CELEBRITIES

Η Βίκυ Φλέσσα έγινε γιαγιά. Ο γάμος στα 18 και το εγγόνι της

Papadakis Press Μιχάλης Αρχοντίδης

Ξέρεις τη Βίκυ Φλέσσα είτε έχεις δει την ίδια να παρουσιάζει τις εκπομπές της στην ΕΡΤ, είτε έχεις δει τον Γιώργο Μητσικώστα να τη μιμείται ή ακόμα πιο πρόσφατα τον Θανάση Αλευρά να ενσαρκώνει μία εκδοχή της παρουσιάστριας στη σειρά Τα Νούμερα. Η Βίκυ Φλέσσα είναι μία διαχρονική, τηλεοπτική παρουσία και φέτος την παρακολουθείς στην εκπομπή Σε προσκυνώ, γλώσσα μαζί με τον Γιώργο Μπαμπινιώτη στη ΒουλήTV. Επιπλέον παρουσιάζει εδώ και χρόνια την εκπομπή Στα Άκρα στην ΕΡΤ.

Αυτό που πιθανώς δεν ήξερες μέχρι τώρα για τη Βίκυ Φλέσσα, είναι το γεγονός ότι έχει γίνει γιαγιά. Την αποκάλυψη έκανε ο Σωτήρης Πολύζος στην εκπομπή του για την τοπική τηλεόραση του Βόλου, όταν φιλοξένησε την παρουσιάστρια σε αυτή.

Όπως εξήγησε η Βίκυ Φλέσσα, παντρεύτηκε σε ηλικία 18 ετών και στα 20 έγινε μητέρα του γιου της, Βασίλη. «Για μένα είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να ξαναζήσω στιγμές του γιου μου με το αγοράκι αυτό», είπε για τον εγγονό της, η Βίκυ Φλέσσα.

«Παντρεύτηκα στα 18 και στα 20 έγινα μητέρα. Είμαι το 66 γεννηθείσα, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι έχω έναν γιο που είναι τώρα 36 στα 37 και ο εγγονός μου είναι 5 μηνών», εξήγησε έπειτα η Βίκυ Φλέσσα. Το σχετικό απόσπασμα πρόβαλε η εκπομπή Breakfast @ Star.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια γεννήθηκε στο Ναύπλιο και μεγάλωσε στο Άργος. Στην εφηβεία της ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό στο άλμα εις ύψος και έπειτα σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή και στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στην Αρχαιολογική Εταιρεία.

Η δημοσιογραφία ήρθε στη ζωή της τυχαία. «Τυχαία ξεκίνησα ως δημοσιογράφος. Έψαχνα για δουλειά σε φροντιστήρια, αναμένοντας τον διορισμό μου ως κλασικής φιλολόγου σε κάποιο γυμνάσιο ή λύκειο. Τότε, το 1989, ίσχυε ακόμη η επετηρίδα και η αναμονή για διορισμό υπερέβαινε τα 10 χρόνια. Πίνοντας καφέ με έναν συμμαθητή μου στην πλατεία Κοραή -αυτός εργαζόταν στον Αθήνα 9.84- μου είπε ότι ψάχνουν ανθρώπους για να στελεχώσουν τον δημοτικό, ραδιοφωνικό σταθμό», είχε πει σε συνέντευξή της στη Lifo. «Βρέθηκα να δουλεύω εκεί στις ειδήσεις. Ακολούθησαν η Μεσημβρινή, η Καθημερινή και ύστερα, από τον Απρίλιο του 2000, η τηλεόραση», πρόσθετε.

Αυτό που την κράτησε σε αυτό το πεδίο, ήταν η «γραφή» και η «ψύχωσή» της όπως έλεγε στην ίδια συνέντευξη από παιδί με το διάβασμα και τη γλώσσα.

«Στα χρόνια που πέρασαν συνειδητοποίησα ότι η έλλειψη ρουτίνας, η διαρκής δράση, οι εναλλαγές των θεμάτων και των προσώπων με κράτησαν στη δημοσιογραφία, αν και πάντοτε στο μυαλό μου υπήρχε το παράθυρο διαφυγής: να διδάξω αρχαία ελληνικά στην εκπαίδευση. Αυτή η εναλλακτική οδός μού έδινε σιγουριά και ασφάλεια, ένα αίσθημα πλήρους ελευθερίας. Χαίρομαι που δεν μέ έχει εγκαταλείψει ακόμα», εξηγούσε η Βίκυ Φλέσσα.