CELEBRITIES

H Τζένη Μπαλατσινού και η Δωροθέα Μερκούρη μαζί στην πασαρέλα στα ’90s. Το throwback της ημέρας

NDP Photo Agency

Τον χρόνο πίσω γύρισε η Δωροθέα Μερκούρη με μία φωτογραφία που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Το στιγμιότυπο ήταν από την εποχή των ’90s οπότε η Δωροθέα Μερκούρη ήταν ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα στην Ελλάδα. Στο ίδιο Πάνθεον των μοντέλων των ’90s ανήκε και η Τζένη Μπαλατσινού. Οι δύο γυναίκες είχαν μάλιστα συναντηθεί στην πασαρέλα ενός fashion show του Βασίλειου Κωστέτσου εκείνη την εποχή. Από αυτό προέρχεται και το στιγμιότυπο που μοιράστηκε η Δωροθέα Μερκούρη ταξιδεύοντάς μας πίσω στον χρόνο.

«Μου λέιπει το glamour, you Covid bitch» ήταν το χιουμοριστικό σχόλιο με το οποίο συνόδευσε την ανάρτησή της η Δωροθέα Μερκούρη. Το μοντέλο και ηθοποιός βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στην φωτογραφία της, ενώ πίσω της βρίσκεται η Τζένη Μπαλατσινού με πλατινέ ξανθά μαλλιά. Ακόμα πιο πίσω βρίσκεται η Γερμανίδα μοντέλο και ηθοποιός Nadja Auermann, εκείνη για την οποία κάποτε ο Valentino είχε πει πώς μοιάζει με τη Marlene Dietrich. Όπως καταλαβαίνεις μιλάμε για τη χρυσή εποχή της μόδας.

Δωροθέα Μερκούρη και Τζένη Μπαλατσινού. Οι δύο γυναίκες με την τόσο διαφορετική ομορφιά και τα τόσα χιλιόμετρα στις πασαρέλες είναι σίγουρα ότι πιο όμορφο και νοσταλγικό θα δεις σήμερα. Ωστόσο πίσω από αυτό το γκλάμουρ που επικαλείται η Δωροθέα Μερκούρη στο post της υπήρχε και μία τρομακτική ένταση και μία φοβερή έκθεση. Ήταν η εποχή των super models παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα.

Η Δωροθέα Μερκούρη για την «παράνοια» της μόδας

«Γεννήθηκα στο Τορίνο. Μεγάλωσα στην Καλαβρία. Είναι ο πατέρας μου από ‘κει, έχουμε οικογένεια, συγγενείς. Εκεί πέρασα τα παιδικά μου χρόνια, συγκεκριμένα μέχρι τα 13 μου, οπότε και ήρθαμε στην Ελλάδα», είχε πει στο Ladylike η Δωροθέα Μερκούρη. Από τα 13 της μέχρι τα 18 της το μοντέλο και ηθοποιός έμεινε στην Ελλάδα, ενώ εδώ ξεκίνησε να εργάζεται ως μοντέλο. Όταν ενηλικιώθηκε βρέθηκε στη Νέα Υόρκη. Εκεί γνώρισε τον πατέρα των παιδιών της, εκεί έκανε τα παιδιά της, έχει πήρε τα μεγαλύτερα μαθήματα ζωής της. Κι εκεί αποφάσισε να στραφεί στην υποκριτική.

«Βίωσα την τρέλα, την παράνοια του χώρου της μόδας. Δεν υπήρξα το κλασικό κορίτσι του χώρου, ήμουν “μέσα – έξω”, γι’ αυτό κι όλη αυτή την ένταση τη βίωνα αποστασιοποιημένα. Αφοσιώθηκα στις σπουδές μου στην υποκριτική. Με πόνεσε πολύ που δεν έκανα σπουδές νωρίτερα. Απλά δεν υπήρχαν χρήματα για να κάνω μόνο τη φοιτήτρια, έπρεπε να δουλεύω. Η Νέα Υόρκη για μένα ήταν το σχολείο της ζωής μου, απ’ όλες τις απόψεις», είχε πει σε συνέντευξή της η Δωροθέα Μερκούρη.

Η Τζένη Μπαλατσινού για την υπερέκθεση

Το ίδιο μακριά από εκείνη την ένταση ήθελε να βρεθεί κάποια στιγμή και η Τζένη Μπαλατσινού. Το πρώην μοντέλο και παρουσιάστρια, βρέθηκε από το μοναχικό και απαιτητικό χώρο του τένις στον χώρο του modelling και της έκθεσης.

«Επειδή βίωσα πάρα πολύ μικρή όλο αυτό με το modeling και την υπερέκθεση – τότε τα μοντέλα ήμασταν στα πάνω μας, όπως τώρα οι τηλεοπτικοί παρουσιαστές – έκανα σχεδόν τα πάντα. Ήταν το επάγγελμα από τα πιο προβεβλημένα τότε. Αποκτήσαμε όλες ονοματεπώνυμο που πριν δεν ήξερες, ποια δουλεύει και που είναι. Το βίωσα λοιπόν και έκανα σχεδόν τα πάντα. Μετά είπα ότι ήθελα να κάνω οικογένεια και να αφοσιωθώ σε αυτό. Μετά, λοιπόν, σε ό,τι πρόταση μου γινόταν είτε για τηλεόραση είτε για να ξαναγυρίσω στη δουλειά, επειδή σταμάτησα πολύ μικρή στο modeling, έλεγα “όχι”. Και μάλιστα με μεγάλη συνειδητότητα και όχι από πόζα ή στιλ», είχε πει σε συνέντευξή της στην Ελένη Μενεγάκη.

«Νομίζω ότι αυτό με δικαίωσε έκανα πράγματα που ήθελα διαφορετικά. Και νομίζω ότι όταν βλέπεις και από απόσταση έναν χώρο τον οποίο έχεις ζήσει έχεις και καλύτερη κρίση μετά. Το απομυθοποιείς τόσο πολύ που δεν θα σε παρασύρει, δεν θα ψωνιστείς, δεν θα θεωρήσεις ότι αυτό είναι η ζωή σου», τόνιζε τότε το 2015 η Τζένη Μπαλατσινού.