CELEBRITIES

Η ταινία «Μόνος στο Σπίτι» έγινε 30 ετών. Πώς είναι σήμερα το πρωταγωνιστικό cast από τον Macaulay Culkin ως τους διαρρήκτες;

O πρωταγωνιστής της ταινίας Macaulay Culkin το 1991. AP Photo Malcolm Clarke

Η ταινία «Μόνος στο Σπίτι» κυκλοφόρησε το 1990 κι έδωσε νέα πνοή στις Χριστουγεννιάτικες παραγωγές του Hollywood. Ήταν μια ταινία για όλη την οικογένεια με έναν αξιολάτρευτο μικρό πρωταγωνιστή. Για πολλά χρόνια μετά στα σπίτια μας δεν καταλαβαίναμε Χριστούγεννα μέχρι ο (πάντα 8χρονος) Kevin κατατροπώσει τους ληστές και επανενωθεί με την οικογένειά του.

Μπορεί στο μυαλό μας να ήταν μόλις χθες που ο Macaulay Culkin έδωσε σάρκα και οστά στον ήρωα της ταινίας «Μόνος στο Σπίτι» του Chris Columbus αλλά έχουμε πλέον 2020 και η ταινία είναι πλέον 30 ετών. Και κάπου εδώ σε αφήνω να θυμηθείς την δική σου ηλικία, να ξεπεράσεις το σοκ σου για να ακολουθήσει το ακόμα πιο έντονο σοκ παρακάτω.

Πώς είναι σήμερα οι πρωταγωνιστές της ταινίας; Με απλή λογική θα απαντήσεις 30 χρόνια μεγαλύτεροι. Ναι, αλλά τους έχεις δει όπως είναι σήμερα; Πάμε να τους δούμε.

Macaulay Culkin

Ο ηθοποιός ήταν 10 ετών όταν έπαιξε τον θρυλικό ρόλο του Kevin. Αυτή δεν ήταν η μόνη του κινηματογραφική επιτυχία αφού ακολούθησε και το «Μόνος στο σπίτι 2» αλλά και τα “My Girl” και “Richie Rich”. Πλέον ο 40χρονος Macaulay είναι εκδότης και CEO ενός σατιρικού website και του podcast Bunny Ears. Επίσης είναι έτοιμος να επιστρέψει στην τηλεόραση μέσα από το cast της 10ης σεζόν του American Horror Story. Όσο για την προσωπική του ζωή, από το 2017 είναι ζευγάρι με την Brenda Song.

Catherine O’Hara

Μόνος στο σπίτι Η Catherine O' Hara τον Φεβρουάριο του 2020. / Invision/AP, File / Evan Agostini
Η Catherine O’ Hara τον Φεβρουάριο του 2020.

Η μητέρα του Kevin ήταν η Kate McCallister που υποδύθηκε η Catherine O’ Hara. Η ηθοποιός συμμετείχε σε μερικές σπουδαίες ταινίες όπως «Ο σκαθαροζούμης», “After Hours”, “Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events” και σε σειρές όπως το “Six Feet Under”. Η συμμετοχή της στο Schitt’s Creek πέρσι της εξασφάλισε ένα Emmy για την καλύτερη ερμηνεία σε κωμική σειρά.

Αναλόγως σημαντική καριέρα διέγραψε και ο John Heard που υποδύθηκε τον σύζυγό της στο «Μόνος στο σπίτι» ωστόσο σε αυτή τη λίστα απλά θα τον μνημονεύσουμε διά της αναφοράς, καθώς έφυγε από τη ζωή από έμφραγμα το 2017.

Joe Pesci

Μόνος στο Σπίτι O Joe Pesci τον Ιανουάριο του 2020. / Invision/AP / Charles Sykes
O Joe Pesci τον Ιανουάριο του 2020.

