CELEBRITIES

Η Καίτη Γαρμπή μιλά για όσα έζησε στην ένοπλη ληστεία στο σπίτι της

NDP Photo Agency

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου έχει χαραχτεί στη μνήμη της Καίτης Γαρμπή και του Διονύση Σχοινά σαν μία φριχτή νύχτα. Κι αυτό γιατί τα ξημερώματα ένοπλοι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι τους στη Νέα Ερυθραία. Πέντε ημέρες μετά το περιστατικό, η Καίτη Γαρμπή επέστρεψε στο Instagram και με μια μακροσκελή ανάρτηση θέλησε να μιλήσει για όσα βίωσε.

Θέλησε παράλληλα να ευχαριστήσει όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στην ίδια και τον σύζυγό της, όταν το περιστατικό έγινε γνωστό από τον Τύπο. Η Καίτη Γαρμπή μίλησε για την τρομακτική αυτή νύχτα, τη ψυχραιμία του Διονύση Σχοινά, την καλοσύνη των γύρω τους. Κι όλα αυτά συνοδευόμενα από το απαραίτητο αισιόδοξο kaitoji, που εκφράζει την στάση ζωής της τραγουδίστριας και την μεγάλη της αγάπη με τον σύζυγό της.

Το χρονικό της ληστείας

Σύμφωνα με όσα έχουν κυκλοφορήσει στα μέχρι τώρα δημοσιεύματα, όλα ξεκίνησαν στις 5.00 τα ξημερώματα όταν η Καίτη Γαρμπή επέστρεψε σπίτι της μετά την εμφάνισή της στο νυχτερινό κέντρο όπου τραγουδά μαζί με τον Γιώργο Σαμπάνη. Τέσσερις ένοπλοι είχαν στήσει ενέδρα  και την περίμεναν. Δύο από αυτούς εμφανίστηκαν μπροστά της με το που πάρκαρε το αυτοκίνητό της και την ανάγκασαν να τους ανοίξει το σπίτι όπου βρισκόταν ο σύζυγός της.

Δένοντας και απειλώντας τον Διονύση Σχοινά ότι θα του «φυτέψουν μια σφαίρα στο κεφάλι», τον υποχρέωσαν να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο,, από όπου σύμφωνα με τις καταθέσεις του ζευγαριού αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα. Την επομένη η Καίτη Γαρμπή επέστρεψε στην πίστα όπου απευθυνόμενη στο κοινό του νυχτερινού κέντρου είπε: «Θέλω να πω ότι σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για μένα και την οικογένειά μου, γι’ αυτό θέλω διπλή αγάπη και διπλό χειροκρότημα».

Αναλυτικά το μήνυμα της Καίτης Γαρμπή:

«Πέρασαν 5 εικοσιτετράωρα από εκείνο το φριχτό ξημέρωμα της 25ης Γενάρη και σήμερα είμαι σε θέση να γράψω ένα μήνυμα.

Νιώθω τη μεγάλη ανάγκη να ευχαριστήσω όλους εσάς, φίλους, συγγενείς, συνάδελφους, γείτονες, φίλους φίλων, γνωστούς και αγνώστους για όλα τα μηνύματα που μας στείλατε.

Όλα ξεχείλιζαν από καθαρή αγάπη, από συμπόνοια, από καλοσύνη, από συμπαράσταση, από πίστη.

Ξέρω πως είσαστε πάρα πολλοί εσείς που προσευχηθήκατε για μένα και την οικογένεια μου. Νιώθουμε γι’ αυτό απέραντη συγκίνηση κι ευγνωμοσύνη και το γράφω με δάκρυα στα μάτια.

Κι εμείς δεν έχουμε σταματήσει να προσευχόμαστε και να ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά τον Θεό που μας έστειλε τους αγγέλους του να μας προστατέψουν τη στιγμή που χρειάστηκε να σταθούμε ψύχραιμοι και γεμάτοι πίστη μπροστά σε 4 οπλισμένους τύπους και να βγούμε ζωντανοί από τα χέρια τους.

Θέλω να ευχαριστήσω τον άντρα μου που με τη σοφία του, την ψυχραιμία του και την καλοσύνη του κυριολεκτικά έσωσε τις ζωές και των 3 μας. Κάθε μέρα είμαστε όλο και καλύτερα και προσπαθούμε να αφήσουμε πίσω μας ο,τι έγινε και να κοιτάμε μπροστά!

Δεν κάναμε δηλώσεις ΠΟΥΘΕΝΑ και σε ΚΑΝΕΝΑ αν και ξέρουμε πως θα θέλατε να ενημερωθείτε, από ενδιαφέρον κι αγάπη. Όμως θεωρήσαμε ότι θα ήταν ταπεινωτικό και ψυχοφθόρο να βγούμε δημόσια και να αναπαραστήσουμε τη φρίκη που ζήσαμε για την δημοσιότητα.

Σε όλους αυτούς που νοιάστηκαν πραγματικά για μας χωρίς να έχουν κανένα όφελος, φυσικά μιλήσαμε άμεσα και τους καθησυχάσαμε», έγραψε η Καίτη Γαρμπή πριν καταλήξει στο πιο σπουδαίο μήνυμα του post της.

«Τα υλικά γίνονται»

Ό,τι συμβαίνει στη ζωή μας πρέπει να το αντιμετωπίζουμε σαν μάθημα. Και η Καίτη Γαρμπή βρήκε ένα μάθημα μέσα από την εμπειρία της χρήσιμο για όλους. Με αυτό έκλεισε και την μακροσκελή της ανάρτηση. Με αυτό θα κλείσουμε κι εμείς. «Θέλω να βοηθήσω μέσα από αυτή την εμπειρία μου και να δηλώσω πως αν, αν ποτέ βρεθείτε σ αυτή τη θέση -να μη δώσει ποτέ ο Θεός τέτοιο κακό σε κανένα- να είστε ψύχραιμοι και να δώσετε με προθυμία ό,τι ζητήσουν. Τα υλικά γίνονται, οι άνθρωποι δεν ξαναγίνονται», κατέληξε η Καίτη Γαρμπή.

Και σε αυτό το τελευταίο θέλω να σταθείς ιδιαιτέρως. Τα υλικά γίνονται και δεν αξίζει να προβληματίζεσαι γι’ αυτά. Αυτό που γίνεται πιο δύσκολα είναι η αγάπη, αυτή που περιέβαλλε και την Καίτη Γαρμπή μετά τις δύσκολες ώρες που πέρασε. Σε αυτή να επενδύεις.