CELEBRITIES

Η Τατιάνα Μπλάτνικ μοιράστηκε μια φωτογραφία από την εφηβεία της και θα μπορούσε να είναι supermodel

NDP Photo Agency

Είσαι από τους ανθρώπους που έχουν κάψει ήδη τις φωτογραφίες της εφηβείας του; Αν ναι, ξέρεις ήδη ότι υπήρχαν και κάποιοι άνθρωποι που στάθηκαν απείρως τυχερότεροι στην περίοδο που όλοι μας υπήρξαμε κινητές ορμόνες και σώματα εν μέσω μεταμόρφωσης. Κάποια από τους τυχερότερους ήταν η Τατιάνα Μπλάτνικ.

Η σύζυγος του Νικόλαου Γλίξμπουργκ, Τατιάνα Μπλάτνικ δημοσίευσε δύο φωτογραφίες της συμμετέχοντας στο #womensupportingwomen που κάνει τις τελευταίες ημέρες τον γύρο του διαδικτύου. Στην πρώτη από αυτές την βλέπουμε σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία από το σήμερα. Στην δεύτερη όπως ήταν σε ηλικία 13ων ετών. Στην εφηβεία της η Τατιάνα Μπλάτνικ μοιάζει το ίδιο αιθέρια και όμορφη με σήμερα.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας της, η Τατιάνα Μπλάτνικ εξηγεί πώς έχει αλλάξει ο τρόπος που βλέπει τον εαυτό της από τότε ως σήμερα. Μιλά για την έννοια «ομορφιά» και δηλώνει τη στήριξή της στις γυναίκες.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ για τις γυναίκες της ζωής της

«Περιτριγυρίζομαι από τις πιο απίθανες, εμπνευσμένες, δυνατές γυναίκες. Γυναίκες που υποστηρίζουν γυναίκες και χτίζουν ένα καλύτερο μέλλον μαζί. Γυναίκες που με στηρίζουν και πιστεύουν σε μένα και βλέπουν τον αληθινό μου εαυτό. Σας ευχαριστώ», είπε αρχικά η Τατιάνα Μπλάτνικ.

«Σας ευχαριστώ που κάνετε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος, ως μητέρες, αδερφές, φίλες, επιχειρηματίες. Κάθε μία από εσάς δυνατή και όμορφη», σημείωσε.

Μιλώντας για τον εαυτό της των 13ων ετών, η Τατιάνα Μπλάτνι σημείωσε πώς θα ήθελε να καταλάβαινε και να αποδεχόταν την ομορφιά και την ευθραυστότητα της ζωής «αντί να επενδύω την ενέργειά μου στο να πολεμώ τον εαυτό μου», όπως είπε.

«Αυτή είναι μία υπενθύμιση προς όλες μας που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας. Δείτε την φωτογραφία που αναρτάτε σαν να κοιτάζεται πίσω σας σε 20 χρόνια από τώρα. Πάρτε τηλέφωνο τα κορίτσια σας και πείτε τους: «Σε αγαπώ όπως ακριβώς είσαι» και μετά κοιτάξτε τον καθρέφτη και επαναλάβετέ το τρεις φορές», κατέληξε η Τατιάνα Μπλάτνικ.

Η σημασία του challenge στο οποίο μπορείς να συμμετέχεις κι εσύ

Έχεις δει πολλές διάσημες γυναίκες, που έχουν ήδη μοιραστεί τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες τους στα social media. Αλλά τι είναι αυτό που τις παρακινεί να το κάνουν. Δεν είναι σίγουρα μόνο η αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των γυναικών.

Ο λογαριασμός Beelzeboobz από την Κωνσταντινούπολη γράφει στο Instagram και εξηγεί:

«Βλέπω πολλούς μη Τούρκους φίλους μου να μοιράζονται ασπρόμαυρες φωτογραφίες τους ως challenge, χωρίς να ξέρουν τον λόγο. Θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω και να σας παρακαλέσω να μοιραστείτε τις πληροφορίες ώστε να υποστηρίξουμε αυτό το κίνημα χωρίς να χαθούμε στη μετάφραση».

«Η Τουρκία είναι μία από τις πρώτες χώρες στις γυναικοκτονίες. Μόνο το 2019 είχαμε 500 καταγεγραμμένες. Δυστυχώς πολλές δεν έχουν καταγραφεί και δεν μπορούμε να ξέρουμε τον πραγματικό αριθμό. Μόνο αυτήν την εβδομάδα, είχαμε πολλές δολοφονίες γυναικών. Η κυβέρνηση και το σύστημα δικαιοσύνης δεν κάνουν τίποτα για να αποτρέψουν αυτά τα εγκλήματα. Συνήθως οι δολοφόνοι δεν κατηγορούνται και γλιτώνουν με ένα χαστούκι στον καρπό».

«Σαν να μην φτάνει αυτό, η κυβέρνησή μας προσπαθεί να καταργήσει πολλά κομμάτια της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης που αφορούν στην προστασία των γυναικών ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία. Δεν είναι δηλαδή ότι δεν προσπαθούν να το αποτρέψουν, αλλά προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τη βία. Οι Τούρκοι ξυπνούν κάθε μέρα για να δουν μία ασπρόμαυρη φωτογραφία γυναίκας που έχει δολοφονηθεί. Στην τηλεόραση, στις εφημερίδες και στο Instagram».

«Αυτό το challenge ξεκίνησε ως ένας τρόπος για να δοθεί φωνή στις γυναίκες. Για να δείξουν αλληλεγγύη σε εκείνες που χάθηκαν. Για να δείξουν ότι αυτή η φωτογραφία θα μπορούσε να είναι η επόμενη δική τους. Έχω δει πολλές γυναίκες να ανεβάζουν τις δικές τους και ενώ ξέρω ότι δεν έχουν κακή πρόθεση, είναι σημαντικό να ξέρουν γιατί το κάνουν και τι σημαίνει».