CELEBRITIES

Η Helen Mirren ποζάρει άβαφη, ακριβώς όπως ξύπνησε, για πολύ καλό σκοπό

dpa via AP Jens Kalaene

Η Helen Mirren είναι συνδεδεμένη στο μυαλό μας με τρεις λέξεις: Γοητεία, αλήθεια, ταλέντο. Η 74χρονη ηθοποιός έχει κάνει κτήμα της τη φυσική ομορφιά και την φυσική ωρίμανση και το διαλαλεί με κάθε τρόπο. Ο κυριότερος όμως τρόπος μέσα από τον οποίο περνάει το δικό της μήνυμα περί απλότητας και ομορφιάς, είναι ο λογαριασμός της στο Instagram. Αυτή τη φορά μαζί με το δικό της προσωπικό μήνυμα πέρασε κι ένα ακόμα δυνατότερο που σχετίζεται με τις δύσκολες ημέρες που όλοι ζούμε.

Η Helen Mirren, δημοσίευσε μία φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram που κάνει όλα τα άλλα «Ξύπνησα ακριβώς έτσι» να φαντάζουν πιο ψεύτικα από ποτέ. Η ακομπλεξάριστη ηθοποιός, γνωρίζει ότι όλα τα σημάδια του χρόνου πάνω της είναι στην πραγματικότητα τα παράσημα των εμπειριών της. Εμπειρίες που εμπλουτίζονται τώρα με μία ακόμα δύσκολη περίοδο. αυτή των ημερών της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Βρετανίδα ηθοποιός σηκώθηκε από τον νυχτερινό της ύπνο, έπιασε τα γυαλιά της από το κομοδίνο και τα φόρεσε. Στη συνέχεια έπιασε το κινητό της, ανασηκώθηκε στο κρεβάτι, στόχευσε κι έβγαλε μια selfie. Κι όλο αυτό δεν κρύβει καμία απολύτως ματαιότητα. Δεν το έκανε για να της πουν ότι ακόμα και αγουροξυπνημένη στα 74 της χρόνια παραμένει άκρως γοητευτική. Το ξέρει, όπως ακριβώς το ξέρει κάθε άνθρωπος που μπορεί να κάνει μια τέτοια κίνηση χωρίς να τη σκεφτεί ιδιαίτερα. Η Helen Mirren δημοσίευσε την selfie της για έναν πιο σημαντικό σκοπό.

«Σαν ανταμοιβή για αυτή την φωτογραφία μου που τράβηξα, που ήταν κυριολεκτικά το πρώτο πράγμα που έκανα σήμερα το πρωί, θέλω να πάτε και να κάνετε δωρεά στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Σας ευχαριστώ», είπε παραθέτοντας το link όπου οι 816 χιλιάδες followers της στο Instagram μπορούν να κάνουν τη δωρεά τους.

Η καίρια κίνηση της Helen Mirren και η διπλή σημασία της

Στη Βρετανία την 1η Απριλίου οι θάνατοι διπλασιάστηκαν αφού 563 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό μόλις μέσα σε ένα 24ωρο. Ο αριθμός των νοσηλευομένων διπλασιάστηκε επίσης και πήγε από 1789 ασθενείς σε 2352. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας δοκιμάζεται και η Helen Mirren προσπάθησε να βάλει το δικό της λιθαράκι για να βοηθήσει.

Μαζί απέδειξε δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι η αυτοαποδοχή και η αυτοπεποίθηση είναι ό,τι χρειάζεσαι για να δείχνεις τέλεια σε οποιαδήποτε φωτογραφία. H ίδια εξάλλου το έχει πει, η ομορφιά δεν είναι μία έννοια που συμπαθεί.

«Έχω ένα θέμα με τη λέξη: “Ομορφιά”. Θέλω μια καινούργια λέξη να την αντικαταστήσει. Νομίζω το “υπάρχειν” είναι μια καλή σχέση. Η συμβουλή μου σχετικά με το “υπάρχειν”, λοιπόν, είναι το να έχεις ενδιαφέρον και περιέργεια για τους άλλους ανθρώπους και να μη σκέφτεσαι τόσο πολύ τον εαυτό σου. Δώσε την προσοχή σου στους ανθρώπους και αυτό θα σε κάνει όμορφο με πολλούς τρόπους», είχε πει παλαιότερα.

Και το δεύτερο και ακόμα πιο σημαντικό πράγμα που απέδειξε με την τόσο συνεπή στα παραπάνω λόγια πράξη της η Helen Mirren αφορά τα social media και την χρήση τους από τις «διασημότητες» του πλανήτη. Οι celebrities μπορούν και οφείλουν να χρησιμοποιούν τα social media σαν μια διαφορετική πλατφόρμα ενημέρωσης για πραγματικά ουσιαστικούς σκοπούς. Μπορούν να το κάνουν, όπως το έκανε η Helen Mirren, η Dame της καρδιάς μας.