CELEBRITIES

H Kate Middleton και ο πρίγκιπας William μιλούν από το σπίτι με τα παιδιά του ιατρικού προσωπικού της Βρετανίας

Kensington Palace, Instagram.com/kensingtonroyal

Ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton έχουν σταματήσει τις δημόσιες εμφανίσεις τους και βρίσκονται μόνιμα σε καραντίνα, σε ένα από τα παλάτια της οικογένειας (εικάζεται πώς διαμένουν στο Anmer Hall), συμμετέχοντας στην προσπάθεια της Βρετανίας να περιορίσει τα κρούσματα του κορονοϊού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουν σταματήσει τη δράση για τους σκοπούς στους οποίους είναι αφοσιωμένοι. Ένας από αυτούς είναι η φροντίδα της ψυχικής υγείας των παιδιών. Σκοπός για τον οποίο έχουν δημιουργήσει τον οργανισμό Place2Be.

Στο πλαίσιο του έργου τους αυτού, ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton συνομίλησαν μέσω βιντεοκλήσης με τους εργαζόμενους, τους δασκάλους και τους μικρούς μαθητές του Casterton Primary Academy στο Burnley της Αγγλίας.

Η επιλογή τους δεν ήταν τυχαία. Αυτό είναι ένα από τα σχολεία της Βρετανίας που παραμένουν ανοιχτά παρά το lockdown εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Ο λόγος που παραμένει ανοιχτό είναι για να έχουν τα παιδιά των εργαζόμενων σε τομείς όπως ο ιατρικός κλάδος, τα φαρμακεία, ή τα καταστήματα τροφίμων, ένα μέρος να μείνουν. Το σχολείο μένει ανοιχτό για να συνεχίσουν οι άνθρωποι που χρειάζονται περισσότερο στη διαχείριση της κρίσης να δουλεύουν.

Όπως καταλαβαίνεις αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίο θέλησαν ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton να πουν το δικό τους «ευχαριστώ» σε ανθρώπους που ρισκάρουν καθημερινά την υγεία τους για να βοηθήσουν το σύνολο. Ευχαρίστησαν τους δασκάλους και μίλησαν με τους μαθητές για τις δραστηριότητες που κάνουν αυτή την πρωτόγνωρη εποχή που βιώνουμε όλοι μας. Δύο από τα παιδιά τους έδειξαν τις ζωγραφιές των μαμάδων τους, ντυμένων με τις μπλε στολές των νοσηλευτών του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας. Μαμάδες, σούπερ ηρωίδες για πολλούς λόγους.

Ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton λένε το δικό τους «ευχαριστώ»

Έχοντας τρία παιδιά οι ίδιοι, τον Geoge, τη Charlotte και τον Louis, ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton είναι πολύ εξοικειωμένη με το να μιλούν στα παιδιά και να δείχνουν το αυθεντικό τους ενδιαφέρον για το πώς περνούν τις ημέρες τους. Αν δεν με πιστεύεις μπορείς να το διαπιστώσεις και μόνη σου στο βίντεο που μοιράστηκαν από τη συνομιλία τους. Ο τρόπος που η Kate συστήνει τον εαυτό της και τον William στα παιδιά δείχνει αυτό ακριβώς που σου είπα.

«Για όλους τους γονείς που εργάζονται σε θέσεις κλειδιά το να ξέρουν ότι η κανονικότητα είναι εκεί για τα παιδιά τους είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχει η δομή και έχουν ένα ασφαλές μέρος να βρίσκονται» σχολίασε μιλώντας στους δασκάλους η Kate Middleron. «Πραγματικά, πραγματικά πολύ καλή δουλειά κάνετε όλοι σας σε καθόλου εύκολες συνθήκες», συμπλήρωσε. Ο πρίγκιπας William τόνισε με τη σειρά του: «Θέλουμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε εσάς. Συνεχίστε έτσι και σας παρακαλώ μεταφέρετε το μήνυμα της υποστήριξής μας σε όλους τους εργαζόμενους και τους εθελοντές. Υπέροχη δουλειά».

Τα παιδιά των Cambridges εκπαιδεύονται κατ’ οίκον

Όσο για τα δικά τους παιδιά, το σχολείο στο οποίο φοιτούν ο πρίγκιπας George και η πριγκίπισσα Charlotte καθιέρωσε την εξαποστάσεως εκπαίδευση στις 20 Μαρτίου. Τα παιδιά έκαναν ένα διάλειμμα από την κατ’ οίκον εκπαίδευσή τους και εμφανίστηκαν πρόσφατα σε ένα video με τον μικρότερο αδερφό τους Louis.

Όλοι μαζί οι μικροί διάδοχοι του θρόνου της Αγγλίας, χειροκρότησαν τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή της μάχης του κορονοϊού. Όπως αποκάλυψε ο πρίγκιπας William μιλώντας με τους δασκάλους του Casterton Primary Academy, τα οικογενειακά σχέδια το διαφορετικό φετινό Πάσχα, περιλαμβάνουν «πολλή σοκολάτα».