CELEBRITIES

Η Katy Perry πετάει πίτσα στους fans της και το κοινό στα social media εξαγριώνεται – δικαίως

Tony Tran/Resorts World Las Vega/MEGA/VISUALHELLAS.GR

Η Katy Perry ξεκίνησε πριν λίγες μέρες έναν νέο κύκλο εμφανίσεων στο Las Vegas. Αυτές τις εμφανίσεις χαρακτηρίζει μάλλον η έλλειψη φαντασίας και κυρίως ενσυναίσθησης, αφού η διάσημη pop star, αποφάσισε να «το γιορτάσει», με έναν ανορθόδοξο και σίγουρα καθόλου φιλικό προς το περιβάλλον και τις συνειδήσεις μας, τρόπο.

Η Katy Perry, λοιπόν, φαίνεται να διασκεδάζει πολύ στο Las Vegas, όπου και παρτάρει πλάι στην κονσόλα του DJ που επιλέγει τη μουσική. Το κοινό την επευφημεί και η star το απολαμβάνει. Σε μια καθόλα σουρεάλ στιγμή, βγαλμένη από ένα παράλληλο, αλλόκοτο σύμπαν αφθονίας, η τραγουδίστρια παίρνει ένα-ένα τα κομμάτια από μια πίτσα και τα πετάει στο κοινό. Στην αρχή μαζί με ένα πιάτο – λες και αυτό θα λειτουργούσε ποτέ – και στη συνέχεια, χωρίς αυτό.

Η Kate Perry εκσφενδονίζει κομμάτια πίτσας στο κοινό που χορεύει και τα υποδέχεται (;) με χαρά. Άραγε έφαγε κανείς; Αμφιβάλλω.

Το βίντεο ανέβηκε στον λογαριασμό του περιοδικού dazed στο instagram και, όπως ήταν αναμενόμενο, έφερε σωρεία αρνητικών σχολίων. Οι χρήστες κατηγορούν την Katy Perry για την απερίσκεπτη και αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της, ενώ καταδεικνύουν – το προφανές. Πώς γίνεται να πετάς φαγητό, τη στιγμή που άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα;

«Το να πετάς φαγητό δεν είναι cool», «Απολύτως ανεύθυνο», «Τώρα θα θέλει να γίνει πρέσβειρα κατά της παγκόσμιας πείνας», λένε μερικοί χρήστες. «Το καλύτερο είναι ότι πάντα νομίζει πως είναι αστεία όταν κάνει βλακείες σαν αυτό», «Πολύ αγενές. Τυπικό για τους πλούσιους ανθρώπους», «Είναι τρελή», σημειώνουν άλλοι. «Το χαρούμενο πρόσωπό της κατά τη διάρκεια αυτής της αλλόκοτης σκηνής. Τόσες ερωτήσεις, δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Πώς πιστεύει ότι αυτή είναι μια cool ιδέα;», λέει ίσως το πιο συμπεριληπτικό σχόλιο απ’ όλα για την Katy Perry και τον τρόπο που επέλεξε να «διασκεδάσει» τους θαμώνες του club στο οποίο εμφανιζόταν.

Το πρόβλημα του food waste

Το πρόβλημα του food waste είναι τεράστιο παγκοσμίως, με έναν μέσο όρο 74 κιλών φαγητού να πηγαίνει στα σκουπίδια από κάθε χώρα. Η Ελλάδα σύμφωνα με την περσινή κατάταξη του UN Report είναι η χώρα που πετάει το περισσότερο φαγητό στην Ευρώπη, ήτοι 142 κιλά τον χρόνο. Παραγγείλτε και αγοράστε όσο μπορείτε και θέλετε να φάτε!

Το γεγονός ότι τόσο μεγάλες ποσότητες τροφίμων παράγονται, αλλά τελικά δεν καταναλώνονται από τον άνθρωπο έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι το 8-10% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (δημιουργούν το φαινόμενο θερμοκηπίου και προκαλούν την κλιματική αλλαγή) σχετίζεται με τρόφιμα που δεν καταναλώνονται. Η μείωση της σπατάλης τροφίμων σε επίπεδο λιανικής, εστίασης και στο σπίτι, μπορεί να προσφέρει πολύπλευρα οφέλη, τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τον πλανήτη.