ΠΑΙΔΙ

H Khloé Kardashian διορθώνει όσους αποκαλούν την κόρη της «μεγαλόσωμη», γιατί ξέρει από λάθος λέξεις

Instagram.com/khloekardashian

Η Khloé Kardashian μίλησε για πρώτη φορά για τον τρόπο που διαχειρίζεται το ζήτημα «εικόνα σώματος» στην ανατροφή της 3χρονης κόρης της, True. Η Khloé Kardashian γνωρίζει πόσο πραγματικά ανθυγιεινή σχέση μπορεί να δημιουργήσουν ανάμεσα σε ένα παιδί, το φαγητό και το σώμα του, οι λάθος λέξεις, κι έχει αποφασίσει να μην αφήσει να συμβεί κάτι τέτοιο στην κόρη της.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Health, η Khloé Kardashian συζήτησε το πώς προσπαθεί να εμφυσήσει την θετική εικόνα σώματος, τις αρχές του body positivity, στην κόρη της True, ενώ παράλληλα μίλησε για τη δική της σχέση με το σώμα της και το φαγητό. Η αδερφή της Kim Kardashian έχει μιλήσει στο παρελθόν για την αβάσταχτη προσοχή που έδειχνε ο κόσμος στο σώμα της και τις αλλαγές που έβλεπε να συμβαίνουν σε αυτό, και πλέον παραδέχτηκε ότι προσπαθεί να εφαρμόζει υγιεινές συνήθειες σε καθημερινή βάση.

«Είχα πάντα μία πραγματικά πολύ ανθυγειινή σχέση με το φαγητό. Όταν ήμουν νεότερη, όποτε στενοχωριόμουν, έτρωγα. Έτρωγα για συναισθηματικούς λόγους. Και μετά μισούσα το πώς ένιωθα. Σχεδόν τιμωρούσα τον εαυτό μου για την υπερφαγία ή απλά επειδή έφαγα μία σακούλα πατατάκια. Επένδυα πολλή σκέψη σε αυτό», σημείωσε η Khloé Kardashian. «Δοκίμαζα κάθε δίαιτα που υπάρχει. Γι’ αυτό είχα σκαμπανεβάσματα στο βάρος μου όλη μου τη ζωή», εξήγησε σε άλλο σημείο.

«Όταν μιλάμε για το φαγητό, είχα τόσα πολλά προβλήματα. Και δεν έφταιγε ένας άνθρωπος, ήταν όλη η κοινωνία, το πώς όλος ο κόσμος έκανε κριτική στο σώμα μου», συμπλήρωσε η Khloé Kardashian εξηγώντας ότι αποφάσισε κάποια στιγμή να αλλάξει τρόπο ζωής, βάζοντας υγιεινές συνήθειες στην καθημερινότητά της και προσθέτοντας ολοένα και περισσότερες. «Πρέπει να το σκέφτομαι σαν τρόπο ζωής αντί να λέω “θέλω να δοκιμάσω αυτή τη διαίτα ή ό,τι άλλο έχω ακούσε κάποιον να μιλάει γι΄αυτό”», είπε η Khloé Kardashian. «Έχω ξεπεράσει αυτό το στάδιο στη ζωή μου. Είναι κλισέ, αλλά όλα έχουν να κάνουν με το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα. Αν δεν είμαι πνευματικά ισχυρή, τότε σωματικά νιώθω ότι δεν μπορώ να κάνω αυτό που θέλω. Οπότε σίγουρα δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση», σημείωσε για τη δική της σχέση με την εικόνα του σώματός της.

Η δική της σχέση με το φαγητό είναι που την έχει ωθήσει στο να είναι σε εγρήγορση σε σχέση με την κόρη της, True και πώς εκείνη θα αντιλαμβάνεται την εικόνα του σώματός της. «Δεν παίζω όταν κάτι αφορά την True. Είναι πολύ ψηλή και οι άνθρωποι πάντα λένε “Είναι τόσο μεγαλόσωμη”. Κι εγώ θα διευκρινήσω “Ω, είναι πολύ ψηλή. Προσπαθώ να τους κάνω να είναι πιο περιγραφικοί. Ξέρω τι εννοεί ένας ενήλικας όταν το λέει αυτό, αλλά δεν θέλω να το ερμηνεύσει διαφορετικά εκείνη», σημείωσε στη συνέντευξή της η Khloé Kardashian.

«Έχω προσέξει ότι είναι πολύ σκληρή, πράγμα που είναι υπέροχο. Κι αν αυτό είναι, τόσο δεν προσπαθώ να την κάνω να είναι διαφορετική. Προσπαθώ πάντα να της λέω ότι είναι εντάξει το να κλάψει ή το να μην αισθάνεται καλά», πρόσθεσε η Khloé Kardashian.

Η ίδια έχει επιλέξει επίσης να εκπαιδεύσει την True και μαζί τον εαυτό της στα φυλετικά θέματα. «Θέλω η True να εκτίθεται στην συμπερίληψη και την ποικιλία. Δεν θέλω να ζει σε μία φούσκα επειδή εμείς έχουμε αυτή την πολύ προνομιούχα ζωή. Θέλω να ξέρει όλους τους τύπους ζωής και να έχει γνώση. Ξέρω ότι κάποιοι γονείς νιώθουν άβολα να μιλήσουν στα παιδιά τους για φυλετικά θέματα. Ή σκέφτονται “ζούμε σε μία φούσκα. Δεν θα αναγκαστούμε να μιλήσουμε για το γεγονός ότι το παιδί μας είναι μαύρο”. Σίγουρα πρέπει να να το κάνεις. Απλώς τα προετοιμάζεις για την αποτυχία αν δεν τους μιλήσεις για τη φυλή και τα πράγματα που ίσως πρέπει να αντιμετωπίσουν στον “πραγματικό κόσμο”», είπε η Khloé Kardashian.

«Ακόμα κι αν ζεις σε μία φούσκα, όποιος κι αν είσαι, νομίζω ότι είναι μεγάλο ρίσκο όταν τα παιδιά σου ανοίξουν τα φτερά τους, θα απελπιστούν, θα πληγωθούν, θα ταυματιστούν, θα μπερδευτούν», πρόσθεσε εξηγόντας ότι είναι ευτύχημα που και κάποιες από τις αδερφές της αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση και μπορούν όλες μαζί να κάνουν αυτές τις συζητήσεις.