CELEBRITIES

Η στιγμή που ο Χάρης Ρώμας «λύγισε» μιλώντας για τον πατέρα του

Papadakis Press Γιάννης Νταρίλας

Γονείς και παιδιά. Μια σχέση ζωής, μια σχέση που όσο ιδανική κι αν θέλουμε να τη χτίσουμε πολλές φορές δημιουργεί αόρατα τραύματα που κάνουν καιρό να ξεπεραστούν. Στο τέλος, αν είσαι τυχερός, μένει η αγάπη. Αγάπη νιώθει ο Χάρης Ρώμας, όποτε θυμάται τον πατέρα του, με τον οποίο έζησε μια σχέση με κλυδωνισμούς όπως εξομολογήθηκε στο «Σημείο Συνάντησης» της ΕΡΤ.

Ο Χάρης Ρώμας συναντήθηκε με την Τάνια Τρύπη στην εκπομπή της ΕΡΤ και μίλησαν για πολλά. Μεταξύ αυτών συζήτησαν και για τη σχέση τους με τους μπαμπάδες τους. Η Τάνια Τρύπη θυμήθηκε με μεγάλη συγκίνηση την τελευταία φορά που ο πατέρας της την παρακολούθησε να παίζει στο θέατρο, ενώ ο Χάρης Ρώμας μίλησε για τη σχέση του με τον πατέρα του, τον οποίο κάποια στιγμή έκανε να δει 5 χρόνια.

Ο πατέρας του Χάρη Ρώμα, ονειρευόταν ο γιος του να ασκήσει το επάγγελμα που σπούδασε, αυτό του γιατρού. Ο Χάρης Ρώμας ήθελε να αφιερωθεί στην τέχνη, την οποία υπηρέτει μέχρι σήμερα, (από πέρσι υπογράφει ξανά στη μικρή οθόνη το «Καφέ της Χαράς»). Μάλιστα αναγκάστηκε να χρησιμοποιεί το επώνυμο της μητέρας του, καθώς ο πατέρας του ήθελε το δικό του επώνυμο, Ρασσιάς, να συνδεθεί μόνο με την ιδιότητα του γιου του ως γιατρού. Κι ας μην την εξάσκησε ποτέ.

«Ο πατέρας μου που πάντα τον θυμάμαι με αγάπη, γιατί περάσαμε μεγάλο κλυδωνισμό στη σχέση μας από τη στιγμή που δεν ήθελε να γίνω ηθοποιός και ήθελε να καμαρώσει τον γιο του γιατρό, γιατί αυτό σπούδαζα», σημείωσε ο Χάρης Ρώμας μιλώντας με τη συνάδελφό του.

«Δεν ήθελε να γίνω ηθοποιός με το όνομά μου γιατί ήθελε να γίνω ο Χάρης Ρασσιάς, ο σπουδαίος ιατρός. Πήρα το όνομα της μητέρας μου, ονομάστηκα Χάρης Ρώμας. Λίγο πριν πεθάνει άκουσα τη φωνή του από τον τηλεφωνητή σπασμένη και τρεμάμενη να μου λέει “Θέλω να σε δω” και αμέσως κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει και ότι μπορεί και να τον χάσω. Αμέσως πήγα να τον δω. Είχα να τον δω πέντε χρόνια. Πήγαμε στο εξοχικό μας και μέσα σε 2-3 μέρες προσπαθήσαμε να ανακτήσουμε όσα έχει χάσει ένας πατέρας και ένας γιος για πολλά χρόνια. Δεν ήταν εύκολο, περισσότερες ήταν οι σιωπές παρά τα λόγια», περιέγραψε ο ηθοποιός και σεναριογράφος.

Σε εκείνη τη συνάντηση καθώς περπατούσαν στο χωριό των Αγίων Θεοδώρων ήταν που κατάλαβε ο πατέρας του, την επιτυχία του γιου του. Είχε μόλις κάνει τους «Μεν και Δεν» στον ΑΝΤ1 και ο κόσμος τους σταματούσε και αποκαλώντας τον πατέρα του ηθοποιού «Κο Ρώμα» του έδιναν συγχαρητήρια. Τελικά εκείνος ήταν που άλλαξε το δικό του επώνυμο.

Η Τάνια Τρύπη εξομολογήθηκε στη συνέχεια, ότι η απουσία του πατέρα της γίνεται πιο αισθητή τώρα, στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας που διανύουμαι. «Θα ήθελα να τον ακούσω να μου λέει: “Αγάπη μου, ποσο σ’ αγαπώ”», σημείωσε συγκινημένη η ηθοποιός. Ο Χάρης Ρώμας εξομολογήθηκε ότι κι εκείνος επικαλέστηκε τον πατέρα του στην τελευταία δύσκολη στιγμή της ζωής του. Και πάνω στη διήγησή του, η φωνή του έσπασε από συγκίνηση, λίγο πριν προφέρει τη λέξη «μπαμπά». Μία λέξη που όσο κι αν δεν το θέλουμε, καταργείται από το λεξιλόγιό μας ξαφνικά και οριστικά μαζί με το πρόσωπο που χαρακτηρίζει, όταν εκείνο φύγει από τη ζωή.

«Δεν είχα τόσο στενή σχέση όσο με τη μητέρα μου, με την οποία έχουμε μια πολύ δυνατή σχέση και παρόλο που ήταν λίγο πάντα στο περιθώριο ο πατέρας μου, έπιασα κι εγώ τον εαυτό μου σε κάποια δύσκολη φάση της ζωής μου και ήταν μάλιστα και η τελευταία, να τον αναλογίζεται όπως κι εσύ. Ενώ τώρα πια μπήκα στην πύλη του φωτός, ήταν την τελευταία φορά που αισθάνθηκα μεγάλη αδυναμία, αισθάνθηκα ευάλωτος και φοβισμένος πράγμα που μισώ. Για μένα ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου είναι ο φόβος. Το πρώτο ή τελευταίο πράγμα που είπα γονατίζοντας από το άγχος και το στρες, γιατί γονάτισα στο σπίτι μου, ήταν  “Μπαμπά”», είπε ο Χάρης Ρώμας με φωνή σπασμένη. «Αυτό. Είπα μπαμπά», συμπλήρωσε. Και κάπου εδώ δίπλα καλό είναι να έχεις ένα κουτί χαρτομάντιλα.