CELEBRITIES

Η Έλενα Ακρίτα: Η απολογία της κακιάς ώρας και τα λευκά σκουπίδια που αδιαφόρησαν για την Όλγα

Γιώργος Κουκούλης/ Papadakis Press

Η Έλενα Ακρίτα μέσα από το podcast της για το NEWS24/7 σχολιάζει για μία ακόμα εβδομάδα την επικαιρότητα. Και η επικαιρότητα αυτής της εβδομάδας περιλάμβανε αρκετά από τα πιο αλγεινά χαρακτηριστικά της ανθρωπότητας, τον ρατσισμό, την αδιαφορία και την τάση μας να κοιτάζουμε από την κλεδαρότρυπα. Η Έλενα Ακρίτα μίλησε για τη Μάρα Μεϊμαρίδη, τη Δέσποινα Βανδή και τον Βασίλη Μπισμπίκη, αλλά μίλησε και για τη μικρή Όλγα που έχασε τραγικά τη ζωή της στο Κερατσίνι ενώ στρέφαμε αλλού τα μάτια μας.

Και Μάρα Μεϊμαρίδη και την απαράδεκτη ερώτησή της για τον Χρήστο Σαντικάι και ορισμό του ρατσιστή με αφορμή τον θάνατο της μικρής Όλγας και αναφορά στην ευλογία του έρωτα είχε το τελευταίο επεισόδιο του podcast που υπογράφει η Έλενα Ακρίτα για το NEWS24/7. Και όπως κάθε φορά έτσι κι αυτή, όλα όσα είπε μας έκαναν να σηκωθούμε από τα γραφεία και να χειροκροτήσουμε.

Η Έλενα Ακρίτα συνιστά στη Μάρα Μεϊμαρίδη να προσέχει στις δημόσιες τοποθετήσεις της

Η Μάρα Μεϊμαρίδη μέσα από την τηλεοπτική της παρουσία στο J2US και στην εκπομπή Super Κατερίνα «απασχολεί τα ΜΜΕ για όλους τους λάθος λόγους», όπως ανέφερε η Έλενα Ακρίτα.

Η δημοσιογράφος στάθηκε στην ερώτηση που απηύθυνε η Μάρα Μεϊμαρίδη στη σύντροφο του Χρήστου Σαντικάι, Λάουρα Νάργες για την καταγωγή του. «Τι ράτσα είναι;» ήταν η ερώτηση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Η Μάρα Μεϊμαρίδη δικαιολόγησε την ερώτησή της με την ιδιότητα της ανθρωπολόγου που φέρει και η Έλενα Ακρίτα σχολίασε με τον πιο εύστοχο τρόπο τόσο την ερώτηση, όσο και την απολογία της.

«Αυτό που μου έκανε χειρότερη εντύπωση όσον αφορά τη Μάρα Μεϊμαρίδη είναι η περίφημη ερώτηση “τι ράτσα είναι” για τον τραγουδιστή Χρήστο Σαντικάι», σημείωσε η Έλενα Ακρίτα. «Μετά προσπάθησε να τα μαζέψει κι είπε ότι παρεξηγήσαμε αυτό που είπε κι ότι ως ανθρωπολόγος που είναι εννοούσε τις ανθρώπινες ράτσες που είναι 5 και συγγνώμη κα Μεϊμαρίδη, αλλά κολοκύθια τούμπανα», σημείωσε η δημοσιογράφος.

«Γιατί να ρωτήσετε τι ράτσα είναι, ανθρώπινη ή οτιδήποτε άλλο ο κος Σαντικάι. Τι λόγος σας πέφτει; Τι θα άλλαζε αν μαθαίνατε ότι είναι Ευρωπαίος ή Αμερικάνος; Γιατί; Να το ρωτήσετε για ποιο λόγο; Ποιο συμπέρασμα θα βγάλετε; Τι σας αφορά; Τι σας ενδιαφέρει;», αναρωτήθηκε η Έλενα Ακρίτα.

«Ακόμα και η απολογία σας κα Μεϊμαρίδη ήταν της κακιάς ώρας, ας μου επιτρέψετε. Δεν είναι δυνατόν να προτάσσουμε τον φυλετισμό αυτή τη στιγμή, όπου τόσα και τόσα γίνονται, και τόσοι αγώνες αντιρατσιστών σε όλο τον κόσμο», σημείωσε αναφερόμενη στη συνέχεια στο κίνημα Black Lives Matter.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν αλλάξει κα Μεϊμαρίδη, έχουν προχωρήσει πάρα πολύ. Κάθε μέρα κάνουμε κι ένα βήμα, πάμε μπροστά. Μιλάμε για τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας, χωρίς να μας ενδιαφέρει ούτε το χρώμα ούτε η καταγωγή ούτε τίποτα. Μας ενδιαφέρει τι σόι άνθρωπος είναι, τι πρεσβεύει, τι πιστεύει, τι αγαπάει κι αν είναι αλληλέγγυος σε αυτά που πιστεύουμε εμείς. Όλα τα άλλα για μένα είναι εκ του πονηρού.

