CELEBRITIES

Η Μαρία Κίτσου και οι δηλώσεις της που θύμωσαν την Ελεονώρα Μελέτη

instagram.com/thanosvogiatzis/

Μία δήλωση που έκανε η Μαρία Κίτσου για τα αδηφάγα ΜΜΕ στην εκπομπή Πάμε Δανάη, προκάλεσε την αντίδραση της Ελεονώρας Μελέτη. Η Ελεονώρα Μελέτη δήλωσε «πραγματικά θυμωμένη» με τη Μαρία Κίτσου στην εκπομπή της Mega Καλημέρα, όπου σχολιάστηκε το επίμαχο απόσπασμα.

Η Μαρία Κίτσου εδώ και 3 χρόνια έχει μπει στην καρδιά του τηλεοπτικού κοινού μέσα από τον ρόλο της Ελένης Σταμίρη που έχει αναλάβει στις Άγριες Μέλισσες. Μαζί με την τηλεοπτική επιτυχία στη ζωή της ήρθε και η αναγνωρισιμότητα. Σε αυτή αναφέρθηκε στη συνέντευξή της η Μαρία Κίτσου και όσα δήλωσε για τα Media προκάλεσαν οργή στην Ελεονώρα Μελέτη.

Οι δηλώσεις που έκανε η Μαρία Κίτσου για τη δημοσιότητα, προκάλεσαν θυμό στην Ελεονώρα Μελέτη

«Τα βρήκες καθόλου σκούρα όλα αυτά τα χρόνια με την έκθεση και τη δημοσιότητα;», τη ρώτησε ο Άρης Καβατζίκης. Και η Μαρία Κίτσου απάντησε και μοιράστηκε τη δική της αλήθεια. «Όταν άνοιξε λίγο το πράγμα μετά τον covid, ήταν too much. Κυρίως όχι από τον κόσμο, γιατί ήταν υπέροχος στις εκδηλώσεις του. Με τα media ήταν δύσκολο όταν βλέπεις το οτιδήποτε λες και κάνεις ή δεν κάνεις να γράφεται, να διαστρεβλώνεται και να χρησιμοποιείται για διάφορους λόγους. Είναι κάτι πολύ άσχημο αυτό, δυσάρεστο κι άγριο. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτού του είδους η έκθεση», είπε αρχικά η Μαρία Κίτσου, που φέτος θα πρωταγωνιστήσει στην παράσταση Ηλέκτρα του Ευρυπίδη.

«Να κάθονται στις εκπομπές και στα πάνελ να μιλάνε και να προσπαθούν σαν όρνια, σαν αρπακτικά να βγάλουν το παραμικρό και να χρησιμοποιήσουν πράματα εκεί που δεν υπάρχουν. Όλο αυτό ήταν πάρα πολύ άσχημο. Δεν έχει σχέση με τη δουλειά μας αυτό το πράγμα», πρόσθεσε η Μαρία Κίτσου και στη συνέχεια δήλωσε ότι πλέον όταν παραχωρεί συνεντεύξεις συνήθως πηγαίνει με μία επιφύλαξη για το τι και πώς θα το πει «για να μην βρουν να πουν», όπως είπε.

Κι εγώ το αναγνωρίζω το δίκιο που έχει στα λεγόμενά της η Μαρία Κίτσου, ωστόσο αναγνωρίζω ότι καμιά φορά συνάδελφοί της συντήρησαν αυτό το σύστημα του «λέω κάτι ακριβώς για να συζητηθεί, να αναλυθεί και να κερδίσω εντυπώσεις και “πόντους” δημοσιότητας». Πάντως δεν θύμωσα, με τη Μαρία Κίτσου σε αντίθεση με την Ελεονώρα Μελέτη που θύμωσε κι ενώ είπε ότι δεν θα μιλήσει, τελικά μίλησε.

Η Ελεονώρα Μελέτη την επομένη της προβολής της συνέντευξης που παραχώρησε η Μαρία Κίτσου στο Πάμε Δανάη ξεκίνησε να σχολιάζει λέγοντας «Είμαι θυμωμένη, δεν θα μιλήσω». Αλλά τελικά τα είπε και τα έβγαλε από μέσα της.

Η τοποθέτηση της παρουσιάστριας του Mega Καλημέρα

«Είμαι πραγματικά θυμωμένη με την Μαρία Κίτσου», σημείωσε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Mega. «Αυτό που περιγράφει ότι τα πάνελ κάθονται σαν όρνια να δουν πράγματα που δεν υπάρχουν, δεν έχει καμία σχέση με τη δική μας δουλειά. Ο καθένας να μιλάει για τη δουλειά του. Όπως και εκείνη θεωρεί ότι όλη αυτή η έκθεση που συνοδεύει τη δουλειά της δεν την αφορά, όπου όμως να της πω να μην το παίρνει και τόσο πολύ προσωπικά γιατί αυτή τη στιγμή παίζει σε ένα σήριαλ που τρία χρόνια σκίζει σε νούμερα τηλεθέασης», σημείωσε.

«Ήταν ηθοποιός και πριν, απλά το ευρύ κοινό δεν τη γνώριζε γιατί έπαιζε σε πολύ ποιοτικές παραστάσεις σε μικρά θεατράκια της Αθήνας και ήταν λογικό να μη συνοδεύεται με τέτοια έκθεση το επάγγελμα του ηθοποιού, αλλά δεν πρέπει να αφορίζουμε έτσι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις σχολιαστικές εκπομπές», πρόσθεσε η Ελεονώρα Μελέτη.

