ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ

Η Νεράιδα και το Παλικάρι: Η Μαρία Κορινθίου “ποζάρει” πρώτη φορά ως ξανθό Κατερινιώ

ndp

Η Μαρία Κορινθίου ως γνωστόν θα πρωταγωνιστήσει στην παράσταση «Η Νεράιδα και το παλικάρι» σε σκηνοθεσία και διασκευή Γιώργου Βάλαρη, που θα ανέβει στο θέατρο Broadway προσεχώς. Ενόψει των παραστάσεων, η ηθοποιός που θα υποδυθεί το Κατερινιώ, τον ρόλο δηλαδή που στην κινηματογραφική ταινία του 1969 ενσάρκωσε η ξεχωριστή Αλίκη Βουγιουκλάκη, αντιμετωπίζει ένα μεγάλο δίλημμα σε σχέση με την εξωτερική της εμφάνιση: Ξανθιά ή μελαχρινή; Να κρατήσει την εικόνα που δημιούργησε η Αλίκη ή να λανσάρει τη δική της εκδοχή του ρόλου;

Η ηθοποιός μετέφερε αυτά τα ερωτήματα στους follower της στο Instagram το περασμένο Σαββατοκύριακο. Οι απόψεις ήταν πολλές και διαφορετικές με τους περισσότερους ωστόσο να υποστηρίζουν ότι καθώς έχουν γνωρίσει τον ρόλο μέσα από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση με ξανθιά κουπ το ίδιο θα προτιμούσαν να δουν και στην Μαρία. Παράλληλα της έστελναν και τις «δημιουργίες» τους στο photoshop με το πρόσωπο της Μαρίας και καρέ από την ταινία της Αλίκης για να της δείξουν πώς θα είναι με ξανθά μαλλιά.

Η ηθοποιός συγκινημένη με την ανταπόκριση των θαυμαστών της, κράτησε την καλύτερη από αυτές τις δημιουργίες -ομολογουμένως μια ομοιότητα στη φωτογραφία με την Αλίκη διακρίνεται- και τη μοιράστηκε μαζί με τις σκέψεις της στο Instagram τη Δευτέρα.

View this post on Instagram

Το Κατερινιώ! Και ναι, μπορώ να πω ότι είναι το πιο πετυχημένο από όλα μέχρι στιγμής! Ακόμα δε ξέρω τι θα κάνω, δεν έχω αποφασίσει…αν θα βάψω ξανθά τα μαλλιά, αν θα αφήσω το Κατερινιώ μελαχρινό όπως έχουμε συνηθίσει της Κρητικοπούλες ή απλά αν θα βάλω περούκα! Βασικά για την περούκα ήδη γνωρίζω, ΟΧΙ, είναι πολύ φτηνή λύση και καθόλου έντιμη γι αυτό το ρόλο! Δεν το διαπραγματεύομαι αυτό! Η Ξανθά μαλλιά ή κάστανα! Όλοι έχουμε στο μυαλό μας και έχουμε αγαπήσει αυτό το ρόλο, μέσα από την Αλίκη μας, γιατί γράφτηκε για την Αλίκη μας και γιατί χτίστηκε από την Αλίκη μας και για εμένα το Κατερινιώ είναι ξανθό! Αλλά και από τον ίδιο το συγγραφέα(η ταινία ήτανε πρώτα μυθιστόρημα και μετά το μετέφεραν σε ταινία) όπου κάνει αναφορές συνέχεια για την ξανθιά νεράιδα! Από την άλλη, να μεταφερθεί το Κατερινιώ με τη δίκη μου βερζιον, μελαχρινό, γνήσια μελαχρινή Κρητικοπούλα, μία άλλη νότα, μια άλλη προσέγγιση μέσα από εμένα! Προσεγγίζω λοιπόν αυτό το ρόλο έτσι όπως τον γνωριζουμε; Σέβομαι την Αλίκη και πατάω στο δρόμο που η ίδια δημιούργησε δείχνοντας και μεταφέροντας το ρόλο θεατρικά με πολύ σεβασμό στο κόσμο το Κατερινιώ έτσι όπως το γνωρίζουμε, έτσι όπως το έχουμε αγαπήσει; Ή πάμε για ένα καινούργιο διαφορετικό Κατερινιω; Σίγουρα τίποτα από τα δύο δεν είναι εύκολο και θέλει πολύ δουλειά! Σκέψεις, σκέψεις που τις μοιράζομαι μαζί σας γιατί γνωρίζω ότι είστε πλάι μου σε όλο αυτό και ναι η γνώμη σας μετράει! _________________ #ineraidakaitopalikari #fourtounakides_kai_vrontakides #actress #theater #mariakorinthiou #actresslife #katerinio #musical

A post shared by ᗰᗩᖇIᗩ KOᖇIᑎTᕼIOᑌ (@mariakorinthiou) on

 

«Το Κατερινιώ! Και ναι, μπορώ να πω ότι είναι το πιο πετυχημένο από όλα μέχρι στιγμής! Ακόμα δε ξέρω τι θα κάνω, δεν έχω αποφασίσει…αν θα βάψω ξανθά τα μαλλιά, αν θα αφήσω το Κατερινιώ μελαχρινό όπως έχουμε συνηθίσει της Κρητικοπούλες ή απλά αν θα βάλω περούκα! Βασικά για την περούκα ήδη γνωρίζω, ΟΧΙ, είναι πολύ φτηνή λύση και καθόλου έντιμη γι αυτό το ρόλο! Δεν το διαπραγματεύομαι αυτό! Η Ξανθά μαλλιά ή κάστανα! Όλοι έχουμε στο μυαλό μας και έχουμε αγαπήσει αυτό το ρόλο, μέσα από την Αλίκη μας, γιατί γράφτηκε για την Αλίκη μας και γιατί χτίστηκε από την Αλίκη μας και για εμένα το Κατερινιώ είναι ξανθό! Αλλά και από τον ίδιο το συγγραφέα(η ταινία ήτανε πρώτα μυθιστόρημα και μετά το μετέφεραν σε ταινία) όπου κάνει αναφορές συνέχεια για την ξανθιά νεράιδα!  Από την άλλη, να μεταφερθεί το Κατερινιώ με τη δίκη μου βερζιον, μελαχρινό, γνήσια μελαχρινή Κρητικοπούλα, μία άλλη νότα, μια άλλη προσέγγιση μέσα από εμένα!

Προσεγγίζω λοιπόν αυτό το ρόλο έτσι όπως τον γνωριζουμε; Σέβομαι την Αλίκη και πατάω στο δρόμο που η ίδια δημιούργησε δείχνοντας και μεταφέροντας το ρόλο θεατρικά με πολύ σεβασμό στο κόσμο το Κατερινιώ έτσι όπως το γνωρίζουμε, έτσι όπως το έχουμε αγαπήσει; Ή πάμε για ένα καινούργιο διαφορετικό Κατερινιω; Σίγουρα τίποτα από τα δύο δεν είναι εύκολο και θέλει πολύ δουλειά! Σκέψεις, σκέψεις που τις μοιράζομαι μαζί σας γιατί γνωρίζω ότι είστε πλάι μου σε όλο αυτό και ναι η γνώμη σας μετράει!» σχολίασε στην φωτογραφία της η Μαρία Κορινθίου.

Εσύ πώς την προτιμάς;

Κεντρική φωτογραφία NDP Photo Agency