CELEBRITIES

Η Μαρία Ηλιάκη παιδί στην αγκαλιά της μαμάς της. Δεν κλαίω, εσύ κλαις

Instagram.com/marakiiliaki/

Το πιο παράξενο πράγμα που μπορεί να συμβεί ποτέ στη ζωή μας ως παιδιά, είναι το να συνειδητοποιούμε πόσο πολύ μοιάζουμε τελικά στους γονείς μας. Ιδιαίτερα παράξενη στιγμή γίνεται αυτή η συνειδητοποίηση για όσα παιδιά παραμένουν παιδιά, ακόμα κι αν οι γονείς τους έχουν φύγει από τη ζωή. Μία φωτογραφία, μία συμπεριφορά, ένα βλέμμα μας μπορεί ξαφνικά να μας φέρει πιο κοντά στους γονείς μας που χάσαμε, αλλά που ξεκινάμε να αναγνωρίζουμε στο πρόσωπό μας. Που ξεκινάμε να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό το «θα ζουν για πάντα μέσα σου» που έχουμε ακούσει πολλές, πολλές φορές. Η Μαρία Ηλιάκη μοιράστηκε μία τέτοια στιγμή με τους διαδικτυακούς της ακόλουθους την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου.

Αφορμή για την ανάρτηση που πραγματοποίησε η Μαρία Ηλιάκη, ήταν το γεγονός ότι η μητέρα της θα γιόρταζε την ονομαστική της ζωή στις 17 Ιανουαρίου αν βρισκόταν στη ζωή. Η Μαρία Ηλιάκη θέλησε να της ευχηθεί με έναν τρόπο. Μοιράστηκε, λοιπόν, μία φωτογραφία στην οποία η ίδια είναι μικρό κορίτσι στην αγκαλιά της μαμάς της που την κοιτάζει περήφανη.

«Και κάπως έτσι έχουμε πια ακριβώς το ίδιο βλέμμα εμείς οι δυο», έγραψε η Μαρία Ηλιάκη σχολιάζοντας την φωτογραφία των παιδικών της χρόνων. «Χρόνια πολλά μαμά κι ας μην είσαι εδώ», πρόσθεσε στη λεζάντα της ανάρτησής της.

Η Μαρία Ηλιάκη είχε χάσει τη μητέρα της το 2012. Η ίδια είχε αποκαλύψει το τατουάζ που έχει αφιερώσει στη μνήμη της, με το όνομά της μητέρας της, Αθανασία, ανήμερα της ίδιας γιορτής το 2021 και πάλι μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram.

«Είναι ευλογία να λυπάσαι όταν δεν υπάρχει. Είναι ευλογία να θυμώνεις γιατί σου έφυγε, σου άφησε κενά, δεν σε καταλαβαίνει πια. Για εκείνο το ´Αχ μανούλα μου’ που σου βγαίνει αυθόρμητα σε μικρές καθημερινές στιγμές. Κράτησε την εικόνα της μάνας σου ως δίχτυ ασφαλείας, είτε κατάφερε, είτε όχι να είναι αποτελεσματική στο ρόλο της γιατί εσένα σου έδωσε τη ζωή. Και άφησε την από εκεί που είναι να σου στέλνει την ευλογία η τη συγνώμη της. Γιατί έτσι κ αλλιώς μέσα από σένα ζει», έγραφε τότε η παρουσιάστρια.

Η Μαρία Ηλιάκη είχε αποκαλύψει σε παλιότερη συνέντευξή της στο περιοδικό ΟΚ! το πώς η απώλεια της δικής της μαμάς την επηρεάζει σε σχέση με τη μητρότητα, που βιώνει από τον Ιούλιο του 2021, έχοντας αποκτήσει την κόρη της.

«Έχω γίνει πιο ήρεμη και υπομονετική και γενικώς προσέχω πιο πολύ. Για παράδειγμα, οδηγώ προσεκτικά, φοβάμαι μην πάθω τίποτα. Έχω μέσα μου το άγχος μήπως μείνει η μικρή χωρίς μαμά, όπως έμεινα εγώ χωρίς τη μαμά μου», είχε εξομολογηθεί χαρακτηριστικά.

Η ίδια μιλούσε και για το πώς τα τελευταία χρόνια οι προτεραιότητές της έχουν αλλάξει σημαντικά. Η Μαρία Ηλιάκη, που επέστρεψε πέρσι τηλεοπτικά μέσα από την εκπομπή Τι Λες Τώρα και πλέον ετοιμάζεται να αναλάβει μαζί με τον Νικόλα Ράπτη την παρουσίαση επετειακής εκπομπής του ΑΝΤ1, δηλώνε στην συνέντευξή της για το περιοδικό ΟΚ!: «Δεν δίνω πια απόλυτη προτεραιότητα στη δουλειά μου, όπως παλιά. Από τα 18 μου δούλευα όλη μέρα. Ήθελα να πηγαίνουν όλα καλά στη δουλειά και έλεγα πως θα έρθουν και τα υπόλοιπα. Τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αλλάξει, σκέφτομαι πως θέλω να είναι καλά η οικογένειά μου, ο Στέλιος και τώρα και το μωρό μας, και θα έρθουν και τα υπόλοιπα».