CELEBRITIES

Ηρώ Σαΐα: Η σύζυγος του Ξαρχάκου ξεσπά για τις αντιδράσεις στο ότι έστειλαν τα σκυλιά τους σε καταφύγιο

Papadakis Press Εξωτερικός Συνεργάτης

Την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου έγινε γνωστό μέσω των social media το γεγονός πως ο Σταύρος Ξαρχάκος και η σύζυγός του, Ηρώ Σαΐα αποφάσισαν να παραδώσουν τα τρία ηλικιωμένα λυκόσκυλά τους σε καταφύγιο ζώων στην Αθήνα. Τα τρία σκυλιά, δύο αρσενικά κι ένα θηλυκό, μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο Αστική Πανίδα.

Χρήστες του διαδικτύου στο Facebook και το Instagram διέδωσαν την είδηση αναφερόμενοι σε απογοήτευση που ένιωσαν για τον συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο, ενώ άλλοι δεν δίστασαν να επιρρίψουν την ευθύνη της απόφασης για τη μοίρα των τριών σκυλιών στη σύζυγό του. Φράσεις όπως «τσαούσα αφέντρα», έκαναν την εμφάνισή τους στα social media. Η Ηρώ Σαΐα έγινε η γυναίκα που «παρέσυρε» τον συνθέτη, ενώ για άλλους εκείνος ήταν που «έδειξε το αληθινό του πρόσωπο» κι υπήρξε «εγωιστής μέχρι το τέλος». Η είδηση για τη μοίρα των σκυλιών είναι πράγματι, θλιβερή. Η Ηρώ Σαϊα ήταν εκείνη που απάντησε στις αντιδράσεις, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την είδηση.

Η σύζυγος του συνθέτη και τραγουδίστρια, Ηρώ Σαΐα, αποφάσισε να απαντήσει στην αρνητική κριτική που δέχθηκε μέσω των social media. Μέσα από τη μακροσκελή της ανάρτηση, έδωσε τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα που οδήγησαν την ίδια και τον σύζυγό της σε αυτή την απόφαση.

«Θα ξεκινήσω την ανάρτηση με μια απλή ερώτηση: κάποιοι από εσάς που έχετε άποψη για ΟΛΟΥΣ και για ΟΛΑ, για τις ζωές και τις πράξεις των άλλων χωρίς να τους ξέρετε, χωρίς να γνωρίζετε την αλήθεια, χωρίς να ψάχνετε, αισθάνεστε ωραία με την τοξικότητα που με σιγουριά σκορπίζετε; Κοινοποιείτε πράγματα για ανθρώπους, εύχεστε τα χειρότερα χωρίς να ξέρετε», έγραψε αρχικά στην ανάρτησή της η Ηρώ Σαΐα. Η ίδια αναφέρθηκε στη συνέχεια ονομαστικά στο πρόσωπο που ξεκίνησε τις αναρτήσεις αυτές την οποία συνέδεσε στο κείμενό της με την «ακροδεξιά».

«Δεν θα έμπαινα στη διαδικασία εξηγήσεων, ειδικά δε για ανθρώπους οι οποίοι βρίζουν, “καταριούνται”, χυδαιολογούν, χωρίς να έχουν ψάξει την αλήθεια», επεσήμανε στη συνέχεια η Ηρώ Σαΐα. Η ίδια επεσήμανε ότι ο μόνος λόγος που απαντά γράφοντας «την αλήθεια», είναι για «τους ανθρώπους που θέλουν να την ακούσουν, που ενδιαφέρονται πραγματικά και για τα ζώα και για τους ανθρώπους και για φίλους μου οι οποίοι με ρωτάνε».

«Διότι πολύ εύκολο να μιλάτε και μάλιστα τόσο χυδαία και για μένα αλλά και για τον κ. Ξαρχάκο, χωρίς όμως να γνωρίζετε τα γεγονότα. Προφανώς, για άλλη μια φορά η ανθρωποφαγία έχει για εσάς αξία κι όχι η αλήθεια», τόνισε η σύζυγος του σπουδαίου συνθέτη.

