CELEBRITIES

H Kim Kardashian μάς δείχνει τα σημάδια της ψωρίασης στο σώμα της. 5 ακόμα διάσημοι που ζουν με αυτή

Richard Shotwell/Invision/AP

Είναι διάσημη τηλεπερσόνα, influencer, επιχειρηματίας, μοντέλο, παραγωγός και ηθοποιός και είναι φυσικά η Kim Kardashian. Το γεγονός ότι έχει μία τόσο ισχυρή πλατφόρμα στα social media, καθιστά το γεγονός ότι μιλά για την ψωρίαση, από την οποία πάσχει, πολύ σημαντικό. Η Kim Kardashian συμβάλλει στην αποστιγματοποίηση της αυτοφλεγμονώδους πάθησης. Όπως και άλλοι διάσημοι που εμφανίζουν ψωρίαση και μιλούν γι’ αυτήν, έτσι και η Kim Kardashian, βοηθά στο να σηκωθεί το πέπλο της άγνοιας και να καταλάβουμε περισσότερα γι’ αυτήν. Μην ξεχνάς ότι στην Ελλάδα εκτιμάται ότι από ψωρίαση πάσχουν περίπου 200000 άνθρωποι.

Στα τελευταία της στόρι στο Instagram, η Kim Kardashian ανέβασε την τελευταία της αναμέτρηση με την ψωρίαση που βρίσκεται σε έξαρση στο δεξί της πόδι. Η Kim Kardashian εμφάνισε το αυτοάνοσο νόσημα το 2000 κι αυτή τη φορά μάς δείχνει την πραγματικότητα της ζωής της με την ψωρίαση, χωρίς να την ωραιοποιεί.

Στο βίντεο την ακούμε να λέει «Σε πόσο τρελό σημείο έχει φτάσει η ψωρίαση μου παιδιά;» και στο βίντεο να σημειώνει ότι, είναι επώδυνη και δεν γνωρίζει τι έχει προκαλέσει αυτή την έξαρση. Πάντως όχι η διατροφή της, αφού δεν την έχει αλλάξει, ενώ τόνισε ότι έχει δοκιμάσει τα πάντα για να την αντιμετωπίσει.

Στο επόμενο Instagram Story, συνεχίζει λέγοντας ότι ξεκίνησε από ένα σημείο στο πόδι, αλλά εφόσον επεκτείνεται και σε άλλα σημεία, έχει έρθει η ώρα να βρει λύση. Στο βίντεο έγραψε, «Ήθελα απλά να μοιραστώ το ταξίδι μου».

Και κλείνει το θέμα συζήτησης, αστειευόμενη για το σημάδι της ψωρίασης, ότι είναι σε σχήμα καρδιάς για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι η ψωρίαση είναι μια χρόνια φλεγμονώδης μη-μεταδιδόμενη δερματοπάθεια. Η φλεγμονή εκδηλώνεται κυρίως στο δέρμα και σε κάποιες περιπτώσεις επηρεάζει και τις αρθρώσεις (ψωριασική αρθρίτιδα). Στο δέρμα εμφανίζεται με φαγούρα, ερυθρότητα και ξηρές φολίδες (λέπια). Πέρα από την Kim Kardashian, παρακάτω σου παρουσιάζουμε Έλληνες και ξένους celebrity, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι πάσχουν με ψωρίαση.

Μαρία Κίτσου

6 διάσημοι που μίλησαν ανοιχτά για την ψωρίαση ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΕΚΗΣ/PAPADAKISPRESS

Η ηθοποιός από παιδί εμφάνισε ψωρίαση, η οποία έκανε την επανεμφάνισή της έντονα πέρσι, λόγω ψυχολογικής πίεσης. «Μου έτυχαν όλα μαζί, γυρίσματα, πρόβες, μπήκε η μητέρα μου στο νοσοκομείο, έτρεχα για όλα. Γέμισε το σώμα μου με ψωρίαση, την έχω ως αυτοάνοσο από παιδί. Έκανα ειδικές ενέσεις για την ψωρίαση και έχω καθαρίσει, είναι θέμα ψυχοσωματικό από το άγχος και τη στενοχώρια» είχε πει.

Θανάσης Αλευράς

6 διάσημοι που μίλησαν ανοιχτά για την ψωρίαση ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ/PAPADAKISPRESS

Ο ηθοποιός είχε μιλήσει για τα εμφανή συμπτώματα στο δέρμα, τα οποία κάποιες φορές τον έκαναν να ντρέπεται. «Έχω μιλήσει για το δικό μου αυτοάνοσο, ναι, την ψωρίαση που με ταλαιπωρεί αρκετά χρόνιαΦαίνεται, είναι πάνω στο δέρμα σου. Μπορεί δηλαδή να ντρέπεσαι να εκθέσεις το σώμα σου, μπορεί να πονάνε τα κόκαλα ή οι αρθρώσεις σου και να έχεις αφόρητους πόνους. Ευτυχώς εγώ έχω μια πολύ πιο ήπια μορφή, η οποία όμως σε περιόδους με έχει φέρει σε μεγάλη αμηχανία».

Γιώργος Χρανιώτης

6 διάσημοι που μίλησαν ανοιχτά για την ψωρίαση ΔΗΗΤΡΗΣ ΠΕΛΕΚΗΣ/PAPADAKISPRESS

Ο ηθοποιός είχε αναφέρει ότι έλεγε ψέματα για την ψωρίαση στις αρχές, αλλά πλέον το θεωρεί ως ένα δώρο. «Όταν είχα ψωρίαση στην αρχή, το πρώτο ψέμα που είπα ήταν ότι έπεσα από το ποδήλατο, για να δικαιολογήσω τα σημάδια στον αγκώνα μου. Μετά κατάλαβα ότι αυτό δεν βοηθάει ούτε εμένα, ούτε τους άλλους. Το δέχθηκα, άρχισα να μιλάω για αυτό και δεν θεωρώ τον εαυτό μου μάγκα. Τώρα πλέον θεωρώ την ψωρίαση ένα “δώρο”».

Cara Delevingne

6 διάσημοι που μίλησαν ανοιχτά για την ψωρίαση Jordan Strauss/Invision/AP)

Το στρες προκαλεί εστίες ψωρίασης για πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου και του μοντέλου και ηθοποιού. Είχε την πρώτη της σοβαρή έξαρση, στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού, όταν ήταν 20. Είχε ισχυριστεί ότι αυτός ήταν ένας από τους λόγους, για τους οποίους απείχε για μερικό διάστημα από τις πασαρέλες.

Kris Jenner

6 διάσημοι που μίλησαν ανοιχτά για την ψωρίαση Vianney Le Caer/AP

H μανατζερ και μητέρα της Kim Kardashian, Kris Jenner, αλλιώς γνωστή και ως momager, πάσχει επίσης από ψωρίαση. Η Jenner χαρακτήρισε την πρώτη τουεμφάνιση του νοσήματος στα τέλη της δεκαετίας των 20 της, ως κάτι που της άλλαξε τη ζωή. Η φαρμακευτική αγωγή και η φωτοθεραπεία τελικά το έθεσαν υπό έλεγχο, αλλά λέει ότι εξακολουθεί να έχει εξάρσεις.