που μου αρέσει ως τηλεθεάτρια και επιπλέον μια δουλειά που ολοκληρώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κεντρική φωτογραφία: Instagram/Ioannatri