CELEBRITIES

Υρώ Μανέ: Χειρόκροτησε την κούκλα κόρη της στο Ηρώδειο. Η Φαίδρα είναι «καρμπόν» ο μπαμπάς της

NDP Photo Agency

Μία από τις τελευταίες παραστάσεις που παρουσιάστηκαν στο Ηρώδειο, λίγο πριν απαγορευτεί η λειτουργία των ανοιχτών θεάτρων στην Αττική λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων Covid – 19, ήταν η «Όμορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλλαρη. Στην παράσταση συμμετείχαν 6 χορευτές και ανάμεσά τους η αιθέρια Φαίδρα Νταϊόγλου. Η Φαίδρα, που κληρονόμησε την καλλιτεχνική της φύση από τη μητέρα της, Υρώ Μανέ.

Η ηθοποιός Υρώ Μανέ ήταν βεβαίως καθισμένη στις πρώτες σειρές του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού για να παρακολουθήσει την κόρη της στη σκηνή. Η Φαίδρα είναι η μοναχοκόρη που έχει αποκτήσει από τον γάμο της με τον Τάσο Νταϊόγλου. Ο σύζυγός της βρισκόταν στο πλευρό της. Το ζευγάρι κάνει σπάνια κοινές εμφανίσεις και παραμένει πολύ αγαπημένο εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια.

«Η αμοιβαία εκτίμηση, η εμπιστοσύνη και ο χώρος, να αφήνεις δηλαδή τον άλλο να ανασαίνει κρατάει μία υγιή σχέση. Αν ο σύντροφός μου δεν είχε απόλυτη γνώση του τι συμβαίνει, ότι αυτή η δουλειά που κάνω δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει αλλιώς δεν θα μπορούσα να ανασάνω, να αναπνεύσω. Και αν καταπιέζεσαι θες να πεις φτου ξελευθερία και να πας παρακάτω. Ο άντρας μου αγαπάει τον χώρο μας και το καταλαβαίνει. Έχει μεγάλη ψυχή και βλέπει τα πάντα με θετικό τρόπο», είχε πει για τη σχέση τους στην εκπομπή “Join Us” η Υρώ Μανέ.

Υρώ Μανέ Η Υρώ Μανέ και ο Τάσος Νταϊόγλου. / NDP Photo Agency

Οι υπερήφανοι γονείς παρακολούθησαν την υπέροχη Φαίδρα στη σκηνή και στη συνέχεια η μητέρα της απαθανατίστηκε μαζί της στα παρασκήνια. Τα πλατιά χαμόγελα μαρτυρούν τη μεγάλη τους αγάπη. Η εμφάνισή τους μαρτυρά ότι η Φαίδρα είναι φτυστή ο πατέρας της, όπως άλλωστε σου έχουμε ξαναπεί. Τα ανοιχτόχρωμα μάτια, η μύτη και τα χείλη, συνθέτουν αυτό που λέμε «καρμπόν» μπροστά στα μάτια μας. Μην ψάχνεις πολλές ομοιότητες με την Υρώ Μανέ. Εκείνες μοιράζονται την αγάπη τους για την τέχνη.

Υρώ Μανέ Η Υρώ Μανέ με την κόρη της. / NDP Photo Agency
Η Υρώ Μανέ με την κόρη της.

Η Φαίδρα Νταϊόγλου για τον χορό

«Σε ηλικία 4 ετών οι γονείς μου με πήγαν σε μια σχολή χορού, από την οποία ουσιαστικά δεν βγήκα ποτέ. Από τότε μέχρι και σήμερα χορεύω. Ζω για να χορεύω ή χορεύω για να ζω. Ποτέ δεν αποφάσισα ποια είναι η σωστή έκφραση. Ο χορός για εμένα είναι κάτι παραπάνω από τέχνη, κάτι παραπάνω από αγάπη. Είναι ζωή. Είναι αυτό που με κρατά δυνατή και με βοηθά να ανακαλύπτω τον εσωτερικό μου κόσμο», είχε πει στο περιοδικό In Style η Φαίδρα Νταϊόγλου. Η κόρη της ηθοποιού έχει αποφοιτήσει από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου» και επιπλέον σπουδάζει στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

«Από πολύ μικρή ηλικία κάθε μου κίνηση συνοδευόταν από μουσική. Χόρευα σε όλους τους χώρους του σπιτιού και μου ήταν αδύνατο να κάτσω ήσυχη», σημείωνε για τα παιδικά της χρόνια και την αγάπη της «από κούνια» για τον χορό. Η Φαίδρα  είναι χορεύτρια σύγχρονου και κλασικού χορού και όταν δεν βρίσκεται σε πρόβες και παραστάσεις χορού, τον διδάσκει.