CELEBRITIES

Η Ελένη Φουρέιρα χορεύει σαν την Αλίκη Βουγιουκλάκη και το TikTok παραληρεί

Instagram.com/foureira

Πόσα πράγματα θυμάσαι από την ταινία Η νεράιδα και το παλικάρι; Κυκλοφόρησε το 1969 και τη σκηνοθεσία της υπέγραφε ο Ντίνος Δημόπουλος. Το σενάριο ήταν του Λάκη Μιχαηλίδη και οι πρωταγωνιστές της ήταν βεβαίως η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Οι Φουρτουνάκηδες και οι Βροντάκηδες, όπως λένε τις δύο οικογένειες στις οποίες ανήκουν οι ήρωες που υποδύθηκε το αξέχαστο πρωταγωνιστικό δίδυμο, μας έχουν χαρίσει σίγουρα πολλές στιγμές γέλιου. Η ταινία μάς έχει χαρίσει και μία πραγματικά αξέχαστη σκηνή όπου οι Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρης Παπαμιχαήλ χορεύουν για πρώτη φορά μαζί, αγνοώντας ο ένας την ταυτότητα του άλλου. Αυτή τη σκηνή αποφάσισε να αναπαραστήσει η Ελένη Φουρέιρα στο TikTok.

Η Ελένη Φουρέιρα και ο συνεργάτης και φίλος της, Πέτρος Τσαπαρδόνης, ήταν οι σύγχρονοι Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Μαζί πρωταγωνίστησαν στο video ακολουθώντας το trend που έχει γίνει viral στο ελληνικό TikTok και θέλει τις απανταχού «νεράιδες» να συναντιόνται με τα απανταχού «παλικάρια» και να κάνουν lip syncing στον ιστορικό διάλογο της σειράς.

– Από πότε οι γοργόνες βγαίνουν και χορεύουν στη στεριά;

– Από τότε που τριγυρίζουν στα λιμάνια όμορφα παλικάρια.

Είναι οι δύο πιο ιστορικές ατάκες της ταινίας που η Ελένη Φουρέιρα και ο φίλος της είπαν με ύφος και κινήσεις ανάλογες του πρωταγωνιστικού ζευγαριού της ταινίας Η νεράιδα και το παλικάρι. Άλλος ένας σύντομος διάλογος ακολούθησε.

– Μη με κοιτάς έτσι στα μάτια, ζαλίζομαι.

– Το πολύ πολύ να πέσεις στην αγκαλιά μου.

Πάλι οι κινήσεις και το ύφος ίδια κι εμπνευσμένα από την αρχική ταινία. Για ποιες κινήσεις μιλάμε; Φυσικά για τα μαλλιά που χορεύουν πιο πολύ κι από το σώμα και τα χαρακτηριστικά τινάγματα του κεφαλιού. Το video που μοιράστηκε η τραγουδίστρια στο TikTok ήταν μία πολύ επιτυχημένη αναπαράσταση και θα το διαπιστώσεις κι εσύ ακριβώς παρακάτω. Διόλου τυχαία λοιπόν, έγινε viral.

Μέσα σε μόνο μία μέρα, το video που μοιράστηκε η Ελένη Φουρέιρα, είχε πάνω από 698 χιλιάδες views στο TikTok, αποδεικνύοντας ότι η τραγουδίστρια δεν είναι μόνο «βασίλισσα» στη σκηνή, αλλά και στην δημοφιλή πλατφόρμα.

Τα σχόλια ήταν πολλά και ως επί το πλείστον ενθουσιώδη. Κάποιοι φοβήθηκαν ότι θα πέσει στην πισίνα χορεύοντας, άλλοι επεσήμαναν ότι καλύτερος παρτενέρ για εκείνη θα ήταν ο σύντροφός της, Αλμπέρτο Μποτία. Εκείνος βρισκόταν στο ίδιο μέρος με την Ελένη Φουρέιρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, ποιος θα περίμενε από το low profile ζευγάρι να δημοσιεύσει ένα τέτοιο video; Όλοι πάντως οι χρήστες του TikTok συμφώνησαν πώς ό,τι κι αν κάνει η Ελένη Φουρέιρα, το κάνει καλά.

Όσο για την αφορμή με την οποία η Ελένη Φουρέιρα είπε να συμμετέχει στο trend Η νεράιδα και το παλικάρι, αυτή δεν ήταν άλλη από την τοποθεσία στην οποία βρέθηκε. Η Ελένη Φουρέιρα ήταν καλεσμένη στον γάμο της Κόννυ Μεταξά και του Μάριου Καπότση στα Χανιά, το Σάββατο, 9 Ιουλίου και η Κρήτη ενέπνευσε την Φουρτουνάκη που έκρυβε μέσα της.

Αργότερα, η Ελένη Φουρέιρα συμμετείχε στο γαμήλιο πάρτι της συναδέλφου και φίλης της και τραγούδησε όχι κάποιο τραγούδι από τη Νεράιδα και το παλικάρι, αλλά τις δικές της επιτυχίες στους περίπου 200 καλεσμένους του ζευγαριού. Κι εκεί, όπως και στο TikTok, όπως και στη Eurovision, όπως συνηθίζει να κάνει παντού, έκανε τους πάντες να παρασυρθούν στους ρυθμούς των τραγουδιών της.