CELEBRITIES

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου άλλαξε το όνομά της. 5 διάσημοι που έκαναν το ίδιο

NDP Photo/NDP PHOTO

Αρχικά την ήξερες ως Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, μετά τον θάνατο της μητέρας της, Ζωής Λάσκαρη, αν την παρακολουθούσες στο Instagram θα είχες διαπιστώσει την πρώτη αλλαγή στο όνομά της, που έγινε Μαρία Ελένη Ζωή. Αυτή τη φορά ξέχνα όσα ήξερες. Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου άλλαξε ξανά το όνομά της κι αυτή τη φορά ριζικά.

Με ένα βίντεό της στο TikTok η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου μοιράστηκε με τους followers της τη χαρά της που πλέον ονομάζεται Αίθρα. Η Αίθρα κατά τη μυθολογία ήταν η μητέρα του ήρωα Θησέα, πριγκίπισσα της Τροιζήνας και κόρη του βασιλιά της, Πιτθέα. Ο Πιτθέας ήταν που μέθυσε τον βασιλιά της Αθήνας, Αιγαία, τον έβαλε να πλαγιάσει με την κόρη του, Αίθρα και κάπως έτσι ήρθε ο Θησέας στον κόσμο (κατά άλλη εκδοχή του μύθου ο Θησέας είναι γιος της Αίθρας και του Ποσειδώνα).

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου λέγεται πλέον Αίθρα

Και μετά από τη σύντομη βόλτα μας σε μυθολογικά μονοπάτια επιστρέφουμε στο TikTok της πρώην Μαρίας Ελένης Λυκουρέζου και νυν Αίθρας Λυκουρέζου. «Πόσο χαίρομαι που άλλαξα το όνομά μου! Που με λένε Αίθρα και όχι Μαρία Ελένη Ζωή», έγραψε εκεί η κόρη της Ζωής Λάσκαρη και του Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

«Το Αίθρα αγαπώ πλέον και το Αίθρα με αντιπροσωπεύει πλέον. Και ένας λόγος παραπάνω που δεν θέλω να με λένε πλέον Μαρία Ελένη είναι γιατί Μαρία Ελένη ονομάζουν την εισαγγελέα που αθώωσε τον Ηλία Μίχο. Οπότε, ευτυχώς που έχω επιλέξει το Αίθρα και όχι το Μαρία Ελένη πια», σημείωσε στη συνέχεια κι αυτός είναι ένας μάλλον ιδιαίτερος λόγος για να αλλάξει κανείς το όνομά του. «Αλλάζω τα πάντα. Αυτό που ήμουν δεν είμαι πια. Αγαπώ τις αλλαγές. Τη ροή», κατέληξε στην ανάρτησή της η Αίθρα (πια) Λυκουρέζου.

Αυτό που ξεκίνησε ως Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, πάντως, μάλλον θα το συνεχίσει και ως Αίθρα. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το να μοιράζεται τις σκέψεις της και τη φιλοσοφία ζωής της με τους ακολούθους της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μέσω αυτών έχει μιλήσει η κόρη της Ζωής Λάσκαρη για τα χρόνια που έχει επιλέξει έχοντας δώσει τις σχετικές μάχες της να ζει νηφάλια μία καθαρή ζωή, μέσω αυτών είχε μιλήσει για το αυτοάνοσο νόσημα από το οποίο έπασχε και αντιμετώπιζε ολιστικά. Αυτή τη φορά μοιράστηκε την επιλογή της να αλλάξει το όνομά της.

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου δεν είναι η μόνη celebrity που ξέρεις να έχει αλλάξει το όνομά της. Άλλοι το αλλάζουν πριν κάνουν καριέρα, όπως είχε κάνει και η μητέρα της το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Ζωή Κουρουκλή. Άλλοι το κάνουν και αφού βρεθούν στο απόγειο της καριέρας τους, όπως οι 5 διάσημοι που θα δεις παρακάτω που ήταν παγκοσμίως γνωστοί όταν αποφάσισαν να αλλάξουν το όνομά τους.

Kanye West

διάσημοι όνομα Μαρία Ελένη Λυκουρέζου Ashley Landis, File/AP Images

Ο πλουσιότερος Αφροαμερικανός καλλιτέχνης στην ιστορία της Αμερικής, αποφάσισε για προσωπικούς λόγους να αλλάξει το όνομά του σε Ye, αφήνοντας πίσω του όλες τις αναμνήσεις, τα γεγονότα και τις επιτυχίες που συνόδευσαν το όνομα Kanye West αυτά τα 44 χρόνια ζωής.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2018, όταν ο Kanye West είχε ανακοινώσει – με ανεπίσημο ακόμα τρόπο – την απόφασή του να τον φωνάζουν Ye και όχι Kanye West. Αυτός ήταν κι ο τίτλος του δίσκου που είχε τότε κυκλοφορήσει. Να σου θυμίσω, επίσης, και το tweet που ο ίδιος είχε κάνει πριν από περίπου τρία χρόνια. «Η ύπαρξη μέχρι πρότινος γνωστή ως Kanye West. Είμαι ο Ye», είχε γράψει, ανακοινώνοντας την αλλαγή του ονόματός του στους ακόλουθούς του.

Prince

διάσημοι όνομα Μαρία Ελένη Λυκουρέζου Chris O'Meara, File/AP Images

O Prince, η εμβληματική φιγούρα της pop σκηνής που άφησε τη δική του μουσική (και στιλιστική) κληρονομιά, το 1993, όσο βρισκόταν στο αποκορύφωμα της καριέρας του με μία συμβολική κίνηση, αποφάσισε να αλλάξει το όνομά του σε “Love Symbol” που σε ελεύθερη ελληνική μετάφραση σημάνει «σύμβολο της αγάπης».

Λόγω δυσκολίας της προφοράς του νέου του ονόματος, για κάποιο χρονικό διάστημα ο Prince αποκαλούνταν ως The Artist Formerly Known as Prince (Ο καλλιτέχνης που παλαιότερα ήταν γνωστός ως Prince). Ωστόσο, λόγω διαφωνιών με τη δισκογραφική εταιρία Warner Bros, ο Prince αναγκάστηκε να αφήσει για λίγο το νέο του όνομα, έως ότου λήξει το συμβόλαιό του.

Diddy

Jae C. Hong/AP Images

Έχει αλλάξει το όνομά του σε Puffy, Puff Daddy, P. Diddy, Diddy, Sean Jean, Brother Love, Sean Love Combs κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Ο rapper Sean Combs, όπως είναι το αληθινό του όνομα έχει επιδείξει μία αναποφασιστικότητα σε ό,τι αφορά το όνομά του. Το τελευταίο από τα ονόματά του είναι το Sean Love Combs, που υιοθέτησε το 2021.

Lisa Bonet

διάσημοι όνομα Μαρία Ελένη Λυκουρέζου Richard Shotwell/Invision/AP, File/AP Images

Μπορεί ακόμα να κρατά το Lisa Bonet στα επαγγελματικά της projects αλλά το όνομα που θα βρεις στα χαρτιά της, είναι αυτό που υιοθέτησε μετά τον χωρισμό της από τον Lenny Kravitz, το 1995. Τη λένε Lilakoi Moon.

Drake

Jonathan Short/Invision/AP, File/AP Images

Είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως Aubrey Graham στο Degrassi: The Next Generation κι ήταν αγαπητός στο κοινό με αυτό. Ωστόσο, το 2009 πριν κυκλοφορήσει το πρώτο του album αποφάσισε να γίνει ο Drake που όλοι ξέρουμε μέχρι σήμερα.