CELEBRITIES

Kate Winslet: Αποκαλύπτει γιατί η ζωή της μετά τον «Τιτανικό» δεν ήταν καθόλου ευχάριστη

Vianney Le Caer/Invision/AP

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Kate Winslet, μίλησε στο PORTER, για τη δυσαρέσκεια που της προκαλούσε η έντονη δημοσιότητα, ύστερα από την μεγάλη επιτυχία του Τιτανικού, όπου πρωταγωνιστούσε.

Ήταν μόλις 22 χρονών, όταν η Kate Winslet ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ρόουζ με συμπρωταγωνιστή τον Leonardo Di Caprio, ο οποίος έπαιζε τον ρόλο του Τζακ. Η αμερικανική δραματική, αισθηματική ταινία εποχής του 1997 σε σκηνοθεσία του James Cameron, είναι βασισμένη στο διασημότερο ναυάγιο όλων των εποχών, αυτό του υπερωκεάνιου Τιτανικός, που βυθίστηκε στις 14 Απριλίου 1912.

Η ταινία Τιτανικός κέρδισε 11 Όσκαρ και έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών, με τις συνολικές εισπράξεις να φτάνουν το 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ μετέτρεψε την Winslet σε εμπορική σταρ του κινηματογράφου. Για την ερμηνεία της έλαβε πολλά βραβεία και υποψηφιότητες, ανάμεσά τους υποψηφιότητες για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα α’ γυναικείου ρόλου.

Παρά ταύτα εκείνη δεν απολάμβανε την τόση δημοσιότητα. «Αισθανόμουν ότι έπρεπε να μοιάζω με έναν συγκεκριμένο τρόπο ή να είμαι ένα συγκεκριμένο πράγμα, διότι η αδιακρισία των μέσων ήταν τόσο μεγάλη εκείνη την περίοδο, που η ζωή μου δεν ήταν καθόλου ευχάριστη».

Και πρόσθεσε: «Οι δημοσιογράφοι έλεγαν πάντα: “Μετά τον Τιτανικό, θα μπορούσες να κάνεις τα πάντα και όμως επέλεξες να κάνεις αυτά τα μικρά πράγματα”… και εγώ έλεγα: “Ναι, να είστε σίγουροι ότι το έκανα! Γιατί, μαντέψτε, το να είσαι διάσημος ήταν φρικτό“».

Πράγματι η Kate Winslet, συμμετείχε σε μικρά κινηματογραφικά πρότζεκτ αργότερα, αλλά σε καμία περίπτωση, δεν είναι βάρος πλέον, τίποτα από τα παραπάνω. Επίσης, ανέφερε: «Ο Τιτανικός συνεχίζει να φέρνει στους ανθρώπους τεράστια χαρά» και συνέχισε αστειευόμενη: «Η μόνη φορά που λέω “Ω, Θεέ μου, κρύψου”, είναι όταν βρισκόμαστε κάπου σε ένα πλοίο».

Η ηθοποιός είχε ξανά μιλήσει το 2021 για εκείνη την περίοδο, σε ένα επεισόδιο στο podcast WTF with Marc Maron, όπου είχε πει χαρακτηριστικά ότι ένιωθε «εκφοβισμένη» από τα βρετανικά μέσα, αφού ήταν πολύ επικριτικά μαζί της.

«Το σώμα μου ήταν στο στόχαστρο ενδελεχούς σχολιασμού και μου ασκούνταν διαρκώς κριτική. Ο βρετανικός Τύπος ήταν πραγματικά αρκετά σκληρός μαζί μου» και επεσήμανε: «Σίγουρα πέρασε αυτό, αλλά με έκανε επίσης να συνειδητοποιήσω ότι αν αυτό είναι το να είσαι διάσημη, δεν ήμουν έτοιμη να γίνω διάσημη, ευχαριστώ. Όχι, σίγουρα όχι».