CELEBRITIES

Η Μαίρη Συνατσάκη έστειλε το πιο όμορφο μήνυμα με το τελευταίο της instagram post

Η Μαίρη Συνατσάκη έκανε ένα πολύ ιδιαίτερο instagram post πριν λίγες ώρες. Είναι από αυτά τα posts που σε κάνουν να σταματήσεις το scroll down, να αφιερώσεις λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω για να διαβάσεις τη λεζάντα, να κάνεις like, share και να αφήσεις και καμιά δεκαριά καρδούλες σε σχόλιο.

Τι έλεγε αυτό το post; Κάτι πολύ απλό αλλά ταυτόχρονα πολύ σημαντικό. Κάτι που συνήθως ξεχνάμε, γιατί μας τρώει η πίεση και το άγχος να σε αρέσουμε στους άλλους με αποτέλεσμα να βάζουμε τον εαυτό μας σε κουτάκια, να κάνουμε πράγματα που δεν μας ταιριάζουν και να μην τολμάμε να κάνουμε αυτά που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλουμε.

Να αγαπάτε τον εαυτό σας τόσο πολύ που να αντέχετε να τολμάτε οτιδήποτε φανταστείτε

Αφορμή για αυτό το post, όπως εξηγεί και η ίδια, είναι η αλλαγή στα μαλλιά της, η οποία προκάλεσε ποικίλα σχόλια, θετικά και αρνητικά, κάτι που την προβλημάτισε ιδιαίτερα καθώς αρκετά κορίτσια τις έστειλαν μηνύματα λέγοντάς της ότι δεν θα το τολμούσαν ποτέ. Η απάντησή της σε όλο αυτό είναι υπέροχη και μπορείς να την διαβάσεις παρακάτω.

Λοιπόν έχω την ανάγκη να μοιράστω κατιτίς μαζί σας. Που λέτε εγώ έκοψα τα μαλλιά μου και τα έβαψα. Αντίστοιχης σημασίας πράγμα με το να έτρωγα πρωινό ξερω'γω. Ωστόσο για αυτην μου την απόφαση άκουσα πολλά καλά και κολακευτικά σχόλια [ευχαριστώ], άκουσα ανθρώπους να μην το επικροτούν πολύ ευγενικά [ευχαριστώ] αλλά άκουσα και ανθρώπους να λένε "Χάλια", "Καταστράφηκες", "Απαίσια", "Έγινες κι εσύ σαν όλες τις ξανθιές" μπιριμπιριμπιρι. Άκουσα επίσης ανθρώπους να μου λένε "Μπράβο που το τόλμησες και τι θαρραλέα που είσαι" ή απλά να αναρωτιούνται "Γιατί το έκανες αυτό στον εαυτό σου;". Θετικά ή αρνητικά, αυτά τα τόσο έντονα σχόλια φυσικά με προβλημάτισαν. Γιατί το έκανα;Πρόδωσα την μελαχρινή μου φύση; Έγινα ένα ακόμη ξανθό στερεότυπο; Έχασα την θυληκότητά μου; Μετά θυμήθηκα οτί πρόκειται για τρίχες! Τ Ρ Ι Χ Ε Σ! Βγαίνουν, πέφτουν, κόβονται, βάφονται, χρησιμεύουν για να ζεσταίνεται το κρανίο. Δεν ξέρω πότε απέκτησαν τοοοόση σημασία για τις γυναίκες και γιατί έλαβα τόσα πολλά μηνύματα απο κορίτσια που έλεγαν "Αχ θέλω κι εγώ και δεν το τολμάω" αλλά επανήλθαν στο μυαλό μου τα μηνύματα του στυλ "Πάει χάλασες" "Θέλουμε την παλιά Μαίρη πίσω" και κατάλαβα γιατί κάποιος να μην πάρει την απόφαση. Που σιγά την ανάβαση στο Κιλιμάντζαρο! Αυτό που μάλλον θέλω να πω είναι πως αν κάποιος έχει νιώσει απογοήτευση(!) με την επιλογή που έκανες εσύ στα δικά σου μαλλιά, είναι δικό του το πρόβλημα και πρέπει να το λύσει εκείνος και οχι να βάλεις εσύ εξτένσιον και τρέσες για να του αρέσεις. Αν επίσης κάποιος απογοητεύτηκε(!) από μια αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση κάποιου άλλου ανθρώπου τότε μιλάμε για πολύ ρηχή περίπτωση "κάποιου". Αν κάποια απο εσάς θέλει να κάνει τα μαλλιά της παπαγαλί αγορέ, επειδη ΕΤΣΙ θέλει, να γράψει τα κοινωνικά στερεότυπα που θέλουν τις γυναίκες μακρυμαλούσες με μπούκλες για να ειναι "ΣΕΞΥ", εκεί που δεν πιάνει μελάνι, και να κάνει τα μαλλιά της παπαγαλί αγορέ γιατί είναι τρίχες. Βγαίνουν, πέφτουν, κόβονται, βάφονται, χρησιμεύουν για να ζεσταίνεται το κρανίο. Να αγαπάτε τον εαυτό σας τόσο πολύ που να αντέχετε να τολμάτε οτιδήποτε φανταστείτε… Έχει πλάκα! #Loveyourselffirst #Foodforthought #Lactacyd #moodoftheday #happyme #goodvibesonly

A post shared by ṀÅĬRỊɃOÖ(@mairiboo) on