Να προσέχετε κα Μεϊμαρίδη μου και δεν σας το λέω κουνώντας το δάχτυλο, αλλά έχετε δημόσιο λόγο, είστε συγγραφέας, έχετε γράψει μία τεράστια επιτυχία και νομίζω ότι στον βαθμό που επηρεάζετε κάποιους ανθρώπους θα έπρεπε να είστε πιο προσεκτική. Το ίδιο θα σας έλεγα και για τις αντιφεμινιστικές απόψεις σας, που άλλωστε αποδεικνύονται περίτρανα όταν και σήμερα δίνετε ξόρκια και βότανα στις γυναίκες σαν εμάς», κατέληξε η Έλενα Ακρίτα.

Η μικρή Όλγα και ο ορισμός του ρατσιστή

Η Έλενα Ακρίτα έμεινε στο θέμα του ρατσισμού, μιλώντας για την Όλγα που έχασε τη ζωή της στο Κερατσίνι. «Όλγα τη λέγανε. Ήταν ένα κορίτσι 8 ετών. Δεν ήταν ούτε γυφτάκι, ούτε τσιγγανάκι», σημείωσε αρχικά.

«Θα σταθώ σε αυτούς που τον προσπέρασαν και θα σταθώ και σε αυτόν που τον κλώτσησε για να δει αν είναι ζωντανό», εξήγησε η Έλενα Ακρίτα. «Το παιδί αυτό σπαρτάραγε από τους πόνους 70 ολόκληρα λεπτά. Μία ώρα και δέκα λεπτά υπέφερε το παιδί και κανένας δεν πήγε να βοηθήσει. Αν ήταν κατάξανθο και με μπλε ματάκια θα πήγαιναν να το σώσουν;», αναρωτήθηκε η δημοσιογράφος και συγγραφέας.

«Ενδεχομένως ναι. Πιστεύω ότι θα το έκαναν. Γι’ αυτό και θέλω να εξηγήσουμε πολύ σύντομα τι είναι ο ρατσιστής. Ο ρατσιστής είναι ένα λευκό σκουπίδι. Οι Αμερικάνοι το λένε white trash. Τι σημαίνει είμαι “ρατσιστής”. Σημαίνει δεν είμαι τίποτα άλλο σε αυτή τη ζωή. Δεν είμαι καλός άνθρωπος, δεν είμαι επιτυχημένος στη δουλειά μου, δεν έχω φτιάξει μία όμορφη οικογένεια, δεν έχω φίλους που αγαπώ, δεν έχω πετύχει κάτι στη ζωή μου. Δεν έχω κάνει απολύτως τίποτα, είμαι τίποτα, είμαι ένα σκουπίδι, είμαι μία κ@@@@@@ κάτω από το πέλμα ενός άλλου ρατσιστή. Αυτό είμαι, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο», σημείωσε στη συνέχεια η Έλενα Ακρίτα.

«Αφού δεν έχω κάνει τίποτα γιατί να υπερηφανευτώ; Επειδή είμαι λευκός. Είμαι ανώτερος. Είναι το τίποτα που πιστεύει ότι είναι το κάτι μόνο και μόνο επειδή είναι λευκός», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Η Δέσποινα Βανδή ο Βασίλης Μπισμπίκης και η ευλογία του έρωτα

Με τη σχέση της Δέσποινας Βανδή και του Βασίλη Μπισμπίκη ασχολήθηκε επίσης στο 7ο επεισόδιο του podcast της η Έλενα Ακρίτα, ζητώντας το αυτονόητο. Να τους αφήσουμε επιτέλους ήσυχους να χαρούν τη ζωή τους.

«Μπορείτε να αφήσετε κάποτε ήσυχους την Δέσποινα Βανδή και τον Βασίλη Μπισμπίκη, σας παρακαλώ πάρα πολύ; Όχι γιατί είμαι κολλητή με την Βανδή, ούτε είμαι της γούνας τους μανίκι, αλλά δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω γιατί συντηρείται αυτή η κλειδαρότρυπα που μπάινει μέσα στα σπίτια και στα κρεβάτια των ανθρώπων για να δουν τι κάνουν, πώς το κάνουν, αν είναι καλά, αν δεν είναι καλά, αν αγαπιούνται, αν φιλιούνται, αν τσακώνονται, αν χωρίζουν», σημείωσε η Έλενα Ακρίτα.

«Αυτό το πράγμα έχει πάρει κάποιες διαστάσεις φαινομένου τώρα, με το ειδύλλιο ενός πολύ δημοφιλούς ζευγαριού. Και βγήκανε και έβλεπα έγκριτες ή και “έγκριτες” εφημερίδες να γράφουν για παράδειγμα “τον είχε απατήσει τον Ντέμη Νικολαΐδη;”, “μήπως δεν τον είχε απατήσει;”. Τι σας νοιάζει; Γιατί σας πέφτει λόγος τι κάνουν ο άλλος στη ζωή του;», σημείωσε στη συνέχεια.

Η Έλενα Ακρίτα αναφέρθηκε στον έρωτα ως «μεγάλη ευλογία», που πρέπει επιτέλους να αφήσουμε κι αυτούς τους ανθρώπους να τη ζήσουν. «Εγώ, Δέσποινα και Βασίλη, σας αγαπάω, σας πάω και σας εύχομαι να έχετε μια καλή ζωή. Στον Βασίλη έχω και μια μεγαλύτερη αδυναμία, γιατί όταν κάναμε με τον Γιώργο Κυρίτση τα “Μυστικά της Εδέμ”, πρωταγωνιστούσε και έκανε μια πολύ μεγάλη επιτυχία μαζί μας. Να είστε καλά αγαπούλες μου και να χαίρεστε ο ένας τον άλλον», κατέληξε.