«Δεν υπάρχει λόγος ακόμα και όταν σε πειράζει τόσο πολύ αυτή η έκθεση σε μία συνέντευξη να το τονίζεις συνέχεια. Ή σταμάτα να εκτίθεσαι, ή μην ξανακάνεις κάτι τόσο εμπορικό όσο είναι η τηλεόραση και να παραμείνεις στο Εθνικό θέατρο που έχει μία ποιότητα και μία ελεγχόμενη προβολή. Ή τουλάχιστον μην εκθέτεις και χαρακτηρίζεις ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά τους και μην τους αποκαλείς όρνια. Δεν μου αρέσει αυτή η υπεργενίκευση», συμπλήρωσε η Ελεονώρα Μελέτη μιλώντας για τη Μαρία Κίτσου.

Και να αναγνωρίσω κι εδώ το δίκιο της Ελεονώρας Μελέτη που μιλά για την υπεργενίκευση που έκανε η Μαρία Κίτσου. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν ασκούμε όλοι το επάγγελμά μας με τον ίδιο τρόπο, σαφώς. Δεν είναι όλες οι σχολιαστικές εκπομπές ίδιες και ούτε τα πάνελ προσεγγίζουν τα διάφορα θέματα με τον ίδιο τρόπο. Θα αναγνωρίσω όμως και την υποτίμηση στη Μαρία Κίτσου, που δεν έπαιζε σε «μικρά θεατράκια της Αθήνας».

Η Μαρία Κίτσου είναι απόφοιτη του Εθνικού Θεάτρου κι έχει παίξει σε παραγωγές του όπως το Πόθοι κάτω από τις λεύκες, το 2017, Στα κόκκινα φανάρια το 2012 κ.α. Έχει παίξει στην Επίδαυρο, στο Ηρώδειο, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου κι έχει βραβευτεί με την ερμηνεία της στην παράσταση Τα Ορφανά με την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη. Δεν ήταν άγνωστη, ούτε παραχώρησε πρώτη φορά συνεντεύξεις τώρα. Απλά ως τώρα οι συνεντεύξεις της δεν αφορούσαν την τηλεόραση και είναι ακριβώς γι’ αυτό που δεν υπήρχε λόγος κανείς να τη φέρει σε δύσκολη θέση με αδιάκριτες ερωτήσεις.

Κι είναι κι αυτό «μη μιλάς αν σε ενοχλεί», που κάπως με ξενίζει. Δεν είναι στάση που διορθώνει τα κακώς κείμενα. Με το να αρνούμαστε να δούμε ότι συμβαίνουν και κανιβαλισμοί, δεν διορθώνουμε τίποτα. Δεν μπορούμε από τη μια να ξεσπαθώνουμε για ερωτήσεις που δεν πρέπει να γίνονται πια, με αδιακρισίες που δεν αφορούν κανέναν κι από την άλλη να μη δεχόμαστε ότι μπορεί να έχουν ενοχλήσει κάποιον άνθρωπο αυτές οι ερωτήσεις που «πολεμάμε». Ούτε να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να μη μιλάνε για όσα τους ενοχλούν κι από την άλλη να μας «τη δίνουν» τα «Καθίστε φρόνιμα» που έχουν ακουστεί κατά καιρούς από συναδέλφους τους για λόγους που δεν αφορούν εμάς και το δικό μας επάγγελμα.

Ας είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας πρώτα απ’ όλα. Δεν είμαστε όρνια, ναι, αλλά ο αγώνας για μία είδηση, ειδικά στην τηλεόραση μπορεί να εξελιχθεί σε αρένα και οι άνθρωποί που βρίσκονταν στην αρένα, μονομάχοι. Ουκ ολίγες οι φορές που οι δημοσιογράφοι απευθύνονται στους πιο λάθος ανθρώπους για τα πιο λάθος θέματα υποψιαζόμενοι ότι θα «βγάλουν τίτλους». Ουκ ολίγες οι φορές που οι ερωτήσεις πάνω στην πίεση της στιγμής έγιναν από άκομψες έως φάτσα φόρα αδιάκριτες.

«Κι εγώ που είπα ότι είμαι θυμωμένη και καλά με τη Μαρία, δεν είμαι θυμωμένη μαζί της. Απλά μου δίνει το έναυσμα και την αφορμή να πω κάτι που λένε πάρα πολλοί ηθοποιοί. Έχω κουραστεί να ακούω “δεν μου αρέσει η έκθεση”, ενώ κάνουν ένα επάγγελμα έκθεσης και όταν έρθει η ώρα να προωθήσουν τις παραστάσεις τους και τις δουλειές τους και τα έργα τους φωνάζουν τις κάμερες», κατέληξε η Ελεονώρα Μελέτη.

Συμμερίζομαι την κούραση. Απλά καμιά φορά καλό είναι να θυμόμαστε όλοι ότι οι ηθοποιοί εκτίθενται από επιλογή ως ρόλοι κι από ανάγκη ως άνθρωποι για να προσελκύσουν το κοινό να δει τη δουλειά τους. Εμείς από την άλλη, εκθέτουμε τον εαυτό μας μόνο όταν σχολιάζουμε τις δικές τους ιδέες και τα λεγόμενά τους. Από ανάγκη κι εμείς να προσελκύσουμε το δικό μας κοινό. Ας αναγνωρίσουμε, λοιπόν, την αμφίδρομη σχέση της αναγκαιότητάς μας. Κι ας βάλουμε στο νου μας πως αν δεν θέλουμε να καταπατούμε τα όρια κάποιου, μπορούμε να μην το κάνουμε και να μένουμε ανεπηρέαστοι από την εικόνα του για το «σινάφι» μας. Κι από την απέναντι πλευρά, αν δεν θέλουν μπορούν να μην απαντούν και να μένουν κι εκείνοι ανεπηρέαστοι από την άποψή μας για το δικό τους.