CELEBRITIES

Η Ματθίλδη Μαγγίρα και η 18χρονη κόρη της, κάνουν τα ψώνια τους ανέμελες κι ωραίες

Papadakis Press Γιάννης Νταρίλας

Η κόρη της Ματθίλδη Μαγγίρα, Λήδα Φόστερ, βρίσκεται πλεόν στην ηλικία των 18. Ωστόσο, πριν 2 χρόνια, η ίδια αποφάσισε να φύγει για τη μακρινή Αμερική, ώστε να ξεκινήσει τη φοίτησή της σε σχολείο της Νέας Υόρκης. Εκεί όπου μένει μόνιμα ο πατέρας της, Άλεξ Φόστερ. Αυτήν τη φορά, ήρθε η ώρα να θαυμάσουμε μαμά και κόρη μαζί στα πάτρια εδάφη.

Η Ματθίλδη Μαγγίρα και η κόρη της, λοιπόν, εθεάθησαν σε γνωστό εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε μαμά και κόρη να πραγματοποιούν τα ψώνια τους και να περνούν ποιοτικό χρόνο μεταξύ τους, μακριά από επαγγελματικές, σχολικές και λοιπές υποχρεώσεις.

Η Ματθίλδη Μαγγίρα και η κόρη της, Λήδα Φόστερ, κάνουν τα ψώνια τους ανέμελες & ωραίες

PAPADAKIS PRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΕΚΗΣ
Ματθίλδη Μαγγίρα PAPADAKIS PRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΕΚΗΣ
PAPADAKIS PRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΕΚΗΣ

Η Ματθίλδη Μαγγίρα υπήρξε παντρεμένη με τον Αμερικανό μουσικό, Άλεξ Φόστερ για αρκετά χρόνια. Οι 2 καλλιτεχνες παντρεύτηκαν το 2003, αλλά τράβηξαν χωριστούς δρόμους στις ζωές τους το 2011.

Ματθίλδη Μαγγίρα PAPADAKIS PRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΕΚΗΣ

Η Λήδα Φόστερ μίλησε για την απόφασή της να μετακομίσει μόνιμα Αμερική

«Επειδή το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν μου αρέσει τόσο, έχω αποφασίσει να πάω στη Νέα Υόρκη σε κάποιο καλλιτεχνικό σχολείο, για να μπορέσω να ακολουθήσω το όνειρό μου και να γίνω ηθοποιός, τραγουδίστρια και performer. Ό,τι είναι και η μαμά μου», ειχε πει η τότε μικρή Λήδα σε συνέντευξή της στο περιοδικό People ενώ η μητέρα της, με τη σειρά της, απάντησε στο ενδεχόμενο να ακολουθήσει τα βήματά της στο εξωτερικό μελλοντικά.

Ματθίλδη Μαγγίρα: Το ενδεχόμενο να την ακολουθήσει

«Εννοείται πως θα ήθελα να την ακολουθήσω, αλλά αν δεν μας βγει, θα πηγαινοέρχομαι, όπως τόσα χρόνια πηγαινοέρχεται και ο μπαμπάς της. Έχω κάνει αρκετή δουλειά θεωρώ όλα αυτά τα χρόνια, οπότε της έχω εμπιστοσύνη. Ξέρω το παιδί μου και δεν θα την απέτρεπα από το να ακολουθήσει την πορεία που ονειρεύεται στη ζωή της, εξαιτίας δικών μου εγωισμών», είχε πει η ίδια έναν χρόνο πριν η κόρη της φύγει για τη μακρινή Αμερική.

Καλεσμένη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, Μεσάνυχτα, η Ματθίλδη Μαγγίρα είχε μιλήσει ξανά για την απόφαση της κόρης της, να μετακομίσει με τον πατέρα της στην Αμερική. «Έσπασε η καρδιά μου όταν η κόρη μου στα 15 ζήτησε να πάει στην Αμερική. Ήξερα τον λόγο που ήθελε να πάει. Είχε την ανάγκη να δημιουργήσει και να χτίσει σχέση με τον πατέρα της, με τον οποίο είχαν μία σχέση σε επίπεδο τουριστικό, όταν ερχόταν τα καλοκαίρια», είχε δηλώσει η ίδια χαρακτηριστικά.

Το bullying που υπέστη στο δημοτικό: «Της έλεγαν ότι είναι μαύρη»

Το bullying που δέχθηκε σε μικρή ηλικία δεν έλειψε από τη συζήτηση. «Και με τα σχολεία εδώ δεν της άρεσε. Δέχθηκε bullying στο δημοτικό, της έλεγαν ότι είναι μαύρη. Και ήρθε μία μέρα κλαίγοντας και μου λέει “Με φωνάζουν μαύρη”. Της δείχνω το μαύρο και της λέω: “Παιδί μου, αυτό εδώ τι χρώμα είναι; Είσαι εσύ τέτοιο χρώμα; Θα πας και θα πεις στο παιδάκι να πει στη μαμά του να το πάει σε έναν οφθαλμίατρο γιατί μάλλον έχει αχρωματοψία”, της είπα. Αυτή ήταν η δική μου αντιμετώπιση», πρόσθεσε η Ματθίλδη Μαγγίρα στην ίδια συνέντευξη, μιλώντας για το bullying που δέχθηκε η κόρη της για το χρώμα του δέρματός της.

«Μετά, στο γυμνάσιο είχε και από καθηγητές. Σ’ ένα μάθημα πήγε απ’ το 17 στο 15. Ζήτησα τον λόγο από τον καθηγητή. Του εξήγησα ότι έχει δυσλεξία και απόσπαση συγκέντρωσης και ο καθηγητής μου είπε πως αυτά δεν υπάρχουν και είναι στο μυαλό μας. Δεν υπάρχει δυσλεξία και λοιπά, και μου είπε ότι ίσως είναι καλύτερα να πάρω το παιδί από το μουσικό σχολείο και να το πάω σε ένα συμβατικό. Έτρεξα πολύ. Έκανα πολύ μεγάλο αγώνα. Ζήτησα συνάντηση με τον διευθυντή και απευθύνθηκα και στο Υπουργείο Παιδείας. Μετά απ΄ όλα αυτά, άλλαξε η συμπεριφορά τους», κατέληξε η ηθοποιός.