CELEBRITIES

Η Bella Hadid μετάνιωσε τη ρινοπλαστική και ο κόσμος καταριέται τη μητέρα της

@2022 Brynn Anderson/AP Images

Η Yolanda Hadid δέχεται τις τελευταίες ώρες πολύ σκληρή κριτική (που φτάνει μέχρι και το επίπεδο της λακωνικής κατάρας) για το γεγονός ότι επέτρεψε στην κόρη της, Bella Hadid να υποβληθεί σε ρινοπλαστική όταν ήταν μόλις 14 ετών. Η κριτική προέκυψε μετά την αποκάλυψη της Bella Hadid σε συνέντευξή της στη Vogue, στην οποία δήλωσε ότι μετάνιωσε για την απόφαση που είχε πάρει στην εφηβεία της.

«Εύχομαι να είχα κρατήσει τη μύτη των προγόνων μου. Νομίζω ότι θα την είχα συνηθίσει», παραδέχτηκε η Bella Hadid. Το μοντέλο δεν σχολίασε οτιδήποτε για τη μητέρα της κι αν εκείνη είχε εμπλοκή με την απόφασή της, ωστόσο, είπε ότι αυτή η απόφαση που πλέον μετανιώνει είχε προκύψει από τις δικές της ανασφάλειες.

Η Bella Hadid μέχρι σήμερα δεν παραδεχόταν ότι έχει υποβληθεί σε κάποια πλαστική επέμβαση στο πρόσωπό της, ωστόσο, ήρθε η ώρα για εκείνη να μιλήσει ανοιχτά, όχι μόνο για την επέμβαση που έκανε στα 14 της χρόνια, αλλά και για τις ανασφάλειες που την οδήγησαν στο χειρουργικό τραπέζι.

H Bella Hadid ένιωθε ότι ήταν «η πιο άσχημη αδερφή»

Η Bella Hadid, που σήμερα είναι 25 ετών, μοιράστηκε με τη Vogue τις σκέψεις της για τις ανασφάλειες που ένιωθε ως μοντέλο. «Είχα το σύνδρομο του απατεώνα, αυτό που οι άνθρωποι με έκαναν να νιώσω ότι δεν μου αξίζει τίποτα από αυτά. Οι άνθρωποι έχουν πάντα κάτι να πουν, αλλά αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι πάντα με παρεξηγούσε και η βιομηχανία και οι άνθρωποι γύρω μου», ανέφερε μεταξύ άλλων η Bella Hadid.

Το μοντέλο παραδέχτηκε επίσης ότι είχε την τάση να ευχαριστεί υπέρμετρα τους ανθρώπους ενώ ένιωθε ότι πρέπει συνεχώς να αποδεικνύει την αξία της, λόγω της επιτυχίας της μεγαλύτερης αδερφής της, Gigi.

«Ήμουν η πιο άσχημη αδερφή. Ήμουν η μελαχρινή. Δεν ήμουν όσο cool είναι η Gigi, ούτε τόσο εξωστρεφής. Αυτό ήταν που οι άνθρωποι έλεγαν για μένα. Και δυστυχώς, όταν κάτι στο λένε τόσες πολλές φορές, απλά το πιστεύεις. Πάντα αναρωτιέμαι πώς ένα κορίτσι με τόσο μεγάλες ανασφάλειες, άγχος, κατάθλιψη, θέματα με την εικόνα του σώματός του, διατροφικά ζητήματα, που μισεί να την ακουμπούν, που έχει έντονο κοινωνικό άγχος – τι δουλειά είχα να μπω σε αυτή τη δουλειά; Αλλά με τα χρόνια έγινα καλή ηθοποιός», εξομολογήθηκε η Bella Hadid.

Το Twitter βλέπει την Yolanda Hadid στην κόλαση

«Η Yolanda Hadid έχει κερδίσει μία θέση στην κόλαση», ήταν ένα επαναλαμβάνόμενο σχόλιο στο Twitter που κατέκρινε τη μητέρα της Bella και της Gigi Hadid για το γεγονός ότι επέτρεψε στην 14 ετών κόρη της να υποβληθεί σε πλαστική επέμβαση. «Η Yolanda, λυπάμαι που θα το πω, αλλά είναι μία απαίσια μητέρα», έγραψε κάποιος άλλος.

