CELEBRITIES

Η Jill Biden στόλισε τον Λευκό Οίκο. Γιατί όλοι θυμούνται ακόμα (με τρόμο) τη Melania;

Μία φωτογραφία του Joe και της Jill Biden κρέμεται στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του State Dining room. ANDREW CABALLERO-REYNOLDS/AFP

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση έχει γίνει ένα θέμα που σίγουρα σε απασχολεί οσο περνά ο καιρός και πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα. Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί καθολικά τον δυτικό κόσμο, από εμένα στο Παγκράτι μέχρι την Jill Biden στην Washington. Κι όσο σκέφτομαι ότι εγώ έχω να διακοσμήσω ένα δύο δωμάτια κι εκείνη έναν ολόκληρο Λευκό Οίκο, αρχίζω και νιώθω αρκετά τυχερή. Η Jill Biden τα έβαλε κάτω, τα οργάνωσε και ο Λευκός Οίκος φόρεσε τα χριστουγεννιάτικά του.

Το αποτέλεσμα είναι παραμυθένιο. Η Jill Biden, πρώτη κυρία των ΗΠΑ, ανέλαβε για πρώτη φορά το παραδοσιακό καθήκον του στολισμού του Λευκού Οίκου για τα Χριστούγεννα κι όπως συμβαίνει με την παρουσία της ίδιας και του συζύγου της, Joe Biden, έτσι κι ο στολισμός που επέλεξε αποπνέει ζεστασιά, αποπνέει ένα αληθινά στολισμένο για τα Χριστούγεννα σπίτι. Τι κι αν αυτό το σπίτι είναι μία έπαυλη με τεράστιο συμβολικό χαρακτήρα; Εκείνη και το επιτελείο της, βρήκαν τον τρόπο να κάνουν τον χριστουγεννιάτικο στολισμό «σπιτικό».

Jill Biden Λευκός Οίκος Χριστούγεννα To East room. / ANDREW CABALLERO-REYNOLDS/AFP
To East room.

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του Λευκού Οίκου, η πρώτη με την υπογραφή της Jill Biden, αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου. Το θέμα της, που διάλεξε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ ήταν «Δώρα από καρδιάς». Η ιδέα πίσω από το θέμα ήταν ο στολισμός να δείχνει «πράγματα που μας ενώνουν, μας θεραπεύουν και μας φέρνουν κοντά», όπως είπε η διευθύντρια επικοινωνίας Elizabeth Alexander στο CNN. Εκείνη, η ομάδα της και η Jill Biden ξεκίνησαν να σχεδιάζουν τη διακόσμηση του Λευκού Οίκου για τα Χριστούγεννα από το περασμένο καλοκαίρι.

Jill Biden Λευκός Οίκος Χριστούγεννα Μία ορχήστρα του ναυτικού παίζει χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο μεγάλο φουαγιέ του Λευκού Οίκου. / @2021 Evan Vucci/ AP Images
Μία ορχήστρα του ναυτικού παίζει χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο μεγάλο φουαγιέ του Λευκού Οίκου.

Σε κάθε ένα από τα επισκέψιμα δωμάτια του Λευκοί Οίκου υπάρχει μία ξεχωριστή οπτικοποίηση του θέματος. Κάπως έτσι «το δώρο της φιλίας και του νοιαξίματος» έντυσε το China Room του Λευκού Οίκου, όπου παράλληλα στήθηκε ένα εορταστικό τραπέζι που αντανακλά την αγάπη της Jill Biden για τα οικογενειακά δείπνα.

Το Library Room στολίστηκε για να αντανακλά το «δώρο της μάθησης», ενώ το Vermeil Room το «δώρο των εικαστικών τεχνών» κ.ο.κ.