Ο ρόλος του ως Harry Lime τον καθιέρωσε ως έναν από τους πιο αξιομνημόνευτους διαρρήκτες του «Μόνος στο Σπίτι». Ο Joe Pesci προτού παίξει στην ταινία είχε υποδυθεί ρόλους που του είχαν αποδόσει ήδη τον τίτλο του σπουδαίου ηθοποιού. Είχε παίξει στην ταινία “Goodfellas” αλλά και “Raging Bull” του Martin Scorcese. Ο τελευταίος σκηνοθέτησε και το έπος «Ο Ιρλανδός» μέσα από το οποίο για μία ακόμα φορά μας επέδειξε προσφάτως την υποκριτική του δεινότητα για μία ακόμα φορά.

Daniel Stern

Μόνος στο σπίτι Ο Daniel Stern τον Ιανουάριο του 2020. / Invision/AP / Richard Shotwell
Ο Daniel Stern τον Ιανουάριο του 2020.

Ο Marv Merchants και τα καταγάλανα γουρλωμένα μάτια του έχουν εντυπωθεί στη μνήμη μας από την ταινία. O Marv ήταν μάλλον ο πιο αφελής διαρρήκτης που είχαμε δει ποτέ. Ο ηθοποιός μετά από το «Μόνος στο Σπίτι» συνέχισε να παίζει, να σκηνοθετεί και να γράφεί.

Μία από τις δουλειές που δημιούργησε ήταν η σειρά “Danny” ενώ ο πιο πρόσφατος πρωταγωνιστικός ρόλος του ήταν στο “Game Over, Man” στο Netflix.

Devin Ratray

Ο 13χρονος τότε Devin έπαιζε τον ρόλο του μεγαλύτερου αδερφού του Kevin, Buzz McCallister. Συνέχισε την καριέρα του στην υποκριτική και ως ενήλικας και έχει συμμετάσχει σε ταινίες και σειρές όπως “Russian Doll”, “Masterminds” και “Girls”.

Gerry Bamman

Μόνος στο σπίτι Ο Gerry Bamman το 2012. / WireImage / Charles Norfleet
Ο Gerry Bamman το 2012.

Ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον θείο Frank ήταν ήδη μεγάλος όταν έγινε διάσημος μέσα από τις ταινίες “The Secret of My Success”, “Old Enough” και φυρικά μέσα από το «Μόνος στο Σπίτι». Συνέχισε την καριέρα του παίζοντας σε τηλεοπτικές σειρές όπως “The Following”, “The Good Wife”, “Damages” και “Sex and the City”, ενώ στο βιογραφικό του χωράνε και αρκετές κινηματογραφικές συμμετοχές. Σήμερα είναι 79 ετών.

Kieran Culkin

Μόνος στο σπίτι Ο Kieran Culkin το 2020. / Invision/AP / Willy Sanjuan
Ο Kieran Culkin το 2020.

Ο 8χρονος μικρός αδερφός του Macaulay υποδύθηκε τον ξάδερφο του Kevin στην ταινία. O Kieran συνέχισε να παίζει αλλά η μεγαλύτερη του επιτυχία είναι η συμμετοχή του στην σειρά του HBO “Succession” στον ρόλο του Roman Roy. Το 2018 ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του.

Larry Hankin

Μόνος στο Σπίτι O Larry Hankin το 2013. Σήμερα είναι 80 ετών. / Invision/AP / Richard Shotwell
O Larry Hankin το 2013. Σήμερα είναι 80 ετών.

Ο αστυνόμος Balzak της ταινίας έχει βρεθεί μπροστά σου σε πολλές στιγμές της ζωής σου. Ήταν ο κος Heckles στα «Φιλαράκια» ο Tom Pepper στο “Seinfeld”, αλλά και ο Old Joe του “Breaking Bad” και του “El Camino”. Και πιθανόν μέχρι τώρα να μην είχες καταλάβει ότι όλοι αυτοί οι ρόλοι ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο. Πόσο μάλλον ότι τον είχες πρωτογνωρίσει 30 χρόνια πριν στο «Μόνος στο Σπίτι».