CELEBRITIES

Η Chrissy Teigen μόλις ανάρτησε ένα βίντεο με το κουτί που περιέχει τις στάχτες του μωρού που έχασε και δεν ξέρουμε πώς να αισθανθούμε

Invision/AP Jordan Strauss

Δεν είμαι σε θέση να κρίνω κάποιον που μόλις βίωσε την απώλεια, το λέω και εξηγούμαι από την αρχή. Το πένθος είναι κάτι πολύ προσωπικό, ένα βίωμα που δεν μεταφέρεται και δεν μπορεί να εξηγηθεί με τη λογική και αυτό μπορώ να το λέω ως (δυστυχώς πολλάκις) παθούσα. Η Chrissy Teigen και ο σύζυγός της John Legend εδώ και λίγο καιρό βιώνουν μια τεράστια απώλεια. Αυτή του τρίτου τους παιδιού του Jack, η εγκυμοσύνη του οποίου δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί. Ο Jack βγήκε βίαια από το σώμα της Chrissy Teigen και από τη ζωή όλης της οικογένειάς της.

Η Chrissy Teigen ανακοίνωσε την απώλεια, μέσα από μία φωτογραφία που μοιράστηκε από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου έσπευσε λόγω της ρήξης πλακούντα που την οδήγησε να γεννήσει το έμβρυο των 20 εβδομάδων μόνο και μόνο για να το αποχαιρετίσει. Στις 27 Οκτωβρίου, μοιράστηκε την εμπειρία της μέσα από μία μακροσκελή ανάρτηση της στο Instagram. Και μαζί ενημέρωσε το κοινό ότι δεν τη νοιάζει τι σκέφτεται για όλα αυτά, αν δεν της αρέσουν οι φωτογραφίες από το νοσοκομείο και όλα όσα κάνει για να μπορέσει να βάλει την τελεία της όπως θέλει. Είναι δικαίωμα της.

Δικαίωμα μας κι εμάς να μην ξέρουμε πώς να νιώσουμε με την τελευταία της ανάρτηση. Η Chrissy Teigen παρέλαβε τις στάχτες του Jack και τις έβαλε σε ένα μικρό λευκό κουτί. Περιμένει να τις τοποθετήσει στις ρίζες κάποιου φυτού στο καινούργιο σπίτι της, εκείνο που μαζί με τον σύζυγό της αγόρασαν έχοντας στο μυαλό τους ότι η οικογένειά τους μεγαλώνει. Δίπλα στο κουτί, βρίσκεται ένα αρκουδάκι. Κι η κόρη της Luna, 4 ετών μόλις, καταγράφεται από τη μαμά της να παίζει με το αρκουδάκι και με τον αδερφό της που δεν γνώρισε ποτέ. Μακάβριο; Άντε καλέ.

«Σκέφτομαι πολύ τον Jack σήμερα. Το σπίτι μας είναι πολύ ανοιχτό σε θέματα ζωής, θανάτου, πένθους, για όλα. Προσπαθούμε να εξηγούμε καλά τα πράγματα και να απαντάμε σε κάθε πιθανή ερώτηση με έναν όμορφο, πνευματικό και ρεαλιστικό τρόπο. Ξέρω ότι αυτό είναι ένα περίεργο post αλλά ήθελα απλά να θυμάμαι πάντα πόσο απίστευτη ενσυναίσθηση έχει η μικρή μου. Η ζωή είναι απείρως καλύτερη με εκείνη μέσα της. Μου λείπεις, Jack, μας λείπεις πολύ», έγραψε η Chrissy Teigen στο Instagram δημοσιεύοντας δύο βίντεο το ένα με το κουτί που περιέχει τις στάχτες του Jack και το άλλο με τη Luna.

«Το καλύτερο σημείο είναι όταν ήρθα και την είδα να του προσφέρει ένα κομμάτι από το αγαπημένο της snack» λέει η Chrissy Teigen για την κόρη της ενώ εκείνη ακούγεται να λέει: «Γεια σας παιδιά, αυτός είναι το μωρό Jack κι αυτός είναι ο αρκούδος. Εγώ είμαι η Luna. Πώς είστε σήμερα;».

Δεν ξέρω πώς να σχολιάσω όλα τα παραπάνω. Η ζωή είναι ένας κύκλος που ανοίγει με την ανυπαρξία και κλείνει με τον θάνατο. Τέλειος κύκλος μάλλον. Κι ίσως όλα αυτά να είναι πολύ φυσιολογικά. Άλλωστε η Chrissy Teigen δεν δίνει δεκάρα για το πως νιώθουμε αντικρίζοντάς τα. Όπως η μαμά μου δεν έδινε δεκάρα, όταν έχασε τον αδερφό της κι εμείς, τα παιδιά της, στην ηλικία της Luna παίζαμε σε παιδικά πιανάκια γελώντας με το θέαμα του πένθους που μας φαινόταν ακατανόητο. Η μόνη διαφορά είναι πώς η μητέρα μου δεν είχε social media και δεν ήταν δημόσιο πρόσωπο. Κι εμείς δεν ξέρω αν χαρακτηριστήκαμε από ενσυναίσθηση ή απλά από το σοκ που περνούσαμε βλέποντας τη συναισθηματική αναστάτωση γύρω μας. Ένιωσες άβολα με αυτό; Κι εγώ. Κι απορώ πώς η Chrissy Teigen διαχειρίζεται την έκθεση όχι ακριβώς με άνεση, αλλά σαν να είναι αναγκαιότητα αυτή η δημόσια καταγραφή για να προχωρήσει.

Το πένθος είναι κάτι πολύ προσωπικό, όπως είπα και στην αρχή. Τα social media είναι κάτι πολύ δημόσιο. Δεν ξέρω πώς η Chrissy Teigen συμβιβάζει αυτές τις δύο έννοιες. Αυτό που ξέρω είναι ότι μερικές φορές το Instagram της έχει αρχίσει να μοιάζει με μία τρομερά άβολη εμπειρία.