Jill Biden Λευκός Οίκος Χριστούγεννα Πορτρέτο της Claudia "Lady Bird" Johnson στο διακοσμημένο για να γιορτάσει τις εικαστικές τέχνες Vermeil Room. / @2021 Evan Vucci/ AP Images
Πορτρέτο της Claudia “Lady Bird” Johnson στο διακοσμημένο για να γιορτάσει τις εικαστικές τέχνες Vermeil Room.
Jill Biden Λευκός Οίκος Χριστούγεννα Το Vermeil Room. / @2021 Evan Vucci/ AP Images
Το Vermeil Room.
Το China Room του Λευκού Οίκου. / @2021 Evan Vucci/ AP Images
Το China Room του Λευκού Οίκου.

Στο State Dining Room στολίστηκαν δέντρα με κορνίζες με κάθε ζευγάρι που έχει περάσει από τον Λευκό Οίκο, ενώ στο τζάκι είναι κρεμασμένες κάλτσες για κάθε ένα από τα εγγόνια των Biden. Όσο για τη φωτογραφία της Melania Trump και του Donald Trump, αυτή βρίσκεται στο πίσω μέρος του δέντρου που κανείς δεν μπορεί να δει με την πρώτη.

Πάντως η Melania Trump δεν έχει βγει ακόμα από το μυαλό των χρηστών του Twitter που σχολίασαν τον στολισμό του Λευκού Οίκου για τα Χριστούγεννα. Οι φωτογραφίες των κατακόκκινων χριστουγεννιάτικων δέντρων που είχε προσθέσει στον στολισμό του Λευκού Οίκου η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, έκαναν την επανεμφάνισή τους και το Twitter έστεψε τη Jill Biden νικήτρια σε αυτόν τον άτυπο αγώνα.

Συνολικά έχουν στολιστεί 41 χριστουγεννιάτικα δέντρα στον Λευκό Οίκο, έχουν απλωθεί σχεδόν 2 χιλιόμετρα γιρλάντας, έχουν ανάψει 300 κεριά και έχουν κρεμαστεί περισσότερα από 10000 στολίδια. Κι όμως, συγκριτικά με άλλες χρονιές, αυτός είναι ένας μίνιμαλ στολισμός για τον Λευκό Οίκο.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Χρυσού Αστεριού. / @2021 Evan Vucci/ AP Images
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Χρυσού Αστεριού.

@2021 Evan Vucci/ AP Images

H χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του East Colonnade. / @2021 Evan Vucci/ AP Images
H χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του East Colonnade.

Η Jill Biden «εμπνεύστηκε από μικρές πράξεις καλοσύνης και εμπειρίες που ανέβασαν την ψυχολογία μας αυτόν τον χρόνο και σε όλη την διάρκεια της πανδημίας», ανέφερε σχετική ανακοίνωση. Κι όλα αυτά που έχουν σημασία σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, όπως ένα νοσοκομείο ή ένα σχολείο, κάνουν την εμφάνισή τους στο παραδοσιακό gingerbread house που βρήκε κι αυτό τη θέση του στον στολισμένο για τα Χριστούγεννα, Λευκό Οίκο.

Jill Biden Λευκός Οίκος Χριστούγεννα Το Gingerbread House του Λευκού Οίκου. / ANDREW CABALLERO-REYNOLDS/AFP
Το Gingerbread House του Λευκού Οίκου.

«Η ιδέα ήταν να τιμήσουμε τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή που κρατούν σε λειτουργία τη χώρα», σημείωσε ο γραμματέας του Λευκού Οίκου, Carlos Elizondo. Η Jill Biden επέβλεψε τον στολισμό το βράδυ της Κυριακής, πριν την αποκάλυψή του για το κοινό. Έβαλε και το τελευταίο στολίδι στη θέση του, έναν μικροσκοπικό δάσκαλο φτιαγμένο από gingerbread.

Το απόγευμα της Δευτέρας η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, ευχαρίστησε τους περισσότερους από 100 εθελοντές που δημιούργησαν αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα. Και το Twitter την ευχαρίστησε που τα Χριστούγεννα στον Λευκό Οίκο θυμίζουν και πάλι Χριστούγεννα.