Στη συνέχεια, η Ηρώ Σαΐα έδωσε τη δική της εκδοχή για το πώς η ίδια και ο σύζυγός της, Σταύρος Ξαρχάκος οδηγήθηκαν στην απόφαση να μεταφερθούν τα 3 σκυλιά σε καταφύγιο ζώων.

«Τα 3 αυτά σκυλιά τα είχαμε εδώ και 11 χρόνια το ένα, 9 χρόνια τα άλλα δύο και πληρώναμε ζευγάρι το οποίο διέμενε στην κατοικία της Αίγινας για τη φροντίδα των σκυλιών. Το ζευγάρι αυτό αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του. Την περασμένη Κυριακή οι άνθρωποι έφυγαν. Εγώ έμεινα προσπαθώντας μέχρι και την Πέμπτη, που γύρισα στην Αθήνα, να βρεθεί μία λύση για τα σκυλιά.

Αναζητήσαμε ανθρώπους να υιοθετήσουν τα σκυλιά όμως κανένας δεν ήθελε να αναλάβει έστω και επί πληρωμή τη φροντίδα τους. Ψάχναμε 3 μήνες- ξέροντας πως οι άνθρωποι θα έφευγαν- μήπως και κάποιος ήθελε κάποιο από τα σκυλιά ή και όλα, όμως κανείς δεν βρέθηκε.

Εξαντλήσαμε κάθε χρονικό περιθώριο, εγώ τα φρόντισα τις τελευταίες μέρες και παράλληλα καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια ώστε τα σκυλιά να πάνε σε κάποιο σπίτι. Απευθυνθήκαμε σε φιλόζωους φίλους, στη φιλοζωική Αίγινας, δυστυχώς λύση δεν δόθηκε. Δεν βρέθηκε ούτε άνθρωπος να τα δεχτεί, ούτε θέση υπήρχε στη φιλοζωική εκεί.

Τελευταία, αναγκαστική, αλλά προσωρινή λύση ήταν η Πανίδα Αττικής ώστε να μη μείνουν μόνα τα σκυλιά χωρίς φροντίδα. Και να βρισκόμαστε κοντά τους αναζητώντας μια καλύτερη μόνιμη λύση. Τα σκυλιά πήγαν στη φιλοζωική προχθές, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου», έγραψε η Ηρώ Σαΐα.

Συνέχισε την ανάρτησή της και πάλι απευθυνόμενη σε όλους όσοι βιάστηκαν να κρίνουν αρνητικά αυτή την απόφαση του ζευγαριού.

«Δεν κάναμε κακό στα ζώα, λοιπόν, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε στη δεδομένη στιγμή», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ηρώ Σαΐα η οποία στη συνέχεια μίλησε και σε εκείνους που τη θεώρησαν, ακολουθώντας τον εύκολο δρόμο του σεξισμού, «πέτρα του σκανδάλου» σε αυτή την απόφαση. «11 χρόνια τα ήθελα και ξαφνικά άλλαξα και εξανάγκασα τον άνθρωπό μου να τα δώσουμε; Τι έπαθα ξαφνικά; Ή μήπως όντως οι άνθρωποι έφυγαν και δεν υπήρχε κάποιος να τα φροντίζει; Ή μήπως για κάποιους ο στόχος θα είμαι πάντα εγώ; Δεν με πειράζει», έγραψε.

«”Ανθρωποφάγους” δεν επιθυμώ ούτε να με ακούν ούτε να με ακολουθούν, όπως επιθυμω να μην με ακολουθούν άνθρωποι που δεν αγαπούν τα ζώα, τους γκέι, που δεν δέχονται τα ζευγάρια με διαφορά ηλικίας, με διαφορά χρώματος κλπ. Αγαπώ την οικογένειά μου, τα ζώα, τους “ωραίους” ανθρώπους και τη ζωή. Όλων τη ζωή. Και κοιμάμαι πολύ ήσυχη. Δεν έχω πειράξει κανέναν στη ζωή μου. Ούτε άνθρωπο ούτε ζώο. Κάποιοι προσπαθούν να με πειράξουν κατά καιρούς, σίγουρα θα έχουν τους λόγους τους, αλλά τους αγνοώ». πρόσθεσε σε άλλο σημείο της μακροσκελούς της ανάρτησης η Ηρώ Σαΐα.