CELEBRITIES

Η Κοραλία Καράντη αντιδρά εξοργισμένη προς όσους την παρεξήγησαν. Η υπέροχη απάντηση της Φιλαρέτης Κομνηνού

Papadakis Press Γιάννης Νταρίλας

Όλα ξεκίνησαν όταν η Κοραλία Καράντη εμφανίστηκε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», όπου μίλησε κυρίως για τις καταγγελίες που γίνονται αυτό το διάστημα στον χώρο του θεάματος. Η Κοραλία Καράντη δήλωσε αδιαμφισβήτητα υπέρ των θυμάτων που προχωρούν σε καταγγελίες, τόνισε ότι ως θύμα και η ίδια αν χρειαστεί θα καταθέσει υπέρ των θυμάτων, αλλά κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της, χρησιμοποίησε εκφράσεις το λιγότερο ατυχείς.

Η Κοραλία Καράντη μίλησε για ένα «σεξουαλικό αλισβερίσι» που χαρακτηρίζει αυτό το διάστημα το θέατρο. «Δεν είναι αυτό το ατέλειωτο σεξουαλικό αλισβερίσι το θέατρο» είπε χαρακτηριστικά. «Έχω βρεθεί κι εγώ αντιμέτωπη με παρόμοια κατάσταση απέναντι σε κάποιον. Δεν έχει καμία σεξουαλική υπόσταση. Είναι μια μάχη που έδωσα μόνη μου και ξεπέρασα. Φώναξα και δεν εισακούστηκα», σημείωσε η Κοραλία Καράντη εξηγώντας στη συνέχεια ότι οι άνθρωποι που καταχρώνται την εξουσία τους απέναντι σου είναι παντού. Κι εκεί ήρθε η ώρα του μεγάλου ατοπήματος.

«Bullying μπορεί να σου κάνει και ο φοροτεχνικός σου, bullying μπορεί να σου κάνει ο αλλοδαπός επειδή είσαι γυναίκα και δεν πάει στον άντρα που είναι δίπλα του. Έρχεται σε ‘σένα και θέλει σώνει και καλά να σου καθαρίσει το τζάμι και καμιά φορά σε απειλεί με το βλέμμα του. Ο αλλοδαπός, ο τελευταίος στην κοινωνία», σημείωσε η Κοραλία Καράντη και οι αντιδράσεις ήρθαν από παντού.

Αντιδράσεις προκάλεσε επιπλέον ο διαχωρισμός των διαφόρων μορφών βίας. «Τους αλαζόνες τους αναλαμβάνει η ζωή μόνη της, τους εν δυνάμει βιαστές ευτυχώς έχουμε δημοκρατία και νόμους και ευτυχώς τους αναλαμβάνουν οι νόμοι», σημείωσε η Κοραλία Καράντη.

«Σημασία έχει ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του σε πολύ μεγάλο βαθμό και πρέπει να δίνει τη μάχη του. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την τύχη στη δεδομένη στιγμή που τους συμβαίνει αυτό, να δώσουν τη μάχη τους. Οι άνθρωποι οι οποίοι είναι εξ επαγγέλματος “διώκτες” απομονώνουν το θύμα που είναι ευάλωτο. Μπορεί να είναι ευάλωτο στη συγκεκριμένη στιγμή, μπορεί να είναι ευάλωτο επειδή κουβαλά κάτι από τα παιδικά του χρόνια, μπορεί να είναι ευάλωτο λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού. Είναι περίπλοκα τα πράγματα. Η αλήθεια όμως δεν είναι κτήμα κανενός, έχει και άσπρες και μαύρες και γκρίζες ζώνες. Η απόλυτη αλήθεια αφορά μόνο τις θεμελιώδεις αξίες της ζωής και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί οτιδήποτε καταγγέλλουμε δημόσια εμπεριέχει την υποκειμενικότητά μας, αυτό που μας αφορά», σημείωσε η Κοραλία Καράντη σε μία τοποθέτηση κατά τη γνώμη μου γεμάτη «ναι μεν στηρίζω, αλλά».

Η Φιλαρέτη Κομνηνού απαντά στην Κοραλία Καράντη

Το κομμάτι της συνέντευξής της που προκάλεσε τις περισσότερες αντιδράσεις ήταν αυτό που αφορούσε τον «τελευταίο της κοινωνίας» αλλοδαπό. Μπορεί η πρόθεση της Κοραλίας Καράντη να ήταν να εκφράσει την θέση αδυναμίας από την οποία ξεκινά ένας αλλοδαπός σε μία κοινωνία που συχνά του δείχνει το ρατσιστικό της πρόσωπο, ωστόσο όπως είπε η ίδια πρέπει να προσέχουμε για όσα εκφράζουμε δημόσια.

Η Φιλαρέτη Κομνηνού θέλησε να απαντήσει στην τοποθέτηση της Κοραλίας Καράντη και το έκανε με ένα τουλάχιστον συγκινητικό post της στο Instagram. «Εμένα πάντως κάθε φορά που μου καθαρίζει τα τζάμια στο αυτοκίνητο το παιδί από το Μπαγκλαντές και με αποκαλεί “γεια σου φίλη μου” η ψυχή μου γαληνεύει. Ψάξτε αλλού για bullying», ανέφερε η Φιλαρέτη Κομνηνού στο post της.

