CELEBRITIES

Η Λίτσα Πατέρα δέχτηκε «επίθεση» από τον γάτο της, κι αν έχεις γάτα, (γα)ταυτίσου

Papadakis Press Προκόπης Οικονομόπουλος

Να σου πω ότι δεν ταυτίστηκα με τη Λίτσα Πατέρα; Θα σου πω ψέματα. Όποιος έχει κάνει τηλεεργασία με γάτα ταυτίστηκε. Τα γρατζουνισμένα μου χέρια που αυτή τη στιγμή κάνουν ζογκλερικά για να φτάσουν το πληκτρολόγιο γιατί ανάμεσά τους είναι η γάτα μου η Μάγια, ταυτίζονται. Όλο μου το είναι ταυτίζεται. Η Λίτσα Πατέρα εμφανίστηκε μέσω Skype στο Πρωινό για να δώσει τις προβλέψεις των ζωδίων τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Δεν ήταν μόνη της στο πλάνο. Μπροστά της, με αντιτηλεοπτικά στραμμένη την πλάτη του στην κάμερα ήταν ο γάτος της, ο Μπρούνο.

Βέβαια, κα Λίτσα Πατέρα μου, επειδή μεταξύ γατομάνων πρέπει να υπάρχει ειλικρίνια, τον κουρδίσατε κι εσείς τον Μπρούνο κι ακολούθησε η σκηνή απείρου κάλλους μεταξύ σας. Κουνούσε η Λίτσα Πατέρα το στυλό της μπροστά στον Μπρούνο να τον απασχολεί, άπλωνε το ποδαράκι του εκείνον να το πιάσει. Σταμάτησε κάποια στιγμή για να πιάσει τον Αστρολόγο δίπλα της να τον δείξει στην κάμερα, καθώς απαντούσε σε κάποιο άνευ σημασίας για την ιστορία μας, σχόλιο που έκανε ο Βασίλης Ζούλιας για εκείνη, τα έχασε κι ο Μπρούνο. Σου λέει το γατί, κάπως αλλάζει το παιχνίδι εδώ, κάπου αλλού πρέπει να στραφώ.

Η Λίτσα Πατέρα προσπάθησε να τον συγκρατήσει στη θέση του και ο Μπρούνο σκέφτηκε πώς αυτό είναι το νέο παιχνίδι. Και τη δάγκωσε στο χέρι. Η αστρολόγος έβγαλε μια μικρή κραυγή και κατέβασε με συνοπτικές διαδικασίες τον Μπρούνο στο πάτωμα. Όπως έχω κάνει εγώ τουλάχιστον 5 φορές από το πρωί με τη Μάγια, λέγοντας «Έχω δουλειά τώρα». Το ίδιο είπε και η Λίτσα Πατέρα κι επικεντρώθηκε στα ζώδια.

Πάνω που ξεκίνησε να λέει τα ζώδια, ο Μπρούνο έκανε και πάλι την εμφάνισή του. Αυτή τη φορά πίσω της. Επικίνδυνα κοντά στο ενυδρείο όπου ζει το χελωνάκι της αστρολόγου. Η Λίτσα Πατέρα ενημερώθηκε από το κοντρόλ, δηλαδή τη Φαίη Σκορδά, ο Μπρουνο δεν έφαγε το χελωνάκι και η ζωή συνεχίστηκε. Κι ο λόγος που στα έγραψα όλα αυτά είναι επειδή το γέλιο σώζει ζωές ειδικά σε περιόδους δύσκολες σαν αυτές που διανύουμε. Κι όποτε χρειαστείς ένα video να ξεχαστείς μπορείς να πατάς το play.

Γιατί μας αρέσει να βλέπουμε βίντεο με γάτες όπως το παραπάνω με τη Λίτσα Πατέρα και τον Μπρούνο

Δεν είσαι μόνη σου σε αυτό. Οι περισσότεροι απολαμβάνουν τα video με πρωταγωνίστριες γάτες και υπάρχει και επιστημονική έρευνα που το εξηγεί. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2015 σε πανεπιστήμιο της Indiana αποκαλύπτει ότι όσοι άνθρωποι βλέπουν βίντεο με πρωταγωνίστριες γάτες έχουν μόνο θετικα συναισθήματα να προβάλλουν. Eπικεφαλής της έρευνας ήταν η Jessica Gall Myrick.

«Κάποιοι άνθρωποι ίσως αναρωτηθούν ότι τα βίντεο με γάτες δεν είναι αρκετά σοβαρό θέμα για να πραγματοποιηθεί έρευνα για αυτό. Ωστόσο τα γεγονότα τους διαψεύδουν, μιας και τα συγκεκριμένα βίντεο είναι από τα πιο δημοφιλή στο διαδίκτυο», ανέφερε η Myrick και πρόσθετε «αν θέλουμε να καταλάβουμε καλύτερα πως επιδρά το διαδίκτυο στον καθένα ξεχωριστά αλλά και στην κοινωνία, δεν γίνεται να αγνοήσουμε αυτό το φαινόμενο».

Τα ευρύματά της ήταν τα εξής:

  • Οι άνθρωποι ένιωθαν πως γεμίζουν με ενέργεια και σκεφτόντουσαν πιο θετικά αφού έβλεπαν κάποιο βίντεο με γάτα.
  • Είχαν λιγότερα αρνητικά συναισθήματα, όπως άγχος, κάποια ενόχληση ή λύπη.
  • Συχνά βλέπουν τέτοια βίντεο στη δουλειά ή όταν διαβάζουν
  • Η χαρά που νιώθουν επειδή βλέπουν κάποιο τέτοιο βίντεο δεν μειώνεται από την αίσθηση ότι χρονοτριβούν.
  • Όσοι έχουν γάτες αλλά και όσοι είναι ντροπαλοί είναι πιο πιθανό να παρακολουθήσουν βίντεο με γάτες.

Για όλα τα παραπάνω, λοιπόν, ευχαριστούμε τη Λίτσα Πατέρα.