CELEBRITIES

Η Kim Kardashian έγινε 40 και το φαντασμαγορικό πάρτι της εξόργισε το Twitter. Καμία αδικία εδώ

AP Images Danny Moloshok/Invision for the Television Academy

Η Kim Kardashian συμπλήρωσε αυτήν την εβδομάδα τα 40 χρόνια ζωής της. Είναι ένα σημείο ορόσημο στη ζωή αρκετών ανθρώπων, πόσο μάλλον στη ζωή των ανθρώπων που ζουν στο επίκεντρο της δημοσιότητας εδώ και χρόνια. Η Kim Kardashian κατάφερε με τον κατάλληλο σχεδιασμό να κάνει πάρτι ακόμα και μέσα σε μία πανδημία, την ώρα μάλιστα του δεύτερου πιο έντονου κύματός της.

Η Kim Kardashian, ο άνθρωπος που έδωσε νόημα στην έννοια Influencer θα πρέπει να σκέφτηκε αρκετή ώρα τι πρόκειται να μοιραστεί από αυτό το πάρτι στα social media. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, δεν το σκέφτηκε αρκετά. Αν το είχε σκεφτεί αρκετά στην εποχή του Covid – 19, ενώ άνθρωποι πεθαίνουν ή προσπαθούν να βγάλουν τα προς το ζην σε μία περίοδο εντονότατης οικονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας, μάλλον θα αποσιωπούσε το πάρτι. Θα το έκανε, αλλά δεν θα μιλούσε γι’ αυτό. Είχε ξανακάνει όμως το ίδιο λάθος στην καραντίνα.

H «ταπεινότητα» και τα προνόμια

Η Kim Kardashian μετά από περισυλλογή, παρόμοια φαντάζομαι με εκείνη της Μαρίας Αντουανέττας, έγραψε στο Twitter τις σκέψεις της περί «ταπεινότητας» και «ευλογίας», αναρτώντας φωτογραφίες από το ολιγοήμερο πάρτι της σε ιδιωτικό νησί. Γιατί πάνω απ’ όλα η Kim Kardashian ήθελε να πείσει το κοινό ότι αναγνωρίζει τα προνόμιά της. Κι ό,τι ακόμα και το πάρτι της που περιλάμβανε χορό, ποδηλατάδες και κολύμπι με φάλαινες, αντιμετωπίστηκε με ταπεινότητα από εκείνη και τους δεκάδες καλεσμένους της.

«Μετά από 2 εβδομάδες πολλαπλών εξετάσεων και καραντίνας για όλους, έκανα έκπληξη στον πιο στενό κύκλο δικών μου ανθρώπων και ταξιδέψαμε όλοι μαζί σε ένα ιδιωτικό νησί όπου μπορούσαμε να προσποιούμαστε ότι τα πράγματα ήταν φυσιολογικά για λίγο», έγραψε μεταξύ άλλων η Kim Kardashian. «Χορέψαμε, κάναμε ποδήλατο, κολυμπήσαμε κοντά σε φάλαινες και πόσα ακόμα. Καταλαβαίνω ότι για τον περισσότερο κόσμο αυτό είναι τόσο ανέφικτο τώρα, οπότε σε κάτι τέτοιες στιγμές υπενθυμίζω στον εαυτό μου με ταπεινότητα πόσο προνομιούχα είναι η ζωή μου», σημείωσε η Kim Kardashian.

Όχι, Kim μου, δεν το υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ποτέ. Απόδειξη, ο κακός χαμός που έγινε στο Twitter μετά από αυτή σου την εξομολόγηση. Οι χρήστες του Twitter, άλλοι με χιούμορ και σκηνές από τις ταινίες “Midsommar”, «Παράσιτα» και “The Wicker Man”, άλλοι με παραίτηση εξηγώντας πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα για τους ίδιους και άλλοι με οργή, αντέδρασαν σε όσα μοιράστηκε η Kim Kardashian. Ακολουθούν κάποιες τέτοιες αντιδράσεις ανθρώπων που αποχαιρέτησαν δικούς τους που χάθηκαν από τον Covid, μέσω τηλεφώνου, άλλων που έχασαν πρόσφατα λόγω lockdown τη δουλειά τους και μερικών ακόμα που απλά δεν καταλαβαίνουν τι έχει μέσα στο κεφάλι της η Kim Kardashian.

Δεν είναι ακριβώς αυτό όμως που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό. Είναι το χάσμα μεταξύ του τι μπορεί να θεωρεί «φυσιολογικό» η Kim Kardashian και τι άνθρωποι που ανήκουν σε άλλα οικονομικά στρώματα. Η «φυσιολογικότητα» στην απόλυτη και αντικειμενική της διάσταση, δεν υπάρχει. Βιώνεται διαφορετικά από την Kim Kardashian και από εσένα κι εμένα.

Οι αντιδράσεις στο Twitter

 

H «απάντηση» της Kim Kardashian

H ίδια η Kim Kardashian πάντως αποδεικνύοντας ότι είναι αυθεντία στα social media αλλά και στο backlash των χρηστών του, επανήλθε την επομένη με ένα μήνυμα. «Τώρα που έχω την προσοχή σας, ψηφίστε. Έμειναν 6 ημέρες», είπε προσθέτοντας μερικές ακόμα φωτογραφίες στο album του πάρτι της.

Αποπειράθηκε να γυρίσει κάπως το κλίμα; Μάλλον. Δεν τη βοηθάει ωστόσο, το γεγονός ότι η υποψηφιότητα του συζύγου της Kanye West έχει θεωρηθεί από πολλούς τρόπος απόσπασης ψήφων των μαύρων δημοκρατικών πολιτών, προκειμένου να ξαναβγεί πρόεδρος ο Donald Trump.