CELEBRITIES

Η Καίτη Γαρμπή υμνεί τη φυσική ομορφιά ανεβάζοντας μια φωτογραφία με Photoshop

Papadakis Press Μιχάλης Αρχοντίδης

Η Καίτη Γαρμπή χωρίς να το προσπαθεί ανακηρύσσεται ξανά και ξανά βασίλισσα των social media από τους followers της. Στο Twitter τοποθετείται συχνά και εύστοχα για κοινωνικά ζητήματα, ενώ στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Καίτη Γαρμπή είναι μία υπέρμαχος της φυσικής ομορφιάς.

Η Καίτη Γαρμπή αποδεικνύει ξανά και ξανά ότι έχει μια καρδιά από ατόφιο χρυσάφι, απλά και μόνο επειδή μοιράζεται δημόσια, χωρίς δισταγμό αλλά με την απαραίτητη σύνεση, τις απόψεις της. Αυτό που την ξεχώρισε στα 90s και την έκανε τόσο δημοφιλή, πέρα από τα τραγούδια της, ήταν πάντα η αυθεντικότητά της κι αυτή βγαίνει προς τα έξω κάθε φορά που παρακολουθείς τη δραστηριότητά της στα social media.

Αυτή τη φορά η Καίτη Γαρμπή μάς κέρδισε για άλλη μια φορά με μία δημοσίευση που πραγματοποίησε μέσω Instagram. Με διάθεση αυτοσαρκασμού και το υπέροχο χιούμορ της, η τραγουδίστρια μοιράστηκε μία φωτογραφία της που είχε υποστεί αρκετή επεξεργασία στο photoshop. Η Καίτη Γαρμπή αναδημοσιεύοντας τη φωτογραφία της που είδε σε σελίδα του Instagram, θέλησε να μιλήσει για το photoshop το οποίο είχε υποστεί η εικόνα της και το έκανε σχολιάζοντας: «Καλέ αυτή είναι ίδια εγώ! Μόνο που δεν έχει το κενό στα μπροστινά δοντάκια και τα μάτια της είναι μπλέ ενώ τα δικά μου πράσινα».

Η Καίτη Γαρμπή συνόδευσε την ανάρτησή της με τα hashtags #fullphotoshop #badbadbad #σοβαροτης_μηδέν και κάπου εκεί οι followers της ξεκίνησαν να την αποθεώνουν. Δεν είναι απλά το χιούμορ της που κερδίζει, είναι και το νόημα πίσω από τις λέξεις της. Η Καίτη Γαρμπή δεν είναι εδώ για να υπηρετεί τα πλασματικά, τέλεια πρότυπα ομορφιάς της εκάστοτε εποχής. Είναι εδώ ως ο αυθεντικός εαυτός της, με τα μοναδικά του χαρακτηριστικά. Και το απέδειξε μέσα σε ελάχιστες λέξεις, χωρίς δισταγμό και με σύνεση όπως σου έγραψα και νωρίτερα.

«Είμαι χαλαρός άνθρωπος. Τα πιο σημαντικά θέματα της ζωής μου, δόξα τω Θεώ τα ‘χω λυμένα, οπότε έχω την πολυτέλεια να κάτσω στον καναπέ μου, να σκρολάρω στο Twitter, κι αν έχω όρεξη να μπω και να σχολιάσω, να πω ένα αστείο, να επιπλήξω, να ειρωνευτώ ίσως, θα το κάνω. Ταυτίζομαι με τη συνείδηση των πολλών, γιατί εκφράζω την κοινή λογική, αλλά με τον τρόπο μου. Δεν θέλω να πλατειάζω, ούτε να γράφω με το παραμικρό, το κάνω όταν έχω διάθεση και το μελετάω. Είναι μεγάλη ευθύνη να μιλάς δημόσια. Ο λόγος μας βαραίνει και πρέπει να κάνει καλό. Να ξέρεις ότι ο σπόρος που θα ρίξεις, θα είναι ωφέλιμος», είχε πει για τον τρόπο που χειρίζεται τα social media, η Καίτη Γαρμπή στη Μαριλέλλα Αντωνοπούλου και το Ladylike.

Φυσικά, κανείς δεν θέλει να δαιμονοποιήσει την επεξεργασία φωτογραφιών, άλλωστε ο καθένας έχει δικαίωμα να διαχειρίζεται και να προβάλλει την εικόνα του όπως ο ίδιος αισθάνεται άνετα. Αλλά η συμβολή των πραγματικών Influencers της ζωής μας, όπως είναι η Καίτη Γαρμπή με την τουλάχιστον τριακονταετή καριέρα της στο τραγούδι, είναι σημαντική για να ενθαρρυνθούμε να αγκαλιάσουμε τον εαυτό μας, όπως ακριβώς είναι, με τα χαρακτηριστικά του που μας δυσκολεύουν ή που αγαπάμε περισσότερο.

Η τραγουδίστρια δεν στρέφεται υποκριτικά κατά του photoshop, αλλά αποδεικνύει την αγάπη της στη φυσική ομορφιά, σχεδόν σε κάθε φωτογραφία που μοιράζεται στο Instagram από την καθημερινότητά της. Χωρίς καθόλου ή με ελάχιστο μακιγιάζ και χωρίς φίλτρα η Καίτη Γαρμπή λέει την καλημέρα της συχνά στους διαδικτυακούς της φίλους και δεν χρειάζεται να βεβαιωθείς κοιτάζοντας τη για δεύτερη φορά. Ναι, είναι η Καίτη που αγαπούσες.