CELEBRITIES

Η Ιωάννα Σαρρή δεν είναι η μόνη διάσημη που ξέρεις με παράλυση Bell

Instagram.com/iwanna_sarri

Με εξομολογητική διάθεση το μοντέλο Ιωάννα Σαρρή, που έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο GNTM, μίλησε για το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί τις τελευταίες ημέρες. Η Ιωάννα Σαρρή έχει πάθει πάρεση Bell κι έχει παραλύσει η αριστερή πλευρά του προσώπου της. Τι είναι η πάρεση Bell και ποιοι άλλοι διάσημοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με την παράλυση προσώπου;

«Εδώ και μερικές ημέρες αντιμετωπίζω κάτι αρκετά “τρομακτικό” για εμένα. Ήμουν ταξίδι στο εξωτερικό όταν ξεκίνησαν όλα. Για να μην σας κουράζω, μετά από πολλές εξετάσεις, μου βρήκαν ότι έχω πάρεση Bell, ουσιαστικά η αριστερή πλευρά του προσώπου μου έχει υποστεί παράλυση», έγραψε μεταξύ άλλων η Ιωάννα Σαρρή σε Instagram Story που δημοσίευσε.

«Τρόμαξα, έκλαψα πολύ, πανικοβλήθηκα και ακόμη και τώρα που σας γράφω φοβάμαι πολύ, γιατί πέρα από το εμφανισιακό κομμάτι που επηρεάζει την ψυχολογία, είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό για να μπορώ να δουλέψω, μιας και η δουλειά μου είναι και το πρόσωπό μου», σημείωσε η σύντροφος του Γιώργου Σαμπάνη και μοντέλο, που επεσήμανε επίσης ότι οι γιατροί της, την έχουν καθησυχάσει για την έκβαση της κατάστασης.

«Οι γιατροί μου με καθησυχάζουν και με υπομονή, καλή διάθεση, άπειρα χάπια, άπειρη κορτιζόνη, ξεκούραση, αγκαλιές και αγάπη από τους δικούς μου ανθρώπους, μου είπαν ότι θα γίνω καλά», τόνισε απευθύνοντας έκκληση στους ακόλουθούς της να ξεκουράζονται και να ακούν το σώμα τους.

διάσημοι πάρεση Bell Instagram.com/iwanna_sarri

Η Ιωάννα Σαρρή δεν είναι η μόνη διάσημη που ξέρεις με πάρεση Bell

Η παράλυση Bell (Bell’s palsy), σύμφωνα με το Οργανισμό John Hopkins Medicine, είναι ένα ανεξήγητο φαινόμενο αδυναμίας ή παράλυσης των μυών του προσώπου. Ξεκινά ξαφνικά και χειροτερεύει τις επόμενες 48 ώρες. Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα βλάβης του νεύρου του προσώπου (του 7ου κρανιακού νεύρου). Πόνος και δυσφορία συνήθως συμβαίνουν στη μία πλευρά του προσώπου ή του κεφαλιού. Μπορεί να συμβεί στους πάντες και σε κάθε ηλικία. Πιο συχνά μπορεί να συμβεί σε γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, σε ανθρώπους με διαβήτη, γρίπη, κρυολόγημα ή άλλη λοίμωξη του αναπνευστικού. Είναι λιγότερο συχνό σε ηλικίες πριν τα 15 ή μετά τα 60, ενώ επηρεάζει το ίδιο, γυναίκες και άντρες.

Μερικοί από τους διασημότερους ανθρώπους του πλανήτη έχουν αντιμετωπίσει παράλυση Bell στο παρελθόν.

Angelina Jolie

Ιωάννα Σαρρή πάρεση, παράλυση Bell Joel C Ryan/Invision/AP, File/AP Images

Η ηθοποιός διαγνώστηκε με παράλυση Bell το 2016 και μίλησε για την περίοδο που βίωσε την παράλυση του προσώπου της. «Το σώμα μου αντιδρά πολύ έντονα στο στρες. Το σάκχαρο στο αίμα μου ανεβοκατεβαίνει. Ξαφνικά έπαθα παράλυση Bell 6 μήνες πριν το διαζύγιο μου», είχε πει χαρακτηριστικά στο Wall Street Journal.

George Clooney

Ιωάννα Σαρρή πάρεση, παράλυση Bell Evan Agostini/Invision/AP Images

Στο επεισόδιο της 20ής επετείου της εκπομπής Jimmy Kimmel Live, είχε αποκαλύψει ο ηθοποιός ότι διαγνώστηκε με παράλυση Bell όταν ήταν έφηβος. Καθώς του έδειχναν μία φωτογραφία που φαίνεται να χαμογελά στραβά κι ο Jimmy Kimmel ετοιμαζόταν να αστειευτεί με το πώς έδειχνε ο George Clooney του είπε: «Τώρα περίμενε, θέλω να επισημάνω κάτι γιατί θα γελάσεις, θα κάνεις ένα αστείο. Έχω παράλυση Bell εκεί, και το μισό μου πρόσωπο είναι παράλυτο».

«Αν το δείτε έτσι, από την άλλη πλευρά, είναι ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο», συμπλήρωνε καθώς κάλυπτε με το χέρι του τη μισή φωτογραφία ο George Clooney.

Pierce Brosnan

Ιωάννα Σαρρή πάρεση, παράλυση Bell Chris Pizzello, File/AP Images

Ο πρώην James Bond είχε διαγνωστεί με πάρεση Bell στα 80s. Είχε επηρεάσει το δεξί μέρος του προσώπου του. Καθώς είχε γυρίσματα εκείνο το διάστημα αναγκαζόταν να παίζει τις σκηνές του μόνο με το αριστερό του προφίλ για να καλύπτει την ασθένεια.

Plus: Οι διάσημοι που έχουν έρθει αντιμέτωποι με την παράλυση του προσώπου τους για άλλους λόγους

Justin Bieber

Evan Agostini/Invision/AP, File/AP Images

Ο τραγουδιστής είχε αποκαλύψει τη διάγνωσή του με το σπάνιο σύνδρομο Ramsay Hunt τον Ιούνιο του 2022.

«Γεια σε όλους, Justin εδώ, ήθελα να σας ενημερώσω παιδιά για το τι συμβαίνει. Προφανώς μπορείτε να δείτε το πρόσωπό μου. Έχω αυτό το σύνδρομο που ονομάζεται σύνδρομο Ramsay Hunt και είναι από αυτόν τον ιό που επιτίθεται στα νεύρα στο αυτί μου και στα νεύρα του προσώπου μου και έχει κάνει το πρόσωπό μου να παραλύει», είχε πει σε ένα βίντεο στο οποίο η παράλυση ήταν εμφανής.

Sylvester Stallone

Charles Sykes/Invision/AP Images

Ο ηθοποιός έχει γεννηθεί με παράλυση στο πρόσωπο εξαιτίας επιπλοκών στον τοκετό. Αυτή η κατάσταση είναι που του έχει χαρίσει το «στραβό» του μειδίαμα και έχει επηρεάσει την άρθρωσή του.