Η εμμονή της Yolanda με το skinny σώμα των κοριτσιών της και η ανορεξία της Bella Hadid στην εφηβεία της

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Yolanda Hadid κατακρίνεται για τον τρόπο που μεγάλωσε τις κόρες της, Bella και Gigi, καθώς το 2019 είχε κυκλοφορήσει ένα video από παλιότερη εμφάνιση των δύο κοριτσιών με τη μητέρα τους στο reality show Real Housewives (2012). Σε αυτό η Yolanda έδινε τουλάχιστον ανεύθυνες, διατροφικές συμβουλές στις κόρες της, ενώ πίεζε τη Gigi να εγκαταλείψει το volley για να μην αποκτήσει ογκώδες σώμα.

«Αυτά τα κορίτσια προπονούνται 4 ώρες κάθε μέρα μετά το σχολείο και τα σώματά τους γίνονται ογκώδη. Και τρώνε σαν άνδρες. Εγώ θέλω να αναπτυχθούν σαν γυναίκες», έλεγε τότε η Yolanda Hadid. Σε άλλο σημείο η Yolanda Hadid, που επίσης είχε σημειώσει μία σημαντική καριέρα στο modelling, επέτρεπε στην Gigi Hadid να φάει λίγη από τη γενέθλια τούρτα της με την προϋπόθεση να επιστρέψει στην αυστηρή της δίαιτα την επόμενη μέρα «Γιατί έρχεται το Παρίσι και το Μιλάνο και τους αρέσουν τα κορίτσια που είναι προς το skinny», όπως έλεγε.

Όπως παραδέχτηκε η Bella Hadid στη Vogue ανέπτυξε ανορεξία στην εφηβεία της, ενώ αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας από μικρή ηλικία. «Έκανα διατροφή μετρώντας τις θερμίδες μου σε μία εφαρμογή που ήταν σαν τον διάβολο για μένα», είπε χαρακτηριστικά. «Προσπαθούσα, απ’ ό,τι καταλαβαίνω τώρα, να νιώσω ότι έχω τον έλεγχο του εαυτού μου όταν όλα τα άλλα έμοιαζαν να είναι εκτός του ελέγχου μου», πρόσθεσε.

Η Bella Hadid υποστηρίξε ότι πλέον έχει μία υγιή σχέση με το φαγητό, αλλά ακόμα παλεύει με το αίσθημα της δυσμορφίας. «Δεν μπορώ σχεδόν να με κοιτάξω στον καθρέφτη μέχρι σήμερα, εξαιτίας αυτής της περιόδου της ζωής μου», εξήγησε.

Μία καθημερινή, συνειδητή προσπάθεια

«Φοράω το χαμόγελό μου, το πολύ δυνατό μου πρόσωπο. Πάντα ένιωθα ότι έχω κάτι να αποδείξω», είπε η Bella Hadid στη Vogue για το πώς αντιμετωπίζει τις ανασφάλειές της δουλεύοντας ως μοντέλο. «Οι άνθρωποι μπορούν να λένε ό,τι θέλoυν για το πώς δείχνω, πώς μιλάω, πώς φέρομαι. Αλλά 7 χρόνια τώρα, δεν έχω χάσει μία δουλειά, ακυρώσει δουλειά ή αργοπορήσει. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν δουλεύω σκληρά», πρόσθεσε η Bella Hadid.

Όπως είπε, η μόδα μπορεί «να σε φτιάξει ή να σε διαλύσει» κι εκείνη κάνει συνειδητή προσπάθεια «να μην την αφήσω να με διαλύσει». Η Bella Hadid αποκάλυψε επίσης ότι ζήτησε επαγγελματική βοήθεια για να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη -νοσηλεύτηκε και δύο εβδομάδες σε κέντρο θεραπείας- και πλέον έχει βάλει σε προτεραιότητα την ψυχική της υγεία.