CELEBRITIES

Η Άννα Βίσση, ο έρωτας που δεν την ενδιαφέρει πολύ και το πρακτικό μέρος του που «έχει τελειώσει»

PAPADAKIS PRESS/ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΙΓΚΑΣ

Με αφορμή την επερχόμενη συναυλία της στον εμβληματικό χώρο του Ηρώδειου για τα 50 χρόνια επιτυχιών στην ελληνική μουσική βιομηχανία, η Άννα Βίσση παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη στη Vogue.

Σπουδαία τραγούδια που έχουν αφήσει το δικό τους ανεξίτηλο αποτύπωμα στην καριέρα της Άννας Βίσση και φέρουν την υπογραφή του Νίκου Καρβέλα, θα αποτελούν μέρος αυτής της μοναδικής, μουσικής βραδιάς. Ο Νίκος Καρβέλας, φυσικά, ο συνθέτης της ζωής της, δεν θα μπορούσε να μην διεκδικήσει το δικό του, ξεχωριστό, κομμάτι στη συνέντευξη. Αποκλειστικό απόσπασμα προβλήθηκε στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στο Mega.

Η Άννα Βίσση και ο έρωτας που ποτέ δεν την ενδιέφερε

Μιλώντας αρχικά για τον έρωτα, η τραγουδίστρια αποκάλυψε πως δεν την ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση της ζωής της αλλά δεν την ενδιέφερε ιδιαίτερα και σε οποιαδήποτε άλλη στο παρελθόν«Μη με ρωτήσεις για τον έρωτα. Δεν με ενδιαφέρει σ’ αυτή τη φάση της ζωής μου. Άλλωστε τον έχω πολυτραγουδήσει. Ποτέ δεν με αφορούσε και πολύ, εδώ που τα λέμε. Ήταν πάντα η δεύτερη προτεραιότητά μου. Δεν με έσερνε από τη μύτη. Η μουσική με σέρνει από τη μύτη», ανέφερε χαρακτηριστικά η Άννα Βίσση.

Κατάλαβες, λοιπόν; Μπορεί εσύ να πιστεύεις πώς ό,τι έχεις ζήσει (στον έρωτα) το έχει πει η Βίσση (σε τραγούδια, αλλά για εκείνη η μουσική ήταν πάντα σε πρώτη μοίρα. Εκτός κι αν μιλάμε για τον Νίκο Καρβέλα.

Η τραγουδίστρια δήλωσε αιώνια ερωτευμένη με τον Νίκο Καρβέλα. Παρόλο που από το 1992 οι δύο καλλιτέχνες χαράζουν χωριστούς δρόμους στην προσωπική τους ζωή, δεν έπαψαν ποτέ να αγαπιούνται και να συνεργάζονται.

«Με τον Καρβέλα, βέβαια, νομίζω ότι θα είμαστε αιώνια ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλο. Απλώς μας έχει τελειώσει το πρακτικό μέρος του έρωτα, το σεξ δηλαδή. Η φύση στο παίρνει κάποια στιγμή και αυτό. Έρχεται και σου λέει: “Μπάστα, πάει αυτό”. Και δεν είναι κακό. Αντιθέτως, οι άνθρωποι φοβούνται να παραδεχτούν πράγματα σαν αυτά. Από ανασφάλεια; Από στενομυαλιά; Και βασικά από αυτό που μας έχει μάθει η θρησκεία και οι άνθρωποι που μας μεγάλωσαν. Ενώ είναι απλά πράγματα που τα διδάσκει η φύση από μόνη της», πρόσθεσε στη συνέχεια η τραγουδίστρια που πλέον ο έρωτάς της με τον Νίκο Καρβέλα αφορά το συναίσθημα και το πνεύμα και όχι το σώμα.

Όσο για τα σχόλια που αφορούν την εμφάνισή της στο Ηρώδειο, η Άννα Βίσση σημείωσε πως εκλαμβάνει αυτές τις συζητήσεις ως ενδιαφέρον για τη δουλειά που κάνει: «Όσα άκουσα να μου λένε για το Ηρώδειο, θετικά και μη, εγώ τα μετέφρασα σαν ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον γι’ αυτό που κάνω. Δεν ταυτίζομαι διόλου με σχόλια γύρω από αν το δικαιούμαι ή όχι. Οι απόψεις που έχουμε όλοι μας δεν χρειάζεται να συγκλίνουν. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ευτυχώς!».

«Ωρίμασα και δε με νοιάζει πια τι λένε για μένα. Κάποτε με πείραζε. Μπορώ να πω κι άλλα για να υπερασπιστώ το κερδισμένο μου δικαίωμα να τραγουδήσω σ’ αυτόν τον μαγικό χώρο, αλλά τι θα καταφέρω; Θα αλλάξει κάτι;»,  πρόσθεσε η Άννα Βίσση δηλώνοντας την αδιαφορία της για τα κακόβουλα σχόλια που δέχεται.

«Βλέπω με χαρά, αλλά και περιέργεια, τα τραγούδια μου να αφορούν πολλούς νέους ανθρώπους. Και αναρωτιέμαι: Τι μπορεί να αισθάνεται ένας πιτσιρικάς σήμερα που ακούει την 65άρα Βίσση; Τι να νιώθει άραγε; Δεν είναι αλλόκοτο; Μάλλον φαίνεται ότι κάτι δημιουργώ στους νέους. Ποιος ξέρει τι! Δεν βρίσκω τον λόγο να το σκαλίσω. Μου αρκεί που συμβαίνει», είπε μεταξύ άλλων η Άννα Βίσση για το νεανικό κοινό που ασχολείται με τη μουσική της.

Η απάντηση μπορεί να βρίσκεται λίγο παραπάνω, σε αυτό το «ό,τι έχω ζήσει το έχει πει η Βίσση». Ίσως και στον ατέλειωτο έρωτά της με τον Νίκο Καρβέλλα που γεννά ακόμα τραγούδια για κάθε γενιά.