Η παρέμβαση της Κοραλίας Καράντη στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται»

Η απάντηση της Φιλαρέτης Κομνηνού στην Κοραλία Καράντη έγινε θέμα στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» του Alpha, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου. Η Ναταλία Γερμανού σχολίασε το θέμα σημειώνοντας: «Η κα Κομνηνού, η Φιλαρέτη μας, απάντησε για λογαριασμό όλων μας». Ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης μίλησε για το «ιντερλούδιο των κλισέ και στερεοτύπων», που ανέφερε στη συνέντευξή της, ενώ η Εβελίνα Νικόλιζα εξήγησε ότι θέλει να πιστέψει ότι ήταν ένα άστοχο παράδειγμα. «Θέλω να πιστεύω ότι δεν τα πιστεύει καν, μιλάμε για την Κοραλία Καράντη ρε παιδιά»

«Δυστυχώς όλη της η συνέντευξη, είχε τέτοια παραδείγματα. Μίλησε για τις καταγγελίες και σημείωσε πως “η αλήθεια δεν είναι κτήμα κανενός”. Άστοχο επίσης σε μία τέτοια στιγμή», σημείωσε η Ναταλία Αργυράκη, ενώ ο Κώστας Τσουρός υποστήριξε ότι «Ίσως να ήθελε να πει κάτι άλλο». Το θέμα έκλεισε σε αυτό το σημείο γιατί όπως είπε η Ναταλία Γερμανού δεν υπήρχε ο απαραίτητος αντίλογος από την πλευρά της Κοραλίας Καράνη. Ώσπου ήρθε ο αντίλογος με τη μορφή ενός εξοργισμένου τηλεφωνήματος.

«Μου χτυπάτε ένα πράγμα για το οποίο είμαι πάρα πολύ ευαίσθητη. Εγώ η ίδια προέρχομαι από οικογένεια προσφύγων. Αυτό που είπα είναι ότι η θέση της γυναίκας είναι τέτοια στην κοινωνία που ακόμα και ένας άνθρωπος που είναι αδικημένος, πονεμένος και στέκεται στο φανάρι μπορεί να ασκήσει bullying σε μια γυναίκα. Ευχαριστώ που μου δίνετε το βήμα για να ξεπεράσω την δειλία μου, τον φόβο που αισθάνονται και άλλοι άνθρωποι να πουν μια αντίθετη γνώμη. Νόμιζα ότι έχουμε δημοκρατία», είπε φανερά φορτισμένη η Κοραλία Καράντη.

«Όλες αυτές τις μέρες, από την προηγούμενη Πέμπτη που πήγα στην εκπομπή, προσπαθώ να καταλάβω και να καταπιώ τον θυμό και την αγανάκτηση μου για την παραμόρφωση των λόγων μου. Δεν είχα καμία πρόθεση να πω αυτά τα τερατώδη πράγματα που μου καταλογίζονται», ανέφερε στη συνέχεια.

«Όποιος δεν είναι κακοπροαίρετος και ακούσει προσεκτικά την εκπομπή εκείνη, την αναθεματισμένη που είχα την αφέλεια να πάω για να πω δυο λόγια για το επάγγελμά μου που βάλλεται αυτή τη στιγμή σε τραγικό βαθμό, θα καταλάβαινε τι ήθελα να πω. Είναι ολοφάνερο ότι δεν ήθελα να πω αυτό που μου καταλογίζουν», συμπλήρωσε η ηθοποιός με την ομάδα της εκπομπής να προσπαθεί να αντικρούσει τους ισχυρισμούς της, σημειώνοντας ότι τα λεγόμενά της, προφανώς χρειάζονταν επεξήγηση.

«Έκανα μία αστοχία που μπορεί ο καθένας να κάνει», σημείωσε η Κοραλία Καράντη. «Δεν μπορείτε να με κανιβαλίζετε. Είπα κάποια πράγματα που ενόχλησαν προφανώς και κάποιοι πιάστηκαν από αυτό το φραστικό ατόπημα», σημείωσε η Κοραλία Καράντη. Η ηθοποιός επανέλαβε ότι θα καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης κάθε γυναίκας που έχει πέσει θύμα και φτάσει στο δικαστήριο και ότι και η ίδια έχει υπάρξει θύμα.

«Ο λόγος ο οποίος δεν το είπα πολύ ξεκάθαρα ότι θα πάω μάρτυρας υπεράσπισης είναι γιατί δεν θέλω να τσιτώνονται κίτρινα αυτιά. Δεν βγήκα να πω #metoo κι εγώ ήμουν θύμα. Υπήρξα κι εγώ θύμα μιας εποχής πολύ σκληρής κι έδωσα τη μάχη μου, είπα το όχι μου αυτό που οφείλει να λέει ο καθένας. Οφείλουμε να λέμε όχι και να αντιστεκόμαστε. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγούμε να ξεκοιλιαστούμε στα πεζοδρόμια. Αυτή είναι η άποψή μου και δικαιούμαι να τη λέω», τόνισε η Κοραλία Καράντη. Και κάπως έτσι ολοκλήρωσε τη
φορτισμένη τοποθέτησή της.