ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ

Η πρώτη συνέντευξη της Λυκουρέζου για τον θάνατο της Ζωής Λάσκαρη

Ήταν μόλις μερικές εβδομάδες πριν όταν η είδηση του θανάτου της Ζωής Λάσκαρη συντάραξε τον καλλιτεχνικό κόσμο. Η μεγάλη ηθοποιός πέθανε στα 72 της χρόνια στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη ενώ κοιμόταν, με τι φήμες περί των συνθηκών θανάτου της να είναι πολλές.

Η κόρη της με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, Μαρία – Ελένη, παραχώρησε την πρώτη της συνέντευξη μετά τον θάνατο της μητέρας της στην εφημερίδα Real, ξεκαθαρίζοντας πως το μόνο που θέλει είναι να ηρεμήσει τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της μετά από όλα όσα πέρασαν το τελευταίο διάστημα.

”Μου φαίνεται τόσο δύσκολο το ταξίδι αυτό που ξεκίνησε από την μέρα που κοιμήθηκε, αλλά με τον τρόπο της μου δίνει μια δύναμη να προχωρήσω μπροστά και αυτό είναι που με κρατάει όρθια. Ελπίζω στο πέρασμα του χρόνου να απαλύνει αυτός ο πόνος της απώλειας. Μου λένε πως όλα τα γιατρεύει ο χρόνος. Μια τέτοια πληγή ξέρω πως δεν θα γιατρευτεί, αλλά ξέρω πως εκείνη δεν θα ήθελε να με βλέπει να είμαι χάλια.

 

Με εμψύχωνε κάθε φορά που δεν πήγαινε κάτι καλά και μου έλεγε να κοιτάζω μπροστά. Ναι, έχασα την μάνα μου, αλλά έχω τον μπαμπάκα μου, την αδερφή μου την Μάρθα, την ανιψούλα μου την Ζένια που είναι μεγάλο κορίτσι πια. Έχω τους φίλους μου, άτομα που με αγαπούν. Σκέψου να ήμουν μόνη… Θα ήταν τραγικό. Κι απ’ την άλλη, έζησα τόσα πολλά με την μαμά μου.

Μια ολόκληρη, υπέροχη ζωή με αγάπη και φροντίδα. Με αγκαλιές, φιλιά, ταξίδια, γέλια… Άλλοι δεν τα έζησαν αυτά. Θα ήμουν αχάριστη αν δεν το σκεφτόμουν αυτό. Με πλούτισε η μαμάκα μου – μέχρι το τέλος ήταν πάντα μια ορθάνοιχτη αγκαλιά”.

Η ίδια δεν προσπάθησε να κρύψει την αγανάκτησή της για όσα γράφτηκαν μετά την απώλεια της Ζωής Λάσκαρη όσον αφορά στις συνθήκες θανάτου της. Η Μαρία – Ελένη, ξεκαθαρίζει λοιπόν:

”Δεν έπασχε από τίποτα. Δεν είχε ΧΑΠ. Ήταν μια χαρά. Απλώς κοιμήθηκε… Είναι δυνατόν να φεύγει ένας άνθρωπος και να αρχίζει όλη αυτή η γελοιότητα τύπου έπασχε από ΧΑΠ και τι κρύβεται πίσω από αυτό; Η γυναίκα είχε τον ωραιότερο θάνατο. Κοιμήθηκε και δεν ξύπνησε ποτέ… Γιατί δεν το σέβονται αυτό; Γιατί θέλουν να θορυβήσουν για άλλη μια φορά για εκείνη; Γιατί; Ας αφήσουν ήσυχη την ψυχούλα της… Ας την αφήσουν ήσυχη”.