CELEBRITIES

H πρώτη δημόσια εμφάνιση της Meghan Markle μετά την παραίτηση

AP Photo/ pool Kirsty Wigglesworth

Συμπληρώνεται πλέον μία εβδομάδα από τη στιγμή που η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry πάτησαν δημοσίευση στο Instagram και προκάλεσαν φρενίτιδα στη Βρετανία. Ο δούκας και η δούκισσα του Sussex θέλουν να παραιτηθούν από τα καθήκοντά τους ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, να ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά και να μοιράζουν τη ζωή τους μεταξύ Καναδά και Αγγλίας.

Ο πρίγκιπας Harry μετά την ανακοίνωση παρέμεινε στην Βρετανία. Εκεί συμμετείχε την Δευτέρα μαζί με τον αδερφό του πρίγκιπα William και τον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο σε έκτακτο συμβούλιο που συγκάλεσε η βασίλισσα Ελισάβετ, προκειμένου να συζητήσουν τους όρους του #Megxit.

Η Meghan Markle επέστρεψε σχεδόν αμέσως στον Καναδά όπου βρισκόταν έτσι κι αλλιώς ο γιος του ζευγαριού, ο 8 μηνών Archie. Το ζευγάρι που σκοπεύει να δημιουργήσει το διόλου ταπεινό νοικοκυριό του στον Καναδά, πέρασε εκεί ένα διάστημα διακοπών περίπου 7 εβδομάδων προτού πάρει την απόφασή του που συντάραξε την βρετανική μοναρχία.

Ο Καναδάς είναι ένα μέρος σημαντικό στην ζωή του ζευγαριού, αφού εκεί διέμενε τον πρώτο καιρό της σχέσης τους η Meghan Markle. Ως ηθοποιός η δούκισσα του Sussex, κρατούσε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της σειράς Suits, η οποία γυριζόταν στο Τορόντο. Δεν ήταν, λοιπόν, μια τυχαία επιλογή, καθώς εκεί βρίσκεται ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών και φίλων για τη Meghan Markle.

Η εμφάνιση της Meghan Markle

Λίγο πιο μακριά από το Τορόντο, στο Βανκούβερ του Καναδά, πραγματοποιήθηκε μόλις την Τρίτη 14 Ιανουαρίου και η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Meghan Markle. Με casual look κι ένα ζεστό χαμόγελο στο πρόσωπό της (μήπως η ελευθερία που προσδοκά στο νέο οικογεναικό της ξεκίνημα έρχισε ήδη να «γράφει» πάνω της;) η Meghan Markle επισκέφθηκε το Downtown Eastside Women’s Center στο Βανκούβερ.

«Κοιτάξτε με ποιον πήραμε το τσάι μας σήμερα! Η δούκισσα του Sussex, Meghan Markle, μας επισκέφθηκε σήμερα να συζητήσει τα ζητήματα που επιρεάζουν τις γυναίκες στην κοινότητά μας», ανέφερε το προσωπικό του κέντρου για την προστασία και την ενδυνάμωση γυναικών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, για την επίσκεψή της.

Πίσω στην Βρετανία, το συμβούλιο της Δευτέρας χαρακτηρίστηκε «εποικοδομητικό», ενώ όπως αναφέρθηκε σε ανακοίνωση της βασίλισσας Ελισάβετ ανέφερε ότι έχει «συμφωνηθεί ότι θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος». Σε αυτή την περίοδο σίγουρα αναμένεται ο δούκας και η δούκισσα του Sussex να περνούν χρόνο τόσο στον Καναδά όσο και στην Αγγλία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Σήμερα η οικογένειά μου είχε πολύ εποικοδομητικές διαβουλεύσεις για το μέλλον του εγγονού μου και της οικογένειάς του. Η οικογένειά μου κι εγώ υποστηρίζουμε απόλυτα την επιθυμία του Harry και της Meghan να δημιουργήσουν μια νέα ζωή ως μία καινούργια οικογένεια», ανέφερε αρχικά το επίσημο μήνυμα της βασίλισσας μετά την επίμαχη διαβούλευση με τους απογόνους της.

«Αν και θα προτιμούσαμε να παραμείνουν πλήρως απασχολούμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μία πιο ανεξάρτητη ζωή, παραμένοντας άξια μέλη της οικογένειάς μου. Ο Harry και η Meghan έκαναν ξεκάθαρο πως δεν θέλουν να βασίζονται σε κρατικά κονδύλια στις καινούργιες ζωές τους.

Για αυτό τον λόγο συμφωνήθηκε να υπάρξει μία μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα περνούν χρόνο και στον Καναδά και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτά είναι περίπλοκα ζητήματα προς επίλυση για την οικογένειά μου και υπάρχει ακόμα κάποια δουλειά να γίνει, αλλά ζήτησα οι τελικές αποφάσεις να ληφθούν τις επόμενες ημέρες», κατέληξε.

Πάντως για να ξεκίνησε η Meghan Markle τις δημόσιες εμφανίσεις στον Καναδά, κάτι μας λέει πώς όλα βαίνουν καλώς στις διαπραγματεύσεις. Μάλλον είμαστε ένα βήμα πριν την ευτυχή κατάληξη για όλους.